• GSV'28 doet drie punten cadeau

Na een vrije zondag (als gevolg van een oneven aantal teams in de 2e klasse F) stond de thuiswedstrijd tegen FC Geleen-Zuid op het affiche. GSV'28 had in het laatste weekend van september Heer verslagen. Zeker met het in Maastricht getoonde veldspel en inzet waren de verwachtingen hooggespannen. Een behoorlijke groep Genhouter supporters stond daarom op deze zonnige herfstdag extra nieuwsgierig langs de lijn op het Jean Nijsten Sportpark. Het werd een flinke domper. GSV'28 maakte achterin fout na fout en had in de aanvalslinie veel te veel kansen nodig voor 'slechts' 2 treffers. Een 2-4 eindstand tot gevolg.

Onze rood-witten moesten ten opzichte van de eerste wedstrijd Steef Nijsten (afwezig) en Thom Brinkhof (blessure) missen. Dat betekende een andere rechterkant van het Genhouter team. Tegenstander FC Geleen-Zuid kon deze week weer gebruik maken Eray Soyturk. Hij was vorige week nog geblesseerd. Opvallende naam in de basiself van de Geleners was Dennis Welters. De 44-jarige ex-GSV'er speelde zondag samen met zijn zoon Merijn.

De wedstrijd begon met slordig spel. GSV'28 kwam niet lekker in de wedstrijd. Dat werd onderstreept toen de bal voor het eerst in het Genhouter strafschopgebied bleef hangen en het altijd zo betrouwbare centrale duo in de fout ging. Spits Levy Penders zette zijn voet tegen de bal en liet Randy van Goethem kansloos. 0-1. Het tweede offensief van de gasten uit Geleen zorgde ook meteen voor het tweede doelpunt. Opnieuw een overkomelijke misser in het centrum van de verdediging die Eray Soyturk in stelling bracht. Zijn inzet zette de 0-2 op het scorebord.

Een dramatische start voor GSV'28 dat met zoveel goede verwachtingen naar deze zondag uitkeek. Het eerste moment waarbij de Geleense goalie Mike Herveille redding moest brengen was het geplaatste schot van Milan Koetsier. ZIjn inzet werd over de lat getikt. Het zou niet de laatste keer zijn dat Herveille zijn ploeg op de been hield. Zeker in de eerste helft blonk hij uit.

Halverwege de eerste helft mocht GSV'28 van geluk spreken dat het niet 0-3 werd. Een scherpe hoekschop werd maar ternauwernood van de doellijn gered. FC Geleen-Zuid ging voor ieder duel en legde heel veel energie in de wedstrijd. GSV'28 kon maar amper voor elkaar krijgen om in haar eigen spel te komen. Toch kwamen er kansjes.

Maikel de Groot en Stijn Winkens waren beiden dichtbij een aansluitingstreffer. Het was telkens Herveille en de Geleense verdediging die een doelpunt voorkwam. Zeker 5 a 6 keer binnen 10 minuten. Een Genhouter doelpunt kon niet uitblijven en kwam er dus ook. Een schot van Mark Hoedemakers belandde op de lat. In een rommelige tweede situatie was Stijn Winkens het scherpst: hij prikte de bal in de verre hoek. 1-2.

GSV'28 leek bevrijd en klaar om meerdere doelpunten te gaan maken. Het moest toch met een fikse tegenvaller de kleedkamers in. Vlak voor rust zag de Genhouter defensie er opnieuw slecht uit. Verdedigers gingen onder een hoge bal door waardoor Stan Giepmans oog in oog kwam met Randy van Goethem. Giepmans miste in eerste instantie de bal, maar raakte vervolgens per ongeluk met zijn standbeen de bal waarmee hij Van Goethem verraste: 1-3.

Ondanks de dramatische eerste helft waarin GSV'28 het ene na het andere cadeautje gaf bleven onze mannen knokken voor wat ze waard waren. Direct na rust werd een nieuw offensief ingezet. Jeroen Gerets kreeg al na 2 minuten een niet te missen kans. Vijf minuten later liep Maikel de Groot goed door op een lange bal en lobte deze fraai over Herveille: 2-3. FC Geleen-Zuid leek van slag en kreeg een aantal gele kaarten.

Nadat Stijn Winkens gevaarlijk werd in de 16, was het even later Marco Thoma die zich ging bemoeien met de aanval. Hij kwam gevaarlijk door op rechts, bracht de bal hard voor en zag Maikel de Groot vanuit de doelmond hard overschieten. Opnieuw een 100% kans waarvan de 150 supporters zich af vroegen hoe deze bal over kon gaan.

Een kwartier voor tijd kreeg GSV'28 opnieuw een dot van een kans. Een indirecte vrije trap binnen de zestien werd geblokt door de Geleense muur. Ook de rebound ging er niet in. Enkele minuten later forceerde FC Geleen-Zuid een hoekschop. Dit luidde de nekslag voor GSV'28 in. De hoge bal werd losgelaten door Randy van Goethem en van dichtbij ingetikt door invaller Dennis Hendrix. 2-4.

Het moet gezegd worden: ondanks alle tegenslagen bleven onze rood-witten knokken en het overgrote deel van de wedstrijd het betere van het spel houden. Het zat er echter niet in. Ook grote kansen voor Mark Hoedemakers, Djordy Zaicsek en Maikel de Groot leverden net geen doelpunten op. FC Geleen-Zuid kreeg iedere minuut meer moraal en wist uiteindelijk hun tweede overwinning van het seizoen over de streep te trekken.

GSV'28 moest teleurgesteld de kleedkamers in en kon alleen zichzelf verwijten dat de punten mee gingen met de bezoekers. Daardoor blijft het puntenaantal van GSV'28 op 3 steken. Aanstaande zondag in Rothem een kans op eerherstel. Dan is RVU de tegenstander. Ook zij staan op 3 punten uit 2 wedstrijden.

2e klasse F | 3e speelronde
    GSV'28 - FC Geleen-Zuid: 2-4 (1-3)
    9' 0-1 Levy Penders
    15' 0-2 Eray Soyturk
    39' 1-2 Stijn Winkens
    42' 1-3 Stan Giepmans
    52' 2-3 Maikel de Groot
    77' 2-4 Dennis Hendrix