• GSV'28 grijpt 2e plek na 3e zege op rij

  Met een prima 3-1 overwinning op Sittard heeft GSV'28 voor het eerst dit seizoen de 2e plek veroverd. Onze rood-witten zagen concurrenten RVU, Caesar én VV Schaesberg verliezen afgelopen zondag en kon hierdoor uitstekende zaken doen op de ranglijst van de 2e klasse F. Dat lukte, ondanks dat onze mannen met een achterstand de kleedlokalen in gingen voor een kop thee.

  Op een muisstil Jean Nijsten Sportpark werd om 20.00 uur afgetrapt voor deze inhaalwedstrijd die eigenlijk afgelopen zondag gespeeld zou worden. De selectie en staf van Sittard 1 kreeg helaas te maken met een tragisch sterfgeval in de familiaire kring waardoor het niet meer dan menselijk was om deze wedstrijd niet op zondag te voetballen. Alle aanwezigen namen een moment van stilte om steun te betuigen aan de afwezige speler van Sittard en zijn familie en vrienden.

  Dan de minder belangrijke dingen in het leven, wat toch ook moest gebeuren op deze avond: de wedstrijd GSV'28 - Sittard. Voor GSV'28 een mogelijkheid om zichzelf op de beste nacompetitieplek voor promotie te plaatsen. Voor Sittard een kans op bonuspunten richting het sleutelduel van aanstaande zondag tegen Heer. De mannen van Arno van Veen hebben zeges nodig om te overleven in de 2e klasse F.

  De Kraaien startten de wedstrijd verdedigend en met een hoge arbeidsethos. GSV'28 was veel aan de bal, maar kreeg weinig ruimte om échte kansen af te dwingen. De eerste mogelijkheid kwam er voor Jeroen Gerets die net verkeerd uitkwam om de bal achter doelman Kiehran Arets te schuiven. Diezelfde doelman bracht op een geweldige manier redding toen Steef Nijsten een perfecte voorzet van Tom Meertens tegen de touwen leek te koppen.

  GSV'28 had duidelijk het overwicht, maar moest toch zien hoe Sittard als eerste scoorde. Een ongelukkig moment in de Genhouter zestien waarbij Steef Nijsten de aanvaller van de zwart-witten licht toucheerde was volgens scheidsrechter Dragstra voldoende voor een strafschop. Aanvoerder Amar Delic scoorde met een panenka: 0-1. In het vervolg van het eerste bedrijf was het opnieuw GSV'28 dat het betere van het spel had, maar tot weinig doelpogingen kwam.

  Na rust een vergelijkbaar spelbeeld. Het werd steenkoud en dat leidde ook verschillende lichte blessures in. Een flinke tegenvaller voor GSV'28 dat al te maken heeft met een waslijst aan blessures. Sittard bleef strijden voor een resultaat in Genhout, maar wist ook dat een grotere kans op de loer lag. Opnieuw een uitstekende voorzet van Tom Meertens kwam op het hoofd van invaller Mark Hoedemakers, doelpunt GSV'28: 1-1.

  Er kwam een fase waarin GSV'28 een aantal keer dichtbij de voorsprong kwam. Milan Koetsier leek de wedstrijd definitief te doen kantelen. Zijn snoeiharde schot zeilde maar net over het Sittardse doel.

  Bij Sittard kwamen verschillende jeugdige talenten binnen de lijnen, maar zag daardoor wel een nog groter verschil op het veld ontstaan. Het was niet verrassend dat, deze keer via links, Per Hendrix doorbrak en een pass op maat afleverde. Jeroen Gerets hoefde maar tegen de bal te lopen in een situatie waarbij Raymond Frijns ook in scoringspositie stond: 2-1 voor GSV'28. Een goed uitgespeelde aanval waarmee onze rood-witten verdiend op voorsprong kwamen.

  Invaller en doelpuntenmaker Mark Hoedemakers viel vervolgens uit waardoor de 17-jarige Raf Gijzen nog een kleine 10 minuten mocht invallen. Bij eerdere invalbeurten lukte het onze jongste telg nog niet om te scoren. Deze avond zou het wel op de goede plek gaan vallen. Een lange bal van GSV'28 werd verkeerd ingeschat door een Sittardse verdediger en doelman Arets. Raymond Frijns hinderde precies genoeg om Raf Gijzen in een niet te missen scoringskans te brengen: 3-1. Een mooi moment waarbij er ook een manier van juichen is geïntroduceerd...

  GSV'28 won zo met 3-1. Alweer de 3e overwinning op rij en de 13e in dit competitieseizoen. Hierdoor heeft GSV'28 RVU op 2 punten achterstand gezet. Tegenstander van aanstaande zondag Caesar heeft nu een achterstand van 3 punten. Met een resultaat onder aan de berg zondag kan GSV'28 dus een voorschot nemen op een top-3 klassering in de 2e klasse F. Dat zou dan voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 lukken. Toen werd GSV'28 met 49 punten 2e achter kampioen RKSV Minor. Saillant detail: GSV'er Jeroen Gerets scoorde destijds in de kampioenswedstrijd (laatste speelronde) een hattrick voor RKSV Minor tegen GSV'28.

  2e klasse F | 22e speelronde
  GSV'28 1 - Sittard 1: 3-1 (0-1)
  24' 0-1 Amar Delic (strafschop)
  55' 1-1 Mark Hoedemakers
  73' 2-1 Jeroen Gerets
  84' 3-1 Raf Gijzen

  Gele kaart:
  Sittard: Amar Delic (75')

  Scheidsrechter:
  Tom Dragstra

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Bekkerveld 1 - VV Schaesberg 1: 4-0 (1-0)
  Heer 1 - VV Maastricht West 1: 2-4 (1-1)
  RVU 1 - Eijsden 1: 1-3 (0-2)
  VV ALFA Sport 1 - Haslou 1: 3-2 (2-1)
  Geusselt Sport 1 - Venlosche Boys 1: 1-1 (1-0)
  Veritas 1 - Caesar 1: 3-2 (1-0)

  Programma 23e speelronde (zondag 28 april 2024):
  Caesar 1 - GSV'28 1
  Haslou 1 - Veritas 1
  Eijsden 1 - VV ALFA Sport 1
  Sittard 1 - Heer 1
  Venlosche Boys 1 - RVU 1
  VV Schaesberg 1 - Geusselt Sport 1
  VV Maastricht West 1 - Bekkerveld 1