• GSV'28 kan geen vuist maken tegen aanstaande kampioen

  GSV'28 heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen op Sportpark A gene Bek in Heerlen. De aanstaande kampioen van de 2e klasse F Bekkerveld wist voor rust al een ruime marge op te bouwen waardoor de 16e overwinning op rij een feit is. De Blauwe Zebra's kunnen kampioensreceptie en -feest nu écht gaan plannen, want met nog 7 wedstrijden te spelen lijkt een voorsprong van 14 punten op RVU en 16 punten op VV Schaesberg een onoverbrugbare marge.

  GSV'28 begon zondag in Heerlen met een dubbele gedachte. Een resultaat tegen koploper Bekkerveld halen zou een prestatie van formaat zijn, anderzijds leken een aantal spelers ook met de rem erop te spelen met het oog op de kwartfinale wedstrijd in het bekertoernooi van Paasmaandag tegen SV Laar. Aan de bal voetbalden beide ploegen prima. In de omschakeling was het telkens Bekkerveld dat binnen no-time met 5 of 6 aanvallend ingestelde spelers voor het Genhouter doel verscheen. Met name in die momenten stond GSV'28 te offensief en kon ons vlaggenschip niet antwoorden op de snelle uitbraken.

  In de 6e minuut vloog de eerste inzet van linksbuiten Thommie Vluggen al rakelings langs de kruising. Even later kon Geoffrey Jacobs maar tenauwernood een openingstreffer van Nigel Bougard voorkomen. Zijn schot uit de draai ging via de vingertoppen van Jacobs langs de paal. De eerste 2 hoekschoppen van Bekkerveld volgden. Vier minuten later wist Nigel Bougard wel te scoren. Een uitbraak over rechts waarbij de gastheren gewoon simpel door de Genhouter defensie tikte en Bougard met een bekeken balletje Jacobs passeerde.

  De eerste goede actie van GSV'28 kwam van Per Hendrix. Tussen 4 Bekkervelders bleek Hendrix sterk aan een hoge bal. Een schot vanuit een lastige hoek ging voorlangs het doel van Bjarne Pellegrom. Vijf minuten later kwam Bekkerveld enigszins gelukkig op 2-0. Een schot van Bougard werd gered door Jacobs, maar wel zo dat de bal per toeval het lichaam van spits Stijn Dippel raakte. Die 'kaats' verdween in het doel van GSV'28. Even later had het 3-0 moeten worden. Opnieuw onnodig balverlies aan de linkerkant van het veld zorgde voor een snelle tegenstoot met 5 blauw-witten tegen 3 GSV'ers.

  Het zat ook niet helemaal mee voor GSV'28. Een goede voorzet van Tom Meertens zeilde zomaar op de lat van het doel. Het scheelde maar millimeters, maar goed: een echte kans was dit natuurlijk niet. Die kwam er wel een minuutje later. Per Hendrix en Steef Nijsten combineerden waarna de inzet van Hendrix nog net geblokt nog worden.

  Vlak voor rust ontstond er bijna een kopie van de 2-0. Nu een schot van Thommie Vluggen, weer gered door Jacobs, en weer met een carambole. Gelukkig ging die bal van Thom Brinkhof wel net langs de goede kant van de paal. Er zou toch een 3-0 op het scorebord komen. In de blessuretijd besliste Demsey Dowson de wedstrijd door een intikker waarbij de Genhouter defensie op 2 plekken te laat kwam.

  In de 2e helft was duidelijk dat Bekkerveld niet al te veel energie meer ging steken in deze wedstrijd. GSV'28 probeerde wel wat, maar had weinig echte dreiging. Vrijwel uit het niets verraste Steef Nijsten opeens met een zondagsschot. Zonder na te denken knalde hij de bal zomaar op doel. Pellegrom was geklopt, want de bal vloog schitterend in de bovenhoek: 3-1. Er kwam een opleving van de Genhoutenaren, maar een echte kans op 3-2 was er helaas niet. De 4-1 viel even later nadat Thommie Vluggen de Genhouter verdediging te slim af was.

  Twee minuten later belandde een prachtige kopbal van Vluggen op de bovenkant van de lat. Een grotere nederlaag werd GSV'28 bespaard. Aan de andere kant nog één mooi moment. Invaller Raf Gijzen wurmde zich langs het verdedigend middenveld en schoot de bal maar net langs de linkerkant van de paal. Het bleef 4-1. Een verdiende overwinning voor de mannen van Coocky Voorn en Joep op den Kamp dat opnieuw een feestje kon vieren onder de klanken van 'De beste club op de Welt, dat is os leef Bekkerveld'.

  GSV'28 gaat zich de komende week voorbereiden op één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Voor het eerst sinds 2004 kan GSV'28 de halve finale van het bekertoernooi bereiken en daarmee plaatsing voor het landelijke KNVB-bekertoernooi in het seizoen 2024/2025 afdwingen. Om die missie te laten slagen moeten onze rood-witten langs collega 2e klasser SV Laar dat ook een slechte generale kende door voor de derde wedstrijd op rij niet te scoren en op eigen veld met 0-1 van ZSV te verliezen.

  Een week later staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Op zondag 7 april opnieuw een lastige opponent in de nieuwe nummer 3 van de 2e klasse F: VV Schaesberg.

  2e klasse F | 19e speelronde
  Bekkerveld 1 - GSV'28 1: 4-1 (3-0)
  17' 1-0 Nigel Bougard
  28' 2-0 Stijn Dippel
  45+2' 3-0 Demsey Dowson
  63' 3-1 Steef Nijsten
  76' 4-1 Thommie Vluggen

  Gele kaarten:
  Bekkerveld: Lars Colen (52') en Sebastiaan de Jongh (90+3')
  GSV'28: Steef Nijsten (52')

  Scheidsrechter:
  Kaj Fonken

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Heer 1 - Geusselt Sport 1: 4-2 (2-1)
  Haslou 1 - Eijsden 1: 0-4 (0-1)
  Sittard 1 - RVU 1: 0-1 (0-0)
  VV Schaesberg 1 - Veritas 1: 4-0 (2-0)
  VV Maastricht West 1 - VV ALFA Sport 1: 1-2 (0-0)
  Caesar 1 - Venlosche Boys 1: 8-1 (4-1)

  Programma 20e speelronde (zaterdag 6 en zondag 7 april 2024):
  Zaterdag: Veritas 1 - VV Maastricht West 1
  GSV'28 1 - VV Schaesberg 1
  Heer 1 - Bekkerveld 1
  RVU 1 - Caesar 1
  Venlosche Boys 1 - Haslou 1
  VV ALFA Sport 1 - Sittard 1
  Geusselt Sport 1 - Eijsden 1