• GSV'28 kwartfinalist na derbyzege in Spaubeek

  GSV'28 heeft voor het eerst sinds 2004 de kwartfinale van het bekertoernooi weten te bereiken. In en tegen naaste buur Spaubeek werd een hele lastige wedstrijd met 0-1 over de streep getrokken. Jesper Prosje scoorde het enige doelpunt en schreef daarmee clubhistorie op deze avond: hij is de eerste speler die binnen één kalender jaar in alle drie de Beekse derby's een doelpunt maakt. Door deze minimale zege mag GSV'28 nu op Paasmaandag afreizen naar Weert. Wordt de wedstrijd tegen collega tweede klasser SV Laar gewonnen, winnen onze mannen een ticket voor de landelijke KNVB Beker van komend seizoen.

  Dan weer even terug naar Spaubeek. Storm Louis ging behoorlijk te keer, ook in Zuid-Limburg. Op het sportpark rondom de BMV in Spaubeek moesten supporters tot 19.45 uur vooral in hun auto's blijven zitten om niet kletsnat aan te komen in de kantine en tribune langs het hoofdveld van de geel-zwarten. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd droog. De wind speelde echter wel een hele grote rol.

  Aanvoerder en 'tweede doelman' (later meer) Djordy Zaicsek won de toss en koos voor straffe wind mee in de eerste helft. GSV'28 startte net als Spaubeek met een aangepaste opstelling ten opzichte van de competitiewedstrijd van zondag. Beide ploegen misten drie basisspelers. De thuisploeg door twee schorsingen en de ongelukkige scheenbeenbreuk van Gilbert Wijnen. Bij GSV'28 was Mark Hoedemakers afwezig, Thom Brinkhof nog niet hersteld van ziekte en werd Julien Rompelberg volledig gespaard. Paul Odekerken maakte vanavond zijn basisdebuut voor GSV'28

  Scheidsrechter Kuppens floot even na 20.00 uur voor het eerst en zag al snel dat de bal bijna niet stil kon liggen. De wind kwam zowel bij hoge als lage ballen telkens onder de bal wat regelmatig zorgde voor vreemde caremboles. Het verraderlijke windje verraste doelman Tim Wouters toen Spaubeek in de 6e minuut voor het eerst op doel schoot. De bal viel op het dak van het doel. GSV'28 bleek in Spaubeek de beter voetballende ploeg, maar kreeg amper kansen. De Spaubeekse defensie bleef gedisciplineerd en maakte geen fouten.

  Dat deed GSV'28 wel en had daardoor ook op achterstand moeten komen. Bij snelle uitbraak schoot de uitkomende doelman Wouters de bal tegen Robbie Terwint waardoor Spaubeek vrijuit richting het Genhouter doel kon. Dennis Hendrix verzuimde echter een levensgrote kans door een uitstekende positie van Djordy Zaicsek op de doellijn. Voor rust kon GSV'28 alleen gevaar forceren door indraaiende hoekschoppen. Daar kwam Spaubeek een paar keer goed weg door goed keeperswerk van Manuel de Bruijn en één keer de buitenkant van de paal.

  Na rust werd duidelijk dat GSV'28 snel moest scoren. De tegenwind maakte het voetballen tegen een goed georganiseerde ploeg nog lastiger. Gelukkig kwam dat doelpunt er al snel. Jeroen Gerets brachte de bal met een bekeken lob in het 16-meter gebied waar invaller Jesper Prosje nog maar eens liet zien waarom hij nog steeds van waarde kan zijn voor GSV'28. Met een halve omhaal die met een flinke vleug tegenwind net onder de lat viel, maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd.

  GSV'28 moest daarna vooral zien hoe Spaubeek een aantal flinke kansen miste en dichtbij een gelijkmaker kwam. Dylan Drent, Sean Cobben en Cas Solberg waren het dichtsbij. Drent miste een grote kopkans op een strakke voorzet. Cobben knalde een verre vrije trap vol tegen de paal. En Solberg plaatste een afgeslagen bal uit een hoekschop mooi in de bovenkant van het Genhouter doel, maar zag daar Djordy Zaicsek opnieuw redding brengen op de lijn. Ditmaal met zijn hoofd.

  Spaubeek moest na 100 minuten voetbal teleurgesteld, maar ook met opgeheven hoofd het veld verlaten. De ploeg die een klasse lager speelt dan GSV'28 had uitstekend weerstand geboden. GSV'28 voetbalde vooral de eerste helft beter, maar miste vandaag de beslissende eindpassjes om echte kansen te creëren. Gelukkig was één uitstekend moment beslissend in deze spannende achtste finale van het bekertoernooi. GSV'28 zag later in de kantine van Spaubeek hoe SV Laar SHH na strafschoppen wist te verslaan. Dit was live te volgen via de social media kanalen van de thuisploeg. Op naar zondag, thuis tegen VV ALFA Sport 1.

  Districtsbeker KNVB Zuid II | 5e ronde (laatste 16)
  Spaubeek 1 - GSV'28 1: 0-1 (0-0)
  52' 0-1 Jesper Prosje

  Gele kaarten:
  Spaubeek: Dylan Drent (90+3') en Cas Solberg (90+7')
  GSV'28: Milan Koetsier (62'), Tom Meertens (65') en Jesper Prosje (90+5')

  Scheidsrechter:
  Loek Kuppens

  Uitslagen andere wedstrijden 5e ronde:
  SV Laar 1 - SHH 1: 1-1 (strafschoppen: 6-5)
  Merefeldia 1 - RVU 1: 0-2
  EVV Echt 1 - RKSV Minor 1: 3-1
  Wittenhorst 1 - DAW Schaijk 1: 2-2 (strafschoppen: 1-4)
  ZSV 1- Olympia'18 1: 1-0
  IVO 1 - UDI'19/CSU 1: 2-3
  Margriet 1 - NWC 2: 3-0

  Programma kwartfinales (Tweede Paasdag 1 april):
  SV Laar 1 - GSV'28 1
  RVU 1 - EVV Echt 1
  DAW Schaijk 1 - ZSV 1
  UDI'19/CSU 1 - Margriet 1
  4 winnaars plaatsen zich voor 1e kwalificatieronde (landelijke) KNVB Beker seizoen 2024/2025