• GSV'28 maakt einde aan ongeslagen status Handel en bereikt finale

  GSV'28 heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 2006 de finale van de nacompetitie weten te bereiken. Een ijzersterk collectief gaf vrijwel niets weg tegen de dit seizoen tot dusver ongeslagen nummer 3 van de 2e klasse E Handel. De wedstrijd werd een return van de openingswedstrijd in het bekertoernooi van dit seizoen dat eindigde in een 2-2 gelijkspel. GSV'28 bleek zondag de betere, creëerde de beste kansen en wist uiteindelijk via twee rake strafschoppen de Handelse kolos op doel Joris van Gerwen te verslaan.

  Vooraf waren de kansen fifty-fifty. Voor het zeer sympathieke Handel, dat al jaren voor niets en niemand bang is, kwam deze halve finale in de nacompetitie als een toetje op een droomseizoen. De blauw-witten verloren geen enkele wedstrijd in de 2e klasse E: 12 zeges en 12 gelijke spelen. GSV'28 had aan het begin van dit seizoen de ambitie om ten minste een periodetitel te winnen. Ondanks alle personele uitdagingen (ook zondag weer) lukte dat door een fantastische serie vanaf eind november. In totaal werden al 21 wedstrijden (incl. bekertoernooi) in een driepunter omgezet. Een clubrecord voor ons vlaggenschip.

  De wedstrijd startte met een aanvallend ingesteld GSV'28 dat gretig op zoek ging naar eerste doelpogingen. Na een uitbraak van Per Hendrix kwam de bal in de Brabantse zestien bij Raymond Frijns die zijn directe tegenstander uitschakelde waardoor Jeroen Gerets in een zekere scoringskans terecht kwam. Zijn inzet vanaf zo'n meter of 12 ging net over het doel van de gasten. Nog geen drie minuten later raakte de bal bijna het Handelse net. Een scherpe hoekschop van Marco Thoma werd maar net naast getikt door Steef Nijsten. Ook Julien Rompelberg was hier dichtbij een openingstreffer.

  Deze halve finale ontvouwde zich vervolgens in een tactisch gevecht op het middenveld. Veel duels en over en weer regelmatig balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. De supporters van Handel maakten er een feestje van. Na anderhalf uur in een warme bus, voorzien van het nodige Brabantse gerstennat, moedigden zij hun helden natuurlijk bij iedere duel aan. Een mooi en sportief sfeertje. GSV'28 bleef het betere van het spel hebben, maar zag Handel voor het eerst echt gevaarlijk worden via een hard afstandsschot van aanvoerder Giel Bos die in het bekerduel in Handel nog wist te scoren.

  Beide ploegen gingen na bijna 50 minuten voetbal met de brilstand richting de kleedkamers. Nadat de Brabantse gasten genoten hadden van hun Limburgse stukje vlaai (één van de doelstellingen voor deze zondag), werd duidelijk dat Handel speelde voor de overwinning. Handel werd sterker en kreeg hun beste mogelijkheden in deze wedstrijd in Genhout. In een serie van drie gevaarlijke hoekschoppen was Geert van den Bosch het dichtsbij een eerste goal van deze halve finale. Zijn snoeiharde volley raakte de buitenkant van de verre paal van het Genhouter doel.

  Hoekschoppen van Handel bleven gevaarlijk, want ook Teun Graat was niet ver verwijderd van een doelpunt. Zijn kopbal ging maar net voorlangs. GSV'28 counterde met een serie van twee hoekschoppen. Een uitstekende actie van Raymond Frijns forceerde een hoekschop waardoor Thom Brinkhof in een kansrijke positie werd gebracht. Zijn schot werd in de kiem gesmoord. Wie ging dan het eerste doelpunt van deze wedstrijd maken? En zou die er nog wel gaan komen in de reguliere speeltijd voor verlengingen? De ploeg die het eerst zou toeslaan, zou wel eens spekkoper kunnen worden.

  Nadat eerst aanvoerder Djordy Zaicsek de Genhouter meubelen redde met een schitterende verdedigende actie, brak even later Yves Jamin opnieuw gevaarlijk door richting het Handelse strafschopgebied. Invaller Rob Manders ging gretig het duel aan en Jamin werd voldoende uit zijn evenwicht gebracht om een strafschop af te dwingen. Aldus het oordeel van de topfitte scheidsrechter Wendy Gijsbers. Routinier Marco Thoma bleef kalm in de spannende situatie en verschalkte doelman Joris van Gerwen: 1-0.

  GSV'28 zag Handel vervolgens aanvallend wisselen en moest de 3-3-4 formatie een aantal keer de baas blijven. Een uitstekend samenwerkende Genhouter defensie knokte voor iedere bal. Handel kwam er niet meer doorheen en moest zelfs toezien hoe invaller Tom Meertens een aantal keer gevaarlijk achter de laatste linie van de blauw-witten kwam. In de blessuretijd van de wedstrijd werd Per Hendrix de diepte in gestuurd. In een 100% scoringskans passeerde Hendrix goalie van Gerwen, maar bleef hij steken achter zijn lichaam: een nieuwe strafschop voor GSV'28 die ditmaal benut werd door Hendrix zelf: 2-0. De nul houden werd vervolgens de doelstelling, zo was duidelijk te horen vanaf de zijlijn en in het veld en dat lukte.

  GSV'28 won zo deze halve finale met 2-0 van Handel waarvoor het seizoen eindigt. Een bittere pil voor hoofdtrainer Sander Janssen die zondag zijn laatste wedstrijd coachte voor de gasten uit het kerkdorp nabij Gemert. Van de andere kant heerste er realisme en trots. Debuteren in de 2e klasse en zo ver komen is erg knap. Voor GSV'28 was er niets dan lof en vreugde. Onze mannen bereiken de finale van de nacompetitie en mogen daarin gaan spelen tegen SHH uit Herten. De 1e klasser wist het vegelijf te redden door in de halve finale te winnen van collega 1e klasse Sportclub'25 dat na de titel in 2023 komend seizoen weer in de 2e klasse speelt.

  Onze rood-witten reizen aanstaande zondag op een vervroegd tijdstip af naar het neutrale terrein waar de finale gespeeld wordt (Sportpark 't Hetjen in Stein). Aftrap 12.00 uur in verband met Polen-Nederland (EURO 2024). GSV'28 speelt dan haar eerste nacompetitiefinale sinds 2006. In dat jaar moesten onze mannen een plek in de Hoofdklasse laten aan Deurne. Voor GSV'28 zou het winnen van de finale een terugkeer in de 1e klasse betekenen na 11 seizoenen 2e klasse voetbal in Genhout. Kunnen onze mannen het afmaken? Met meerdere motivaties voor ons rood-witte vlaggenschip gaan we er alles aan doen om tijden van 1998 te herleven. Succes mannen! Nog één laatste keer dit seizoen.

  GSV'28 wenst tevens collega's uit Rothem veel succes in de nacompetitiefinale. RVU speelt zondag in Asten tegen DAW Schaijk. De andere finale in de nacompetitie tussen 1e en 2e klassers. Dit affiche stond vorig seizoen ook al op het programma in de nacompetitie. Toen wonnen de Brabanders ruim (5-1). Ook buurverenigingen RKVV Neerbeek (zondag finalist tegen Neerkandia voor een plek in de 3e klasse) en Schimmert (speelt zondag de return tegen SV Brunssum voor lijfsbehoud in de 4e klasse) veel succes!

  Nacompetitie 1e klasse C & 2e klassen E en F | halve finale
  GSV’28 1 - Handel 1: 2-0 (0-0)
  74' 1-0 Marco Thoma (strafschop)
  90+2' 2-0 Per Hendrix (strafschop)

  Gele kaarten:
  GSV'28: Raymond Frijns (45+1') en Thom Brinkhof (48')

  Scheidsrechter:
  Wendy Gijsbers

  Assistent-scheidsrechters:
  Stan van Doren en Wim van Duuren

  Uitslagen andere wedstrijden nacompetitie 1e klasse C & 2e klassen E en F:
  Sportclub'25 1 - SHH 1: 0-1 (0-0)
  DAW Schaijk 1 - Rhode 1: 3-1 (0-0 / 1-1, na verlenging)
  RKSV Minor 1 - RVU 1: 0-3 (0-2)

  Programma finales (zondag 16 juni 2024, 12.00 uur, neutraal terrein):
  GSV'28 1 - SHH 1
  DAW Schaijk 1 - RVU 1
  Winnaars van finales spelen volgend seizoen in 1e klasse. SHH 1 kan zich via deze finale handhaven in de 1e klasse, de andere 3 ploegen spelen voor promotie vanuit de 2e klasse. Sportclub'25 1 en RKSV Minor 1 degraderen samen met de twee rechtstreekse degradanten (SV Someren 1 en het opgeheven EHC 1) naar de 2e klasse.