• GSV'28 maar nét te sterk voor strijdlustig WDZ

  GSV'28 heeft afgelopen zondag de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken. In een lastige wedstrijd voorkwam een doelpunt in de blessuretijd van Jeroen Gerets een strafschoppenserie. Hierdoor rekende GSV’28 af met twee nare negatieve series: op een dag na een half jaar geen zege buiten Genhout en sinds 2015 geen zege in het bekertoernooi tegen een 3e of 4e klasser.

  GSV’28 gaat binnenkort de ballenbak in samen met 63 andere ploegen. Een geweldig affiche tegen VV Spaubeek of RKVV Neerbeek behoort tot de mogelijkheden. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 17 december.

  Onze razender reporters waren gisterenmiddag niet aanwezig op de 'Bóchezerhei'. Daarom gebruiken we het mooie verslag van Huub Schepers van WDZ. Hij maakte tevens een aantal foto's van deze bekerwedstrijd.

  "In de eerste helft verliep de wedstrijd als verwacht. De gasten uit Genhout hadden een overwicht en drukten de thuisploeg terug op eigen helft. Het tempo lag bij de klasser hoger, de passing was sneller en preciezer, de ruimtes werden goed opgezocht. WDZ verzette veel verdedigend werk en wist weinig kansen weg te geven. De kansen voor GSV kwamen er wel, maar de bal rolde veelal langs de verkeerde kant van de paal en tussen de palen weigerde Pelle Bindels te capituleren.

  In de 35e minuut kwam uit het niets een grote kans voor WDZ. Kyan Jacobi stormde alleen op de keeper af, maar schoot vervolgens tegen de uitvallende Tim Wouters aan. Dat was dan ook meteen het laatste hoogtepunt uit de eerste helft.

  Na de pauze pakte de thuisploeg de zaken energieker aan. Er kwamen nu kansen aan beide kanten. Jordi Frijns probeerde Tim Wouters in de korte hoek te verschalken, maar de goalie was attent. Op het uur kreeg Jordi Frijns weer een kans op aan te leggen, maar de bal vloog over. Een kwartier voor tijd kon Marc Schröder de bal op doel schieten, maar de bal schampte van zijn schoen.

  Nog geen twee minuten later kregen de gasten een niet te missen kans, maar de bal werd van dichtbij over het doel geschoten. Weer vijf minuten later redde Pelle met een prachtige safe de nul. Zestig seconden later vloog de bal boven Pele op de lat.

  In de 90e minuut leek de overwinningstreffer voor WDZ te komen. Stefan Diender had vanaf zes meter de bal voor het inschieten, hij zocht de hoek, maar hij zocht net iets te ver, de bal ging rakelings langs. In blessuretijd kwam alsnog de genadeklap voor de mannen van de trainers Richard Bessems en Ralph Schepers, Jeroen Gerets haalde de trekker over.

  Teleurstelling, maar toch ook tevredenheid over de mooie voetbalmiddag.

  Een diepe indruk maakte vervolgens het gesprek in de bestuurskamer met GSV ’28 trainer Bart Meulenberg. Ondanks zijn ernstige ziekte probeert Bart zoveel mogelijk bij zijn team te zijn. Hij vertelde over zijn strijd tegen de ziekte. Een verhaal dat ons diep raakte. We wensen van ganser harte dat Bart de kans krijgt om deze zware strijd te winnen. We wensen hem en zijn familie veel sterkte om door deze moeilijke tijd heen te geraken."

  Districtsbeker KNVB Zuid II | 2e ronde (laatste 88)
  WDZ 1 - GSV'28 1: 0-1 (0-0)
  90+1' 0-1 Jeroen Gerets

  Gele kaarten:
  WDZ: Kyan Jacobi en Stijn de Vreede
  GSV'28: Milan Koetsier (82')

  Scheidsrechter:
  Max Hoenen

  Uitslagen andere teams uit competitie GSV'28 (2e klasse F):
  RKUVC 1 - RVU 1: 0-5
  DVO 1 - Eijsden 1: wordt dinsdag gespeeld
  Alle andere 11 teams werden uitgeschakeld in de groepsfase

  Uitslagen andere wedstrijden 2e ronde:
  Irene 1 - Margriet 1: 1-5
  OSS'20 1 - UDI'19/CSU 1: 0-3
  Liessel 1 - NWC 2: 0-0 (na strafschoppen 7-8)
  Volharding 1 - SV Venray 1: 3-2
  Ysselsteyn 1 - ZSV 1: 0-1
  Deurne 1 - Wittenhorst 1: 1-2
  Vitesse'08 1 - WEC 1: 0-5
  HVCH 1 - Rhode/VSB 1: 3-1
  Toxandria 1 - Festilent 1: 0-5
  NWC 1 - Sparta'25 1: 1-2
  SJO/SSA VESTA'19 1 - Nooit Gedacht 1: 1-2
  SES 1 - Someren 1: 1-4
  Sporting Heerlen/KN - Chevremont 1: 5-2
  Daalhof 1 - De Ster 1: 2-2 (na strafschoppen 4-3)
  DESM 1 - Merefeldia 1: 2-2 (na strafschoppen 3-5)
  EHC 1 - EVV Echt 1: 0-1
  SV Simpelveld 1 - BMR 1: 1-3
  Bieslo 1 - Sportclub Leeuwen 1: 1-2
  RKASV 1 - Geertruidse Boys 1: 5-1
  Scharn 1 - RKSV Minor 1: 0-2 
  Linne 1 - DFO'20 1: 2-2 (na strafschoppen 4-3)

  Vrijgeloot in de 2e ronde waren:
  ASV'33, Avanti'31, Avesteyn, Blerick, BSV Limburgia/Kamerland, DAW Schaijk, De Leeuw, DEV-Arcen, Eikenderveld, FC Geleen-Zuid, FC Kerkrade-West, FC Uden, Heijen, Helden, IVO, Langeberg, Mariahout, Merselo, Meterik, Milheezer Boys, Neerkandia, Olympia'18, Panningen, RKSVO, RKVV Neerbeek, Rood Wit'67/PLUS, SV Brandevoort, SV Laar, SV Milsbeek, Sambeek, SHH, Slekker Boys, Spaubeek, Sportclub Jekerdal, Sportclub Susteren, SV Budel, SV Geuldal, TOP, Venhorst en Vianen Vooruit