• GSV'28 ruim langs Sparta'25 in eerste bekerduel

  Het was zondag precies 25 weken geleden dat GSV'28 voor het laatst een officiële wedstrijd speelde. Op 8 maart werd concurrent voor het kampioenschap Heer in eigen huis met 0-2 verslagen. Zondag dan eindelijk weer een eerste fluitsignaal: het bekertoernooi ging van start met een thuiswedstrijd tegen Sparta'25 uit Beek en Donk. Na 3 nuttige oefenwedstrijden waarin ondanks de povere resultaten een duidelijke stijgende lijn te zien was, ging de bal nu 'voor het echt' rollen op ons Jean Nijsten Sportpark.

  Tegenstander Sparta'25, tevens 2e klasser en ploeg uit de top van de competitie afgelopen seizoen, stuurde een jong en talentvol team binnen de lijnen. Slechts één dertiger in de complete wedstrijdselectie van hoofdtrainer Patrick Methorst. De Brabanders waren net als de formatie van Bart Meulenberg nog niet in optimale vorm en op zoek naar de basis-elf.

  De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich door offensief spel over en weer. Interessant voor de neutrale toeschouwer. Bij Sparta'25 was het voornamelijk spits Daan van Heijnsbergen die een aantal goede mogelijkheden onbenut liet. Aan de kant van GSV'28 waren Tom Meertens, Roel Hendriks en Maikel de Groot de plaaggeesten van onze groen-witte opponenten. Wie in deze over-en-weer van kansen de eerste goal zou maken, zat lekker in de wedstrijd.

  Dat werd GSV'28, want het was Tom Meertens die het eerste rood-witte doelpunt van het seizoen 2020/2021 liet noteren. Een fraaie aanval op snelheid waarbij Meertens zijn tegenstander te snel af was. Zijn schot was onhoudbaar voor de pas 17-jarige doelman Bram Werdens. Sparta'25 ging op zoek naar een gelijkmaker, maar vond die niet. De doelpogingen miste richting of snelheid waardoor GSV'28-doelman Randy van Goethem amper getest werd.

  Nadat GSV'28 met name in het tweede deel van het eerste bedrijf goede kansen creëerde kwam er vlak voor rust een verdiende 2-0 op het scorebord. Een inzet van de GSV-voorhoede werd door twee Spartanen verlengd en opgewaardeerd tot doelpunt. Ongelukkig, zeker omdat dit in de blessuretijd van de eerste helft gebeurde vlak voor het laatste fluitsignaal.

  Na rust gooide nieuwkomer Rowan Vanwersch de wedstrijd direct in het slot. Zijn vrije trap, een kanonskogel, vanaf een meter of 25 meter was echt onhoudbaar. 3-0. Sparta'25 was aangeslagen en werd aan alle kanten voorbij gelopen door de snelle buitenspelers van GSV'28. Het vierde doelpunt hing in de lucht, maar Maikel de Groot en Roel Hendriks misten nog scherpte bij hun afronding op goal.

  Twintig minuten voor tijd bracht hoofdtrainer Bart Meulenberg Dean Appelmans. Hij zorgde samen met Rowan Vanwersch voor het grootste gevaar in het laatste kwartier. Het was dan ook geen verrassing dat Appelmans nog een 100% kans zou krijgen. Te snel voor de Sparta'25-defensie, creëerde hij een één-op-één situatie met doelman Werdens die hij met een hard en geplaatst schot versloeg: 4-0. Het was overigens aan diezelfde Werdens te danken dat GSV'28 niet verder uitliep naar een grote(re) uitslag.

  Na ruim 90 minuten floot leidsman de Kleine voor het laatst. GSV'28 mag zeer tevreden terugkijken op dit eerste bekerduel. Een grote overwinning, overwegend goed spel en weinig kansen weggegeven. Bovendien debuteerde Genhouter rechtsback Yannick Paulussen zeer verdienstelijk en mocht zelfs de volle 90 minuten binnen de lijnen blijven.

  Door het gelijke spel tussen Deurne en Vianen Vooruit (1-1) is GSV'28 nu koploper in de groep. De nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde. Een overwinning volgende week in Cuijk (tegen Vianen Vooruit) volstaat. Bij ieder ander resultaat is de laatste wedstrijd tegen Deurne op zondag 13 september in Genhout beslissend.

  KNVB Beker District Zuid II | poule 1-23, 1e speelronde
  GSV'28 - Sparta'25: 4-0 (2-0)
  8' 1-0 Tom Meertens
  45+1' 2-0 Ron Brouwers (eigen doelpunt)
  47' 3-0 Rowan Vanwersch
  84' 4-0 Dean Appelmans

  Gele kaarten:
  GSV'28: Maikel de Groot en Tom Meertens
  Sparta'25: Robbert van Lankveld, Dirk Biemans en Tijn van den Berg

  Scheidsrechter:
  Paul de Kleine