• GSV'28 trekt punt over de streep tegen titelkandidaat

  GSV'28 heeft afgelopen zondag een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen VV Schaesberg in Landgraaf. De thuisploeg die vorig jaar nog actief was in de 1e klasse en haar selectie dusdanig versterkt heeft dat een tweede kampioenschap in drie jaar tijd geen verrassing zou zijn, miste tal van kansen. GSV'28 speelde verzorgd voetbal en was vooral in het middelste gedeelte van de tweede helft dominant.

  Onze rood-witten startten op het kunstgrasveld van de zwart-witten voor het eerst dit seizoen in een andere formatie. GSV'28 kwam mede hierdoor meer aan voetballen toe en startte niet verkeerd aan deze 7e competitiewedstrijd. Een aantal vrije trappen en corners van Marco Thoma en Ruud van Kempen werden vakkundig weggewerkt door doelman Kylian Huijnen. Ook bij een schot van Mark Hoedemakers was Huijnen waakzaam en net op tijd voor de rebound van Per Hendrix.

  De ervaren mannen van VV Schaesberg lieten al snel zien dat ze zich niet van de wijs laten brengen door een paar doelpogingen van de opponent. Een scherpe pass van Erik Erps tussen twee linies van GSV'28 zette Scott Adriolo in een uitstekende positie om een voorzet te geven. Die kwam er dan ook en dusdanig hard en scherp dat basisdebutant Sven Snelting de bal in eigen doel werkte. Een ongelukkig moment na een uitstekende aanval van de thuisploeg.

  Een vergelijkbare aanval leverde bijna de 2-0 op. Timo Regtop werd net voldoende gehinderd om niet te scoren. GSV'28 bleef zo in de wedstrijd.

  GSV'28 kreeg nog twee kansen in de 1e helft. Een goede onderschepping van Milan Koetsier zorgde voor een pass op Jeroen Gerets die Tom Meertens op zijn beurt vond. De voorzet kwam net niet aan bij Per Hendrix. Een rebound van Jeroen Gerets werd tot hoekschop verwerkt door de Schaesberg-defensie. Vlak voor rust schoot Tom Meertens vanuit een corner nog een bal op de buitenkant paal. Een 1-0 ruststand.

  Na rust startte VV Schaesberg veel beter dan GSV'28. De thuisploeg had de 2-0 op het scorebord moeten zetten. Ze faalden voor het doel en werden even later wat slordiger. GSV'28 profiteerde optimaal van de mindere fase van VV Schaesberg. Hun verdediging leed onnodig balverlies wat leidde tot een schietkans voor Milan Koetsier. Het maakte zo de gelijkmaker vanaf rand 16-metergebied: 1-1.

  GSV'28 kreeg het gevoel dat er nog meer te halen viel en ging opportunistischer voetballen. Dat drukte VV Schaesberg een minuut of 10 wat meer naar achteren, maar leidde nooit tot hele grote kansen. De grote kansen kwamen er wel nog voor de zwart-witten uit Landgraaf. In het laatste kwartier hadden verschillende aanvallers de gelijkmaker op hun voet en zeker één keer ook op het hoofd. Een 100% kopkans werd ruim naast gekopt. GSV'28 kwam goed weg. Gezien de vechtlust en het verzorgde voetbal van onze mannen was het punt een mooi resultaat voor onze mannen.

  Hierdoor blijft ons vlaggenschip wel nog in het rechter rijtje bungelen. Opnieuw wonnen 5 teams hun wedstrijden waardoor zij 2 punten uitliepen op GSV'28. De komende vier speelrondes voor de winterstop zullen er een aantal overwinningen geboekt moeten worden om de weg naar boven weer in te slaan. Te beginnen zondag tegen VV Maastricht West. Onze mannen hebben zich nog dubbel te revancheren voor de beide dikke nederlagen van vorig seizoen: 0-5 en 5-1.

  Op de andere velden wordt er zondag door maar liefst vijf teams gestreden om de 1e periodetitel. Caesar heeft de beste papieren. ZIj hebben als enige het winnen van de periodetitel in eigen hand in hun uitwedstrijd tegen VV ALFA Sport. Mocht Caesar deze wedstrijd gelijk spelen, kan Geusselt Sport of Bekkerveld de eerste prijs van het seizoen nog wegkapen. Zij spelen tegen elkaar in Maastricht. Bij een gelijkspel op dit veld en een nederlaag van Caesar in Oirsbeek zijn zelfs VV Schaesberg en Veritas nog kanshebber. Voor Veritas zal er wel écht een wonder moeten gebeuren gezien hun slechtere doelsaldo dan de top-4.

  2e klasse F | 7e speelronde
  VV Schaesberg 1 - GSV'28 1: 1-1 (1-0)
  20' 1-0 Snel Snelting (eigen doelpunt)
  53' 1-1 Milan Koetsier

  Gele kaarten:
  VV Schaesberg: Dennis Scholly en Erik Gerrits
  GSV'28: Steef Nijsten en Ruud van Kempen

  Scheidsrechter:
  Dyon Noppe

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Bekkerveld 1 - Heer 1: 2-0 (0-0)
  Eijsden 1 - Geusselt Sport 1: 1-2 (1-1)
  Sittard 1 - VV ALFA Sport 1: 1-1 (1-0)
  Haslou 1 - Venlosche Boys 1: 3-1 (2-0)
  VV Maastricht West 1 - Veritas 1: 0-1 (0-1)
  Caesar 1 - RVU 1: 3-2 (0-1)

  Programma 8e speelronde (zondag 19 november 2023):
  GSV'28 1 - VV Maastricht West 1
  RVU 1 - Haslou 1
  Heer 1 - VV Schaesberg 1
  Venlosche Boys 1 - Eijsden 1
  Veritas 1 - Sittard 1
  Geusselt Sport 1 - Bekkerveld 1
  VV ALFA Sport 1 - Caesar 1

  Stand 1e periodetitel na 7 van 8 wedstrijden:
  1. Caesar 1 | 7-16 (+9)
  2. Bekkerveld 1 | 7-15 (+4)
  3. Geusselt Sport 1 | 7-14 (+2)
  4. VV Schaesberg 1 | 7-13 (+8)
  5. Veritas 1 | 7-13 (+0)
  Volledige top-5 maakt nog kans op het winnen van de 1e periodetitel