• GSV'28 troeft koploper Sportclub'25 af

  De laatste vier wedstrijden wist GSV'28 8 punten te laten noteren. Ondanks de ongeslagen status in deze cruciale duels, voelde het gelijkspel vorige week tegen rode lantaarn Lindenheuvel-Heidebloem als een gemiste kans om de aansluiting te vinden met het linker rijtje en weg te lopen de 12e plaats, die straks een plek in de nacompetitie betekent. Tijd om dat gevoel weg te poetsen met een goede wedstrijd tegen een tegenstander die GSV'28 over het algemeen heel goed ligt: koploper en kampioenskandidaat Sportclub'25.

  Beide ploegen kwamen met een gehavende selectie voor de dag. Waar bij GSV'28 maar liefst 9 spelers (van 1 en 2) geblesseerd of anderzins afwezig waren, had ook Sportclub'25 flink moeten puzzelen om 15 wedstrijdfitte spelers op het formulier te krijgen. Ondanks dat werd het een open wedstrijd waarin de ploeg de hardst werkte daarvoor beloond zou worden.

  De beginfase van de wedstrijd tekende direct het verloop van de wedstrijd. Waar Sportclub'25 via Thommie Vluggen al na 1,5 minuut gevaarlijk werd, was het daarna GSV'28 dat het initiatief nam. In de 4e minuut moest het verdedigende centrale duo van de gasten al keepend optreden op een inzet van Maikel de Groot. Scheidsrechter Hodzelmans nam geen hands waar en liet het spel doorgaan. Vijf minuten later blies hij wel op zijn fluit toen opnieuw Maikel de Groot aanstichter was voor het Genhouter gevaar. Aanvoerder Marco Thoma ging achter de bal staan en knalde de strafschop onberispelijk tegen de touwen: 1-0.

  Sportclub'25 creëerde vervolgens twee grote kansen op de gelijkmaker. De kopbal van Belgische spits Arne Donné die vorige week nog in de 95e minuut de winnende maakte in de topper tegen Bekkerveld, miste richting. Ook bij zijn inzet met de voeten was hij ongelukkig. In de nastoot van deze tweede kans van Sportclub'25 was het GSV'28 dat de voorsprong verdubbelde. De zwart-witten uit Bocholtz verwerkten een bal slecht die terecht kwam bij Roel Hendriks. Hij trof de bal voor het doel van Job van de Walle die vervolgens moest vissen toen Jordi Baur de bal verlengde. 2-0. Een droomstart voor GSV'28.

  Ondanks dat beide ploegen aandringen op een nieuwe treffer, bleven de echte grote kansen uit in het restant van de 1e helft. Een schot van Roel Hendriks na een fraaie kapactie miste overtuiging om echt gevaarlijk te worden. Dat waren ook de aanvallen van de koploper van de 2e klasse G. Hun gevaarlijkste momenten kwamen uit standaard situaties rondom het Genhouter strafschop gebied. De rood-witte defensie bleef echter scherp. Rust.

  Ondanks dat GSV'28 de eerste doelpoging van de tweede helft afdwong, was het Sportclub'25 dat als eerst wist te scoren. Invaller Jan Willem Nass stond frank en vrij bij de tweede paal toen een voorzet vanaf rechts over 4 Genhoutenaren heen zweefde. Een momentje van onoplettendheid wat overigens ook vrijwel het enige moment zou zijn waarin GSV'28 iets weggaf.

  De volgende kansen waren telkens voor GSV'28 dat keihard werkte en veel duels wist te winnen. Sportclub'25 moest alle zeilen bijzetten en greep een paar keer in met stevige tackles. Topscorer Stijn Winkens was dicht bij zijn 10e treffer van het seizoen tot René Thoma een vrije trap op de rand van de zestien hard voorgaf.

  10 minuten voor tijd kwam er wel de bevrijdende en bovenal verdiende 3-1. Sportclub'25 schatte een situatie in het midden van het veld verkeerd in waardoor Maikel de Groot in stelling werd gebracht door het offensief van GSV'28. De Groot bleef oog-in-oog met Job van de Walle ijskoud en liet de doelman duiken waardoor hij de bal hoog in het doel kon schieten: 3-1. Een geweldige meevaller voor de Genhoutenaren, die deze overwinning niet zagen aankomen.

  In de laatste 10 minuten maakte Sportclub'25 een aangeslagen indruk. GSV'28 bleef dezelfde energie leveren en kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. Zo had de middag nog mooier kunnen worden als één van de 'Genhouter jongens' had gescoord. Hugo de Geus, Yannick Paulussen en Steef Nijsten waren dichtbij een treffer. Zeker de laatst genoemde had een vergelijkbare kans als Maikel de Groot, maar schoot tegen Van de Walle aan. Het slotstuk werd een inzet van Stijn Winkens. Die werd nog goed verdedigd waardoor het bij 3-1 bleef.

  GSV'28 wint zo en mag drie belangrijke punten bijschrijven. Een onverwachte overwinning, die gezien het hele spelbeeld door alle aanwezigen als dikverdiend genoemd werd. GSV'28 mag blij zijn met deze drie punten, want hierdoor staat ons vlaggenschip niet 11e, maar 6e. Concurrenten Heer en Sporting Heerlen wisten namelijk te winnen waardoor alle ploegen die nu tussen de 6e en 12e plaats staan de komende zes wedstrijden nog alle zeilen moeten bijzetten. Voor Sportclub'25 waren de druiven zuur: na een belangrijke 1-0 zege vorige week, liepen concurrenten Bekkerveld, RVU en VV Schaesberg weer drie punten in. De titelstrijd is dus nog lang niet beslist.

  2e klasse G | 20e speelronde
  GSV'28 - Sportclub'25: 3-1 (2-0)
  9' 1-0 Marco Thoma (strafschop)
  19' 2-0 Jordi Baur (eigen doelpunt)
  50' 2-1 Jan Willem Nass
  81' 3-1 Maikel de Groot

  Gele kaarten:
  GSV'28: Steef Nijsten en Marco Thoma
  Sportclub'25: Maikel van Kesteren, Maurice Reisinger en Ryan te Kampe

  Scheidsrechter:
  Johan Hodzelmans

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  FC Geleen-Zuid 1-4 RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie
  Eijsden 0-1 Sporting Heerlen
  Bekkerveld 2-1 Geusselt Sport
  Heer 3-2 Laura/Hopel Combinatie
  RVU 5-0 Scharn
  Caesar 1-2 VV Schaesberg

  Tussenstand 5e t/m 14e positie 2e klasse G - na 20 van 26 wedstrijden:
  5. Caesar - 34 punten (31-29 / +2)
  6. GSV'28 - 26 punten (34-34 / +0)
  7. Geusselt Sport - 26 punten (38-40 / -2)
  8. Eijsden - 26 punten (28-35 / -7)
  9. FC Geleen-Zuid - 24 punten (25-31 / -6)
  10. Heer - 24 punten (29-39 / -10)
  11. Laura/Hopel Combinatie - 23 punten (32-53 / -21)
  12. Sporting Heerlen - 21 punten (18-30 / -12)
  13. RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie - 16 punten (23-41 / -18)
  14. Scharn - 14 punten (21-44 / -23)
  Nummers 12 en 13 spelen nacompetitie, nummer 14 degradeert naar 3e klasse