• GSV'28 trotse koploper na 3e overwinning op rij

  GSV’28 presteert dit seizoen uitstekend in de 2e klasse G. Na de duidelijke overwinning vorige week in Eygelshoven (2-5) mochten onze mannen zondag Scharn ontvangen op het eigen Jean Nijsten Sportpark. De jonge ploeg van Anton Vriesde begon moeizaam aan het seizoen en moet ondanks twee overwinningen in november nog altijd aansluiting vinden met de ‘veilige plekken’.

  Het begin van de wedstrijd was moeizaam. Scharn zakte ver in op eigen helft. GSV’28 moest het spel maken op een dichtbevolkte helft. Bij de eerste opzienbarende momenten hielden supporters van beide teams hun hart vast. Eerst was het Scharn-doelman Schulteis die hands maakte en rood had kunnen krijgen van leidsman Lahaije. Enkele momenten later maakte GSV-er Ken Schattenberg hands in het strafschopgebied. Ook dit werd onbestraft.

  GSV’28 liet zien de betere ploeg te zijn. Tom Meertens zette Tim Booten met een geweldige lange bal vrij voor de doelman, maar Schulteis pareerde stijlvol. Tien minuten voor de thee was het wel raak. Spelmaker Ruud van Kempen had het vanmiddag met name in de eerste helft op zijn heupen en zette Tim Booten vrij voor de keeper. Met een hard schot in de korte hoek liet hij Schulteis vissen.

  De defensie van Scharn was even aangeslagen en werd binnen vijf minuten voor een tweede maal gepasseerd. GSV’28, met Tim Booten voorop, joeg de Maastrichtenaren op en forceerde hiermee een blunder achterin. Erik Bruls onderschepte de bal, bleef kalm en rondde koelbloedig af: 2-0. Met deze stand gingen beide ploegen zich opwarmen in de kleedkamers.

  De tweede helft startte met een fanatiek Scharn dat duidelijk voor iedere meter wilde knokken. Gevaarlijk werd de ploeg van Anton Vriesde echter niet. GSV’28 kreeg via Tim Booten en Tom Meertens vier grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Alle kansen werden gemist waardoor Scharn toch nog wat hoop hield.

  De nummer 13 van de 2e klasse G drukte vooral het laatste kwartier nog eens door. Alleen in de vijf minuten blessuretijd waren reddingen van Djordy Zaicsek (op de doellijn en vervolgens nog eens met een fraai blok) en Randy van Goethem (lage bal van dichtbij) nodig om het Genhouter doel schoon te houden. Opvallend genoeg pas voor de tweede keer dit seizoen. Na 95 steenkoude minuten vond de uitstekend fluitende scheidsrechter Marvin Lahaije het goed geweest.

  GSV’28 boekte alweer haar 3e overwinning op rij en 7e in totaal. Door een verrassende thuis nederlaag van Sportclub’25 tegen Lindenheuvel/Heidebloem gaan onze rood-witten nu met 23 punten uit 10 wedstrijden aan de leiding van de 2e klasse G. Aartsrivaal Caesar volgt op de 2e plaats op 1 puntje achterstand. Zij spelen volgende week de lastige thuiswedstrijd tegen nummer 3 Sportclub’25. GSV’28 gaat dan op bezoek bij VV Schaesberg dat nog wat wisselvallig presteert.

  Let op: de aftrap op Sportpark Strijthagen is al om 14.00 uur. Dat geldt voor alle wedstrijden van 1e elftallen op 8 en 15 december. Dit in verband met de invallend duisternis en het (op sommige accommodaties) ontbreken van veldverlichting.

  2e klasse G | 10e speelronde
  GSV'28 1 - Scharn 1: 2-0 (2-0)
  34' 1-0 Tim Booten
  38' 2-0 Erik Bruls

  Gele kaarten:
  Scharn: Achraf El Haiba

  Scheidsrechter:
  Marvin Lahaije