• GSV'28 verliest laatste competitiewedstrijd

  GSV'28 heeft de 100e officiële thuiswedstrijd van Bart Meulenberg niet kunnen bekronen met het verbeteren van het puntenrecord in de 2e klasse uit het seizoen 1997/1998. Nadat bestuur en spelersgroep Bart en zijn gezin in het kleedlokaal bedankten voor 8 jaar trouwe dienst, leek GSV'28 na een furieus op weg naar een 17e overwinning in dit competitieseizoen. Venlosche Boys knokte zich echter knap terug. GSV'28 bracht te weinig en verloor terecht: 2-3.

  Op een zonnig en benauwd Jean Nijsten Sportpark trapten beide ploegen even na 14.30 uur nadat Milan en Eva Meulenberg de eerste 2 van 7 treffers deze middag maakten. Zowel Venlosche Boys als GSV'28 kende haar lot na 26 speelrondes in de 2e klasse F al. De gasten spelen na een wisselvallig seizoen met een aantal grote nederlagen hoe dan ook nacompetitie om handhaving. GSV'28 eindigt 2e en slaat de 1e ronde van de nacompetitie over.

  GSV'28 startte net als vorige week in Eijsden uitstekend. Dominant en met een aantal goede aanvallen. Wel was al meteen duidelijk dat een aantal spelers de spreekwoordelijke rem erop hielden met het oog op een mogelijke schorsing of blessure. GSV'28 forceerde al snel enkele corners. Dat zorgde al snel voor de openingstreffer. Een schot vanuit de tweede lijn verraste de doelman van de Venlonaren, mogelijk ook doordat de bal een aantal keer getoucheerd werd.

  Toen GSV'28 in de 21e minuut de 2-0 scoorde, leek er geen vuiltje aan de lucht op het kunstgrasveld in Genhout. Jeroen Gerets werd enkele meters buiten de 16 meter omver gelopen. Ruud van Kempen nam plaats achter de bal en scoorde alweer zijn 9e doelpunt van het seizoen. Even dachten Genhouter supporters aan de waanzinnige vrije trappen-hattrick van oktober 2023 tegen Veritas. Dat zou deze zondagmiddag niet lukken.

  Al snel na de 2-0 gaf GSV'28 een cadeau van jewelste weg. Te veel Genhoutenaren stonden te offensief toen onnodig balverlies zorgde voor een uitbraak van Venlosche Boys. Matig ingrijpen in de achterhoede zorgde vervolgens voor een 100% kans oog-in-oog met doelman Geoffrey Jacobs: 2-1 door Noah Jansen. De uitstekende start van GSV'28 kon geen vervolg krijgen in de rest van de 1e helft. Te veel spelers brachten niet de vorm die ze de laatste weken op het veld brachten.

  Venlosche Boys gaf niet op en rook het voordeel van de 10e plaats in de eindstand (doordat Eijsden achter stond bij Heer). Venlose topschutter Bob Hoveling is de man van wie het gevaar moet komen. Hij strafte een nieuwe blunder in de Genhouter defensie genadeloos af: 2-2. Enkele minuten voor rust, leek GSV'28 een hattrick van cadeautjes uit te gaan delen. In dit geval struikelde Noah Jansen ongelukkig waardoor de kans om zeep geholpen werd.

  Een 2-2 ruststand voelde uiteraard als een teleurstelling. GSV'28 wilde graag winnen, om meerdere redenen vanmiddag. Maar, de realiteit van deze voetbalzondag was dat het Genhouter vlaggenschip in de 2e helft maar weinig paraat maakte. Ruud van Kempen was vlak na rust misschien nog wel het dichtsbij een derde Genhouter treffer. Zijn harde schot ging rakelings voorlangs. Daarna kreeg Venlosche Boys duidelijk de betere kansen.

  Uit een hoekschop hadden de Venlonaren al een eerste voorsprong van deze middag kunnen pakken. Die grote kans ging nog mis. Later in de 2e helft kregen de oranje-zwarten meerdere doelpogingen in een aanval. Daan van Nienhuijs haalde als laatste de trekker over en schoot de bal tegen de touwen: 2-3. GSV'28 probeerde nog het beste ervan te maken, maar echte grote kansen kwamen er niet. Venlosche Boys moest een aantal stevige overtredingen en onnodig commentaar bekopen met gele en éen rode (staflid) kaarten. Het zou het spelbeeld echter weinig veranderen.

  Na 9 minuten blessuretijd in de 2e helft was het einde wedstrijd. Gezien het spel kon de neutrale kijker niet anders concluderen dan dat Venlosche Boys verdiend de drie punten mee nam richting Noord-Limburg. Voor hen een belangrijke zege, want hierdoor verzekerden zij zich van de 10e plaats. Dat geeft een thuisrecht in de 1e ronde van de nacompetitie om handhaving in de 2e klasse. Een voordeel wat Eijsden en Heer als nummer 11 en 12 niet hebben. Zij spelen alle wedstrijden op vreemde bodem.

  GSV'28 blikte terug op een emotionele, maar ook dankbare dag. Helaas zonder een hele wedstrijd goed voetbal en overwinning. Maar ook zonder gevolgen voor de aanstaande nacompetitie. Daarin strijden GSV'28 samen met RVU en VV Schaesberg, 3 Brabantse 2e klassers en Limburgse herkansers RKSV Minor, Sportclub'25 en SHH om 2 tickets in de 1e klasse. VV Schaesberg pakte het laatste nacompetitieticket na een knotsgek duel tegen rechtstreekse concurrent Caesar: 5-4.

  In de nacompetitie treft GSV'28 in de halve finale het Brabantse Handel. Eerder dit seizoen speelden onze rood-witten de eerste van acht (!) bekerwedstrijden in het gezellige Brabantse kerkdorp nabij Gemert: 2-2. Handel overleefde de bekerpoule niet. Maar daarna... Handel debuteerde in de 2e klasse en deed dat voortreffelijk: ze bleven namelijk ongeslagen door 12 keer te winnen en 12 keer gelijk te spelen. Handel scoorde maar liefst 52 keer en kreeg slechts 23 tegentreffers in 24 duels. Voldoende voor een verdienstelijke 3e plaats in de 2e klasse E.

  Op de laatste speeldag verspeelden de blauw-witten wel de 2e plaats door 1-1 gelijk te spelen op eigen Sportpark d'n Eikenwal. DAW Schaijk won wel en heeft nu het thuisrecht in de halve finale tegen VV Schaesberg of Rhode. Leuk detail: tot de 87e minuut stond Handel achter en leek men voor het eerst dit seizoen te verliezen. Doelman Joris van Gerwen ging bij een hoekschop mee naar voren, scoorde en zorgde daarmee voor een ongeslagen competitieseizoen.

  2e klasse F | 26e speelronde
  GSV'28 1 - Venlosche Boys 1: 2-3 (2-2)
  9' 1-0 Julien Rompelberg
  21' 2-0 Ruud van Kempen
  24' 2-1 Noah Jansen
  42' 2-2 Bob Hoveling
  75' 2-3 Daan van Nienhuijs

  Gele kaarten:
  Venlosche Boys: Sergio Verhorstert (29'), David Driessen (67'), Aasif Dalouh (85') en Bob Hoveling (90+2')

  Scheidsrechter:
  Henk Heuts

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Bekkerveld 1 - Haslou 1: 2-0 (2-0)
  Heer 1 - Eijsden 1: 4-1 (1-0)
  Veritas 1 - RVU 1: 2-3 (1-1)
  VV Schaesberg 1 - Caesar 1: 5-4 (1-2)
  VV ALFA Sport 1 - Geusselt Sport 1: 4-2 (2-0)
  VV Maastricht West 1 - Sittard 1: 4-1 (2-0)

  Programma nacompetitie 1e klasse C - 2e klassen E & F:
  1e ronde (zondag 2 juni 2024)
  A) VV Schaesberg 1 - Rhode/VSB 1

  Halve finales (zondag 9 juni 2024)
  B) DAW Schaijk 1 - winnaar A (1e ronde)
  C) RKSV Minor 1 - RVU 1
  D) GSV'28 1 - Handel 1
  E) Sportclub'25 1 - SHH 1

  Finales (zondag 16 juni 2024 - op neutraal terrein)
  Winnaar B - Winnaar C
  Winnaar D - Winnaar E