• GSV'28 VR1: Dat waore nog ins tieje!

  Op 13 september weer een vroege zondag voor GSV'28 VR1! Hoewel we een kwartiertje later mochten verzamelen dan vorige keer, is 8.30u eigenlijk nog steeds niet onze favoriet (en dat zal het ook niet worden). De reis ging vandaag naar RKMVC VR1.

  Coach Rob had kosten nog moeite gespaard tijdens zijn voorbereiding voor de wedstrijd van vandaag. Rob gaat minder werken, waardoor hij zich bijna volledig kan spitsen op zijn trots: de dames van GSV. Én hij kan zich richten op het opruimen van de zolder, dus ook zijn vrouw is dolgelukkig. Totdat hij op diezelfde zolder een blaadje vond, nog door de typemachine gefabriceerd, en afgeleid raakte. Vol vreugde kondigde hij woensdag dan ook het volgende aan: 'Ich höb ein test gevonge oet 1983. Es se die doorsjteis, bès ste wedstrijdfit!'. 'Ein fijn brilke' was ook een van de gevonden schatten en behoorde tot de rekwisieten van de training, zodat Rob de oefeningen juist kon oplezen. Termen als 'zijdelingse buikligging' en 'oh, ich heur dat men dit tegenwoordig sjienbaar de burkee nump' (burpee) vlogen ons om de oren. Maarrrr... alles voor een goed doel. Iedereen doorstond de test en onze coach zag al direct 'sjpiere wie kabels!'. Als klap op de vuurpijl worden we verrast door fris ruikende hesjes, hoogstpersoonlijk door onze coach 'in ein lekker dasje gewesje'. Eline is hier zo van slag van, dat ze meedoet met partijtje 'veur sjpek en ei'. Rob sluit de training met voldoening af, 'Jonges, de kop is eraaf hè. Mechele, kat in 't bakkie!'.

  Nouuuuu. Toen moest onze "super"sunday the 13th in Mechelen nog beginnen... Rob maakt in de voorbespreking duidelijk dat we wel altijd hard schieten, maar meestal slechts 'op navelhoogte'. Tja... dat is een eitje voor een keeper. Vandaag hoog óf laag in de hoeken dus, maar niks meer met navels! En daarnaast praatte hij weer eenieder moed en kracht in met zijn mooie woorden. Johan Cruiff kan er haast niet aan tippen en de tegeltjes zijn al in de maak: 'En ja de dames op de bank, geer sjtoat gein reserve hè, zo wil ich dat neet numme. Geer start gewoon eave neet'. Tijdens de warming-up bleken we hier aardig van onder de indruk, of hadden we nog wel wat slaap kunnen gebruiken? Hoe dan ook, om 10.00u stipt stonden we klaar voor de strijd met 15 dames sterk op en naast het veld. Rob begroet de scheidsrechter, welke we horen zeggen 'Hey Van Barneveld!'. Wist u dat, #1: 'Dea sjeids kom ich al joare teage, dea hit Flip. Flip mit de fluit!'. Wist u dat, #2: Flip mit de fluit toonde te bezitten over een zeer mooie aanname. Wel midden in een actie tijdens onze wedstrijd, maar dat even ter zijde. Wist u dat, #3: Niet alleen Flip, maar ook Joke was van de partij binnen onze fanclub vandaag! Gesterkt door zowel oefeningen uit het verre verleden, als oude bekenden van onze coach, kon het toch niet misgaan vandaag?

  Al vrij snel na het fluitsignaal volgt een mooie aanval van Simone, maar helaas blijft deze onbenut. Mechelen countert snel, maar ook nu blijft de stand 0-0. Totdat de dames van Mechelen helaas scoren uit een corner. De minuten die hier op volgden, zijn helaas niet wedstrijdverslag-waardig (want geef toe, de kwaliteit van onze verslaglegging is weer hoog genoeg om je even 5 of in dit eenmalige geval 10 minuten te vermaken in jouw baas zijn tijd ;)). Wél zijn we erachter gekomen dat Domm & Dööl hier in Mechelen hun inspiratie hebben gevonden voor hun uitspraak 'Du bist bala-bala!', namelijk in de coach van de tegenpartij: 'Dames, wil è bal-aaaaa!'. In de ondertiteling lazen we dat de tegenpartij de bal moest willen hebben. Tijdens het ontrafelen van deze ondertiteling werd er door ons team niet goed genoeg verdedigd en viel de 2-0 voor Mechelen. Bianca stelt vervolgens een vraag aan Rob, waarop hij zegt 'Zeg tegen Lonne dat'... Het einde van deze zin? Daar zijn wij zelf ook nog op aan het wachten.

  Maar wie niet op zich liet wachten, was onze keepster en woman of the match Robin, zij maakte een (en later nog meerdere) mooie redding! GSV leek iets in opmars, maar werd letterlijk (lees: fysiek) gestagneerd door Mechelen: Laura kreeg een heel bovenbeen haaks en regelrecht in haar rug. #Sorrynotsorry. Helaas betekende dit opnieuw ('vemurge twiefelde ich toch tusje de korte of de lange box') een dilemma voor Rob: een ongeplande wissel. Maar hij is niet zo snel van zijn padje te krijgen en met wat steun van de scheidsrechter ('meadje wits se noe woo se mos sjtoan?') was de wissel en ook de verschillende wisselingen in posities snel geregeld.

  Over snel gesproken; sommige van onze tegenstanders hebben wellicht contacten met Usain Bolt en zouden zonder twijfel driedubbel slagen voor de wedstrijdfit-test uit 1983. Ze hebben onze grensrechter en leidster Marieke flink aan het werk gezet, ze heat zich ein ei oetgerend! Maar de spotlight gaat van Marieke terug over naar Simone. Na een goede aanval met mooie combinaties, maakt Simone een prachtige goal vanaf links in de lange hoek! 1-2!

  Myrthe wordt hierdoor iets té enthousiast en deelt een klein natrapje uit (foei Myrthe) en Ninée herbeleeft weer haar handbalwedstrijden. Maar Myrthe herpakt zich en schiet richting kruising na een mooie aanval van ons team. Helaas weet de keepster van Mechelen dit schot knap uit de goal te houden. Wij halen er dus wel nog een corner uit, welke Esmée heel mooi uit weet te voeren en door Sjieuwke met haar hele lichaam (en wel op navelhoogte, jaja, het komt nog van pas!) in de goal wordt gelopen. GSV is terug in de race, 2-2!

  Aangezien dit verslag te veel kostbare werkuren gaat kosten, even een resumé van de volgende minuten:
  - GSV creeërt weer een goede aanval, helaas schiet Myrthe hem iets te zacht in de rechterhoek (wél in de hoek en niet op navelhoogte).
  - Sjieuwke stofzuigt vrolijk door.
  - De keepster van de tegenstander weerhoudt Simone helaas weer van een goal.
  - Ninée heeft naast handbalkwaliteiten, ook nog karatemoves en judokicks in haar portfolio. Heel allround opgeleid dus!
  - Het wordt 3-2 en later door een kopbal over onze keepster Robin heen ook nog 4-2. (Goed en snel weggewerkt in de tekst deze tegenvaller, hè?)
  - Flip is efkes van de wap en geeft een ingooibal aan Mechelen, in plaats van GSV. Rob vraagt 'Wat dunk dich?' en deze concrete en duidelijke manier van communiceren levert uiteindelijk GSV toch de ingooi op.
  - Lisa is dan wel (standaard) één van de kleinsten op het veld, maar compenseert dit enigszins met haar ingooikunsten. 'Die meid kint wiet gwaoje!'. Ze vat ook meteen even de wedstrijd samen door te roepen 'Hey, ederein sjteit sjtil!'. Dit verslag had dus ook veel korter gekund. Hád gekund.

  Maar ach. De thuiswerkers onder ons kunnen tegenwoordig toch makkelijk nog wat minuutjes leestijd sprokkelen!
  Want er volgde een prachtige aanval door GSV, Simone loopt door tot de achterlijn, legt hem terug richting de zestien en Myrthe schiet hem er mooi in: 4-3! Roy en Rob rennen vervolgens minimaal vier rondjes om het veld, ein-de-lijk werd deze oefening van de trainingen in praktijk gebracht!
  Ook de corners gaan steeds beter, oefening baart toch kunst (zelfs bij de vrouwen, al moeten trainers oefeningen misschien wel wat vaker uitleggen...), maar helaas komt hier geen goal meer uit voort.

  Hoewel wij nog een paar heeeuuuule mooie aanvallen, combinaties en tactieken in de strijd gooien, is het helaas het team van Mechelen dat van buiten de zestien op goal schiet en het net weet te raken, 5-3. De snelle aanvalster op rechts van RKMVC weet ook nog een mooi doelpunt in de rechterkruising te prikken. Dit bracht de eindstand op 6-3... Een welverdiende overwinning voor onze tegenstanders van vandaag.
  Helaas zijn wij daardoor uitgeschakeld voor de volgende bekerronde. Gelukkig gaat de competitie eindelijk weer van start!!!! Oh nee... onze eerste wedstrijd is al verplaatst. Dit geeft ons wel nog wat extra tijd die we kunnen gaan gebruiken om nog net wat sterker de competitie in te gaan. Wie weet uit welk jaartal onze volgende oefeningen gaan zijn!

  Onze eerste competitiewedstrijd is op zondag 27 september, om 9.30u (jippie) in Schimmert. Meteen een derby om mee te starten! Dus wij kunnen jullie steun zeker gebruiken, het is helemaal niet ver rijden en er zijn nog een aantal seizoenskaarten te koop bij leidster Marieke. Oftewel: geen smoesjes over om niét naar ons te komen kijken! Let op: i.v.m. Corona-maatregelen a.u.b. geen spreekkoren of liederen om ons toe te zingen. Tot dan!