• GSV'28 VR1: De lichtpuntjes op een donkere avond

  De wedstrijd tegen Chevremont VR1 is verplaatst naar woensdagavond 2 november. Dat betekent dus een heuse lichtwedstrijd voor het vrouwen-vlaggenschip! Vanavond wordt het experiment of
  1. We onze richtkijkers in het donker wat beter af kunnen stellen op het doel dan op zondagochtend.
  2. Frietjes een goede voorbereiding zijn op een wedstrijd.
  Daarnaast krijgen we antwoord op de al weken brandende vraag van Eric: Heeft Chevremont wel veldverlichting? In het ergste geval... Koempellamp op 't veurköpke en gaon!

  We worden vriendelijk begroet middels een sticker op de kleedkamermuur: 'Vier zunt Kirchroa auwhoer'! Auch hoi hè! Ivo heeft iéts in het begrip 'wintertijd' gemist en paradeert nog steeds in zijn t-shirt. Vandaag is er geen tijd voor zijn visuele TV tactiekbespreking. Na de voorbespreking met lekker ouderwets gewoon A4'tjes en magneetjes, zien we dan eindelijk onze nieuwe tenues. 18 dames en nóg geen schaartje in alle make-up tassen om de prijskaartjes af te knippen. Gelukkig hebben we Donny! Maar liefst drie sponsoren pronken staan er op onze mooie, rode shirts. Ook het keeperstenue is gepimpt, zoals Niki op haar Niki's zegt: "HENDIG DIK!". Qua maten blijkt alles nogal... optimistisch... te vallen. Liza concludeert dat de broekjes zo kort zijn, dat het een aandachtspunt wordt om de bikinilijn op zondag in orde te hebben. Een voordeel: Sommigen voor ons hebben voor het eerst in hun leven (optisch) lange benen!

  Het is altijd even schakelen, zo een wedstrijd doordeweeks. Met het avondeten nog in de maag, de werkdeur net dicht te hebben gedaan en ook nog eens 'van sjlaag' zijn door de wintertijd hebben we de warming-up hard nodig. We warmen op 'de sjoan bank' (zou Ivo letterlijk de bank bedoelen of de speelsters die er op zitten?) onze vocabulaire ook alvast op. Eline hoeft niet veel om te schakelen en kan gewoon Duits blijven praten vandaag. Einfach. "Pak deine Fleute!" en "Sjteak 'm in deine Arschloch".

  Wanneer de Fleute gaat, een paar minuten later dan gepland, paven onze dames hem al lekker erop. We zetten acties op en Vivian trekt gelijk naar voor (Klaos coacht: "Immer gerade aus!") maar wordt vrijwel gelijk al half tegen de grond gewerkt.
  Na vijf minuten moet Anique voor het eerst in actie komen. Chevremont begint elkaar te vinden en vooral ook de duels met ons. In de 15e en 18e minuut is het opnieuw een redding van Anique die voorkomt dat vanuit een vrije trap de 1-0 gescoord wordt. Zij staat te shinen de afgelopen wedstrijden! In de volgende actie geeft Vivian de bal op Niki, die een perfecte looplijn kiest, maar de bal gaat naast. Volgens Eric maken we het onszelf te moeilijk. Nou, welkom bij de vrouwen ;).
  Rond de 22e minuut valt de 1-0 helaas alsnog. Wederom een eigen goal, de vierde maar liefst, dus daar gaan we verder geen woorden meer aan vuil maken. Koppie omhoog en door! Richting de 30e minuut komt Eline vrij aan de zijkant van het zestienmetergebied, maar de bal gaat langs de goal.
  Het is flink koud langs de kant, dus Gina doet zich lekker de handschoenen aan. We hebben ook overheerlijke dekens en jassen trouwens, maar die liggen in het kledinghok. In Genhout...
  Chevremont krijgt een vrije trap tegen onze zestienmeterlijn aan. Maarrr wéér staat onze Anique er! Eline stuurt vervolgens Vivian naar voor, maar er komt toch weer een tegenstander tussen. Kort daarna volgt een kans van Vivian én een mooi één-tweetje tussen Indra en Gina. Richting eind van de eerste helft ook nog een schot van Eline, die eindigt in de handen van de keepster. Jammer is elke actie van ons, even hard weer terug komt vanuit Chevremont.

  In de rust worden we flink toegesproken. Duels moeten worden aangegaan en er moet als team druk gezet worden in plaats van individueel. Overigens was er vandaag thee in plaats van ranja, dus Chevremont doet niet mee in het ranja-klassement. Teleurstelling van de dag!

  Na rust is het gelijkwaardiger spel. Al vrij snel komt er een verre bal van Lonne op Eline, maar de voorzet wordt onderschept. Ook Klaoske prikt knap door de verdediging van Chevremont heen, alleen komt de achterlijn ineens te vroeg te dichtbij. Eén kans wordt afgefloten voor buitenspel. Tot die tijd is er eigenlijk nog geen kans voor Chevremont geweest om de 2-0 te scoren, dus dat is een goed teken.
  Absoluut geen goed teken is de situatie waarin Klaoske de bal tegen haar hoofd krijgt en even van de kaart is. Gelukkig is ze inmiddels weer gezond! In de tweede helft zijn er een aantal vrije trappen, voor beide partijen. De 2-0 wordt gescoord door Chevremont. Vervolgens is Lonne héél dicht bij de 2-1 wanneer ze een vrije trap randje zestien op de lat schiet. En daar was weer actie-reactie: Chevremont scoort. Gelukkig stonden ze buitenspel! Sjieuwke veegt ondertussen twee tegenstandsters onderuit en even later is het tijd voor het debuut van Sanne! Sanne staat knap haar mannetje tegenover de veel oudere en grotere tegenstandsters!
  De wedstrijd eindigt met twee klappers. De eerste is een heel mooie goal van Chevremont: 3-0. Een goal waar wij vrij weinig tegen in te brengen hadden. De tweede klapper is het trekken aan de noodrem door Ilya. De tegenpartij is overtuigd van een rode kaart, maar de scheids geeft geel. We staan dus even met 10 dames op het veld, maar weten de score verder te beperken.

  Vanavond verdient alles behalve de schoonheidsprijs. Zou het hebben gelegen aan de frietjes die een aantal speelsters hebben verorberd voor deze wedstrijd? We doen er alles aan onze wedstrijdvoorbereiding te optimaliseren, dus ook dit gaan kunnen we natuurlijk even uitzoeken. Rini, zit 't vit mer al aan veur het ontbijt om 8.00 op 13 november! ;)
  Nee hoor, dat gaat zelfs ons waarschijnlijk wat ver. De volgende wedstrijd gaan we 'gewoon' weer op zondagochtend en vol goede moed spelen (maar eerst het Vastelaovesseizoen inluiden!). Hopelijk kunnen we bij Kerkrade-West wel punten pakken, want we staan nu op één na laatste. We kunnen jullie support dus goed gebruiken, tot dan! Adieje wah!