• GSV'28 VR1 even koploper na 7-1 winst

  Na de overwinning van vorige week, was iedereen erop gebrand om ook vandaag de drie punten in Genhout te houden! Dit was dan ook het doel dat Rob in de voorbespreking duidelijk heeft benadrukt: “Winnen van Mergraote!”. Maar... we moesten toch tegen Mechelen? Oeps, gelukkig klopte de rest van de voorbespreking wel en gingen we goed voorbereid het veld op.

  Tijdens onze eerste lichtwedstrijd van dit seizoen volgde er na het fluitsignaal al snel een kans van Simone. Maar ook onze tegenstander RKMVC wist van aanvallen, waardoor het weer een gelijkwaardige wedstrijd was. Maarrrr onze goalie Anique gaf maar liefst twee keer een assist, welke Milou ook twee keer wist af te maken: 2-0 voor GSV’28!
  Jammer genoeg zakte ons niveau daarna als een pudding in elkaar. Zoals Rob langs de kant terecht toegaf, vond hij dit de slechtste helft die hij tot nu toe van ons gezien had. Dus laten we hier maar vooral niet te veel over schrijven en snel overgaan naar dé uitspraak van 2019. Uit een corner voor GSV kwam Sjieuwke vrij te staan en kreeg ze een grote kans om de bal “simpel” in het doel te koppen. Het bleef echter 2-0. Coach Rob leek even te twijfelen, maar vermaakte de wisselspeelsters door uiteindelijk toch te zeggen wat hij dacht: “bie de jonges zouwe ze zigke: dae heij ich mit miene plasser nog erin gesjaote!”.
  Hoewel dit moment hilarisch was (had je bij moeten zijn), kwam RKMVC verschillende keren op onze helft en zorgden zij voor genoeg gevaar. Gelukkig maakte Ashley daar een einde aan door de 3-0 te scoren. Vervolgens kwam er ruimte voor GSV en dan vooral langs de flanken. Onze coach vroeg dan ook om “Eine lange! Eine lange!”. Om verwarring te voorkomen; deze kreten stonden volledig los van de hiervoor genoemde plasser-uitspraak. Er werd gewoon om een lange bal door de verdedigers/middenvelders gevraagd.
  Ook vandaag was het weer lekker koud en droomde Ninée niet van chocomel met slagroom, maar een ‘lekker theetje’. En vloog er weer een bal over de boarding, maar liet Rob weten dit toch niet meer te doen en de turnkunsten achterwegen te laten. Hoezo, dit ging toch hartstikke soepel vorige week (met een 10 voor de afsprong)? “Joa, mer ich höb d’r twjae nachte neet van geslaope!”.

  In de rust liet onze coach weten zich de haren uit zijn hoofd te hebben getrokken. Het was dan ook meer dan duidelijk dat de eerste helft een teleurstelling was geweest en dat het tijd werd ons niveau weer naar boven op te krikken!

  Redelijk snel in de tweede helft maakte Lisa de 4-0. Echter werd er daarna wat “geknuddeld” bij onze eigen goal, waar onze tegenstander gebruik van maakte en de 4-1 scoorde. Er ontstond wat frustratie bij de meiden uit Mechelen (of toch Mergraote?) en er vonden onnodige overtredingen plaats. Maar ons team liet zich niet kennen en o.a. Eline en Sjieuwke wisten nog te scoren.

  De eindstand werd 7-1. Weer een mooi resultaat waarmee wij vanavond na 9 wedstrijden, met 18 punten, op de eerste plek zijn beland! (Echter zijn er teams die aanstaande én volgende week zondag nog moeten spelen, dus genieten wij van het 1,5 dag koploper zijn en maken wij snel een screenshot voor het nageslacht en de geschiedenisboeken.)
  Zondag 8 december staat onze laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma! Wij spelen dan weer thuis en wel tegen Slekker Boys VR1 a.k.a. “De Sjlek”. Ook dan willen wij graag de punten behouden en kunnen wij jullie steun dus weer hard gebruiken! Tot dan!