• GSV'28 VR1 verdeelt punten met VV Schimmert

  Zondag 7 november stond de derby tegen Schimmert op het programma. Zowel wij, als de bezoekende partij waren gebrand om te winnen. Zoals coach Roy zei, hadden we vandaag 'een leuke bank' en konden we vandaag met genoeg speelsters strijden; Ondanks dat 'Bianca niet 100% is'... ('Fit' werd in deze zin later nog toegevoegd). Om 10.00 klonk het eerste fluitsignaal en ging de wedstrijd van start, met een mooi voetbalweertje en 11 graden op de thermometer (om maar alvast in de sferen te komen van de 11e van de 11e, alaaf!).

  De eerste minuten was het even zoeken voor beide teams. Het lukte steeds meer om op te bouwen richting de goal van onze tegenpartij, maar het spel bleef wisselvallig. Zowel de dames van Schimmert, als GSV'28 creërden langzaam maar zeker aanvallen. Hoewel het in de 20e minuut niet veel scheelde, bleef ook de derde en vierde corner van Schimmert onbenut. Echter, de gelijk daaropvolgende vijfde corner zorgde voor hotseknotsvoetbal voor onze goal en de bal belandde in de drukte tóch door het gaatje in het net: 0-1 voor Schimmert. Zoals Dahnee samenvatte: 'Mit vlagen geit 't good, mer mit vlagen geit 't... ouch neet good'.

  In de 28e minuut kwamen er weer twee corners voor VV Schimmert. De eerste tikt onze keepster Anique perfect over de goal, de tweede brengt gelukkig uiteindelijk geen gevaar. Coach Roy vraagt om meer beleving bij GSV, maar al snel is het opnieuw een redding van Anique die voorkomt dat de 0-2 op het scorebord komt. We spelen meer en meer op onze eigen helft en worden vastgezet door de tegenpartij. Eline blijft 'mit miene veter in miene eige poat hange', maar is gelukkig ongeschonden. Richting rust komen we weer aan het voetballen en beginnen 'ozze drieheukskes' beter te lopen. Myrthe raakt geblesseerd, maar de scheids geeft voordeel waarna Dahnee doorgaat op de keepster (zit dich d'r mer aeve aeve bie) en Esmée uiteindelijk op lege goal scoort: 1-1!

  Al snel volgt een kans van Schimmert (op de lat) en opniéuw een corner. In de rust is de conclusie dat het een leuke pot is tussen vrijwel gelijkwaardige partijen, met dezelfde speelstijl, maar dat beleving en vechtlust bij ons nog mist. Dit wordt dan ook het aandachtspunt voor de tweede helft!

  In deze tweede helft is het eerste kwartier gelijk weer duidelijk dat iedereen op het veld er vol voor gaat. Met nog een kwartier op de klok haalt verdedigster Robin een bal van de lijn, maar de redelijk constante dreiging van VV Schimmert blijft aanwezig. Onze verdediging en keepster staan echter stevig vandaag en Schimmert weet kansen niet te benutten. We houden het gelijkspel vast: Na 90 minuten betekent de stand van 1-1 dat wij er een puntje bij kunnen tellen en we momenteel op een 9e plek staan.

  Aanstaande dinsdag wacht de volgende derby op ons: Om 19.30 trappen we af tegen Caesar/IVS in Urmond. Er zijn nog enkele kaarten te koop, dus supporters zijn natuurlijk meer dan welkom!

  PS: Mocht iemand een aantal enkelbanden in de aanbieding hebben, houdt GSV VR1 zich aanbevolen.