• GSV’28 weer in linker rijtje na driepunter

  Ook in derde uitwedstrijd in de 2e klasse F wist GSV’28 ongeslagen te blijven. Na een overwinning in Maastricht en remise in Rothem werd de tweede overwinning van het seizoen genoteerd in Sittard. De plaatselijke VV, als vroegere Hoofdklasser beter bekend als ‘de Kraaien’, kwam in het tweede deel van de eerste helft nog goed terug, maar moest buigen voor GSV’28 dat weinig weggaf in de tweede helft: 1-2.

  De omstandigheden waren tegenovergesteld ten opzichte van vorige week. De zon had plaatsgemaakt voor grauw weer en zo nu en dan een bui. En waar het vorige week gezellig druk was, waren er in Sittard meer Genhoutenaren dan supporters van de gastheren.

  Boy Heysteeg van de zwart-witten was de eerste speler die een doelpoging liet noteren. Zijn kopbal ging net over. Drie minuten later mocht ook GSV’28 op doel koppen. Een goede voorzet van Tom Meertens, maar helaas geen geweldige kopbal van Jeroen Gerets. De twee mannen die vanmiddag in aanvallend opzicht regelmatig van zich lieten horen.

  Gerets deed dat ook in de 18e minuut. De Sittardse middenlinie gaf Gerets wat veel tijd om een perfect passje te geven op de inkomende Stijn Winkens. Hij was sneller en alerter dan doelman Ruud Janssen die de bal wel leek vast te hebben. Winkens kon door en vanuit een lastige hoek schoot hij tussen de palen: 0-1.

  Behalve een tweede kopbal van Heysteeg bleef Sittard ongevaarlijk en moesten de gastheren toezien hoe GSV’28 5 hoekschoppen afdwong. De gevaarlijkste kwam in de 28e minuut toen de scherpe corner van Marco Thoma net niet tot doelpunt werd verlengd door Hugo de Geus. De bal zweefde net naast.

  Het laatste kwartier van de eerste helft werd de minste periode van GSV’28. Het balbezit was er veelal voor Sittard en onze rood-witten leken een beetje vermoeid van eerdere inspanningen. Toch kwam de gelijkmaker redelijk uit het niets. GSV’28 verdedigde slecht uit. De bal kwam bij de tweede paal uit waar onze mannen uit positie waren en drie Sittardenaren de bal voor het inkoppen hadden. Randy van Goethem was kansloos: 1-1.

  GSV’28 werd nog verder onder druk gezet door de mannen van Arno van Veen. De meegereisde Genhouter supporters zagen Jarno Pernot een flinke kans om zeep helpen. Een hachelijk moment voor GSV’28 waaruit wel bleek dat er in alle opzichten een schep bovenop moest.

  Dat gebeurde in het begin van de tweede helft. GSV’28 kreeg meer controle en bleef wat rustiger aan de bal. Vanuit de achterhoede ging de nodige lange ballen over de Sittardse defensie. Die werden een paar keer vakkundig ‘afgevlagd’ voor vermeend buitenspel. GSV’28 werd beter.

  Nadat spits Hugo de Geus opnieuw een half kansje toch tot iets gevaarlijks opwaardeerde, wist ons vlaggenschip opnieuw op voorsprong te komen. Een vrije trap van Marco Thoma had precies de goede lengte om bij de vrijgelopen Milan Koetsier uit te komen. De verdedigend middenvelder nam de bal fraai aan en schoot hem hard en laag tegen de touwen. Een schitterend doelpunt! 1-2.

  Met nog een half uur te spelen ging de veldverlichting aan. Sittard raakte wat gefrustreerd en kreeg een aantal gele prenten. GSV’28 hield controle en verdedigde een paar keer goed uit. In de 72e minuut leek het 1-3 te gaan worden. Opnieuw een kopbal, dit keer van Jeroen Gerets, werd knap van de lijn gehaald door twee ‘Kraaien’. Bijna was daar de beslissing in de wedstrijd.

  Het bleef 1-2. Dat zou ook de eindstand gaan worden, want behalve wat corners en een flinke kans vanaf 10 meter voor invaller Ritchie Bongers gebeurde er weinig noemenswaardigs. Het niveau van het spel zakte langzamerhand aan beide kanten weg. GSV’28 hield stand en mocht zo haar tweede driepunter van het seizoen bijschrijven.

  Een belangrijke, want hiermee passeert ons vlaggenschip onder andere Sittard en krijgt het weer aansluiting bij de top van de ranglijst. Wie weet kunnen onze mannen zich daar nog beter in nestelen als koploper Bekkerveld aanstaande zondag op bezoek komt in Genhout. Wat dan waarschijnlijk nodig is, is een combinatie van het goede voetbal de laatste weken en de effectiviteit van vandaag.

  2e klasse F | 6e speelronde
  Sittard - GSV’28: 1-2 (1-1)
  18’ 0-1 Stijn Winkens
  31’ 1-1 Max Adams
  60’ 1-2 Milan Koetsier

  Gele kaarten:
  Sittard: Vernon Smits, Michel van Veen, Tony Nwannukwu en Arno van Veen
  GSV’28: Jeroen Gerets en Mark Hoedemakers

  Scheidsrechter:
  Henk Krekels

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Sportclub’25 3-2 Caesar
  FC Geleen-Zuid 2-2 Eijsden
  Sporting Heerlen 2-2 VV Maastricht West
  Laura/Hopel Combinatie 2-1 Heer
  Geusselt Sport 2-0 RVU
  Bekkerveld vrij

  Programma 7e speelronde | 13 november 2022:
  GSV’28 - Bekkerveld
  Heer - Sporting Heerlen
  VV Maastricht West - Sportclub'25
  Geusselt Sport - FC Geleen-Zuid
  Caesar - Eijsden
  RVU - Sittard
  Laura/Hopel Combinatie vrij