• GSV'28 zeker van lijfsbehoud na overwinning

  Nog drie wedstrijden te gaan. GSV'28 heeft alles in eigen hand als het gaat om handhaving in de 2e klasse G. Tegelijkertijd zijn er nog mogelijkheden om in het linker rijtje te eindigen. Dat zegt genoeg over hoe spannend deze competitie is. GSV'28 trof afgelopen zondag Scharn. De ploeg in Maastricht zit in de hoek waar de klappen vallen en kreeg zondag een nieuwe dreun. Op een zonovergoten sportpark in Maastricht-Oost werden de toeschouwers getrakteerd op een wedstrijd met 7 doelpunten.

  GSV'28 wist dat een overwinning zeer waarschijnlijk genoeg zou zijn voor handhaving in de 2e klasse G. Scharn moest ook volop voor de winst spelen. Gezien hun zware programma de komende weken was dit een kans om de rode lantaarn (die over 2 weken rechtstreekse degradatie betekent) over te geven aan Lindenheuvel-Heidebloem. GSV'28 startte voor de vierde week op rij met een gehavende basiself. Licht geblesseerden en talenten van 2 vulden de selectie aan. Rim Nijsten keerde terug na een wedstrijd schorsing, Tom Meertens was op zijn beurt geschorst.

  Scharn begon fel aan de wedstrijd. GSV'28 maakte de eerste fouten en zag al binnen de eerste 100 seconden de bal in het doel belandden. Een misser in de Genhouter defensie leidde het doelpunt van Mahdi El Haiba in die met een bekeken schot vanuit een lastige hoek Randy van Goethem passeerde. 1-0 voor Scharn. Hoe kwetsbaar de defensie van de thuisploeg was, bleek wel in de volgende minuten. In de 6e minuut had Hugo de Geus de gelijkmaker op zijn voet. Hij kwam net te laat voor het doel van Rik Bayens.

  Een minuut later lag de bal er wel in. Een schitterende pass vanaf een ongebruikelijke plek voor Marco Thoma kwam terecht bij Stijn Winkens die de bal op maat afleverde bij spits René Thoma. 1-1. Een fraai doelpunt. Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier kregen Jesper Prosje en Hugo de Geus mogelijkheden op een Genhouter voorsprong. GSV'28 was vooral slordig in de eindpass.

  In de 15e minuut kreeg Scharn twee cadeautjes. Eerst mocht de rappe linksbuiten zichzelf tussen drie Genhoutenaren heen wurmen waarna hij met een bekeken pass Lars van Werde bediende. Die kwam in een duel met Marco Thoma dat scheidsrechter Frank Benneker beoordeelde als vasthouden. Hij floot ijverig, ook tot verbazing van Scharn die daarmee een strafschop cadeau kreeg. Die strafschop werd beheerst binnengeschoten door Mahdi El Haiba die daarmee zijn tweede doelpunt noteerde.

  Het vervolg van de 1e helft was van bedenkelijk niveau. GSV'28 werkte hard onder deze zware omstandigheden, maar kreeg weinig doelpogingen geforceerd. Dat veranderde bij het verstrijken van het eerste half uur. Jesper Prosje kopte een grote kans over, waarna Scharn even later geluk had dat een door een eigen verdediger verlengde bal op de lat viel. Enkele minuten voor rust had Stijn Winkens de gelijkmaker op zijn schoen. Oog in oog met doelman Bayens had Winkens te veel tijd nodig.

  GSV'28 mocht zich daarna gelukkig prijzen dat Scharn niet met een 3-1 voorsprong de rust in ging. Twee grote kansen waarvan het schot van Lars Colen als 100% kans, werden gemist. Dat werd keihard afgestraft door GSV'28 dat opnieuw een mooi uitgespeeld doelpunt maakte. Het was opnieuw Stijn Winkens met een assist die uiteindelijk na een mooi overstapje terecht kwam bij Hugo de Geus. Zijn eerste competitiedoelpunt voor GSV'28 1. Een nieuwe mijlpaal voor de spits die eerder topscorer werd van GSV'28 3 en 2.

  Tegelijkertijd een geweldige dreun voor Scharn dat ook nog medegedeeld kree dat concurrent Lindenheuvel-Heidebloem op voorsprong stond in Eijsden. Na de rust was de eerste kans ook de enige echte kans voor Scharn. Thom Brinkhof was alert op de lijn en verwerkte de bal met zijn bovenlichaam. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Scharn. In de 51e minuut kreeg Thom Brinkhof een mooie kans op een doelpunt.

  Het was wachten op een doelpunt en dat kwam er dan ook. De gebroeders Thoma speelden er een hoofdrol in. Een slimme truc van Marco verraste doelman Bayens waardoor hij op het verkeerde been stond. René wist vervolgens de bal schitterend over de muur in de bovenhoek te schieten: 2-3. Het mooiste doelpunt van de middag.

  Later in de tweede helft kregen Djordy Zaicsek en Stijn Winkens nog kansen op een doelpunt. Daarna was het Rik Bayens die zijn ploeg met twee knappe reddingen op de been hield. Het was geen verrassing dat GSV'28 een vierde doelpunt noteerde. Vlak voor tijd kwam Milan Koetsier vrij aan de linkerkant van het doel. Hij zag een aantal aanvallers klaarstaan om 2-4 te maken. Dat lukte Stijn Winkens in een kluts waar de Scharn defensie matig verdedigde.

  Dat deed GSV'28 een minuut later toen een lange pass terecht kwam bij Lars van Werde. Hij kopte de bal keihard langs Randy van Goethem waardoor het toch weer even billenknijpen werd. In de resterende minuten blessuretijd was GSV'28 nog dichtbij een 3-5. Een nieuwe vrije trap van René Thoma werd dit keer op de lat getikt door Rik Bayens. De laatste poging kwam van Thom Brinkhof. Zijn schot ging net voorlangs. Daarmee kwam er een eind aan een interessante wedstrijd die GSV'28 terecht over de streep trok.

  Met deze overwinning wist GSV'28 even later dat klassebehoud een feit is. FC Geleen-Zuid verloor namelijk op eigen veld van Geusselt Sport (0-2) en Laura/Hopel Combinatie kwam niet verder dan 3-3, thuis tegen Caesar. De Keizerlijken stonden wel tot drie keer toe op voorsprong. Na een zorgelijke situatie na de wedstrijd tegen Caesar in Beek (4-0), heeft GSV'28 zichzelf uitstekend weten te herpakken: 17 punten uit 9 wedstrijden.

  Met nog twee wedstrijden te gaan, kan GSV'28 zich nu richten op het linker rijtje. Zowel Geusselt Sport als Eijsden staan 3 punten boven ons vlaggenschip, maar hebben wel een slechter doelsaldo. Voor Scharn wordt de situatie benauwd. Nacompetitie is een feit, maar het zal minimaal 1 punt moeten inlopen op Lindenheuvel-Heidebloem om zich überhaupt te plaatsen voor de herkansingen.

  2e klasse G | 24e speelronde
  Scharn - GSV'28: 3-4 (2-2)
  2' 1-0 Mahdi El Haiba
  7' 1-1 René Thoma
  15' 2-1 Mahdi El Haiba (strafschop)
  45+5' 2-2 Hugo de Geus
  56' 2-3 René Thoma
  87' 2-4 Stijn Winkens
  89' 3-4 Lars van Werde

  Gele kaarten:
  Scharn: Mahdi El Haiba
  GSV'28: Randy van Goethem

  Scheidsrechter:
  Frank Benneker

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  Eijsden 2-1 RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie
  FC Geleen-Zuid 0-2 Geusselt Sport
  Heer 2-2 Sportclub'25
  RVU 1-3 Bekkerveld
  Laura/Hopel Combinatie 3-3 Caesar
  Sporting Heerlen 1-1 VV Schaesberg

  Programma resterende wedstrijden:
  Zondag 29 mei, 14.30 uur: GSV'28 - Laura/Hopel Combinatie
  Pinkstermaandag 6 juni, 14.30 uur: FC Geleen-Zuid - GSV'28