• Heren van 1 pakken geen punten in derby tijdens carnavalsweekend

Op deze zaterdagavond waar half Genhout al bezig was met de zitting van de Houtwurmkes en de groate Sjravelaire optocht stond de Beekse derby Caesar-GSV’28 op het programma. Geheel in de carnavalssfeer werd de aftrap verricht door de prinsen van Beek en Genhout.

In de eerste helft had Caesar een duidelijk overwicht en zette GSV’28 vast op eigen helft. GSV’28 kon uit de counter helemaal niet gevaarlijk worden. Het werd dus een gezapig potje met weinig kansen. Vlak voor rust kreeg GSV’28 toch de domper op de neus. Door een dekkingsfout kon Stan Gelissen de 1-0 binnen lopen.

Trainer Bart Meulenberg was duidelijk ontevreden en bracht direct na de thee twee verse krachten in het veld, Koen Mertens en Ken Schattenberg. Mede door deze inbreng en enkele omzettingen begon GSV’28 furieus aan de 2e helft. In het eerste kwartier kreeg de Genhouter ploeg enkele goede mogelijkheden en schoot Erik Bruls op de lat. Doordat GSV’28 steeds meer risico’s ging nemen kreeg Caesar in de counter ook goede kansen. Echter doelman Glen Caessens heerste in zijn strafschopgebied. De wedstrijd was een stuk aantrekkelijker en beide ploegen kregen kansen. In de 83 e minuut wisselde GSV’28 aanvallend. Verdediger Bas Dullens werd vervangen door de spits van ons 2e elftal Hugo de Geus. Bijna maakt deze debutant nog de gelijkmaker, maar zijn schot, in blessuretijd, ging rakelings naast. Op basis van de 2e helft vergat GSV’28 zicht te belonen door een puntje mee te nemen uit Beek.

De volgende wedstrijd is op 10 maart uit tegen LHC in Eijgelshoven.