• Hoe gaat het nu met... Daniëlle en Mariëlle

 • In deze rubriek gaan de GSV'28-verslaggevers langs bij markante personen uit de GSV'28 historie om te vragen hoe het nu met ze gaat. Het voetbal ligt stil en het Jean Nijsten Sportpark ligt er verlaten bij. Hoe krijgen deze mensen de tijd om zonder GSV'28? Vandaag in de 3e editie mogen de koffie-dames Daniëlle en Mariëlle vertellen hoe het met hun gaat.

  Wat merken jullie van de beperkingen die het Corona-virus met zich meebrengt?
  Normaal gezien verzorgen we bij de thuiswedstrijden de koffiecorner. We bezoeken de wedstrijden op zondag en naar de uitwedstrijden van het eerste elftal gaan we vaak te voet. En de derde helft is minstens net zo gezellig. Even bijkletsen met de mensen uit het dorp en met de mensen die net zoals wij nauw betrokken zijn bij GSV’28. De gezelligheid en alles er om heen is nu helaas weg gevallen.

  Zijn er specifieke personen die jullie nu missen of waarvan jullie je afvragen hoe het met deze mensen gaat?
  Er zijn meerdere mensen die je altijd treft bij GSV’28, die zien we nu eigenlijk al weken niet meer inderdaad. Één daarvan is bijvoorbeeld onze oud-voorzitter Jos Nijsten. Telkens als we langs zijn huis wandelen vragen we ons af hoe het met hem zou zijn. 

  Hoe brengen jullie de tijd de afgelopen weken dan door?
  Naast ons werk dat toch gewoon doorgaat, hoewel voor Daniëlle dan wel vanuit huis, gaan we veel wandelen samen. We hebben elke week wel zo’n 75 km in de benen. Heerlijk! En nog steeds ontdekken we plekjes waar we nog niet eerder geweest zijn. Onderweg een koffie drinken zit er helaas niet in, nu nemen we onze eigen koffie maar mee.

  Wie zouden jullie best nog wel eens in deze rubriek willen terugzien?
  Ah dan lijkt ons meneer Dreesen een hele interessante keuze. Deze meneer komt naar alle thuiswedstrijden van GSV’28 1 kijken en schijnt een groot archief over de club te hebben bijgehouden. Zeker de moeite waard dus om hem eens te benaderen. Hij krijgt van ons ook altijd een lekker stukje vlaai in de kantine. Na de wedstrijden wordt hij door zijn dochter weer opgehaald. Een echte trouwe bezoeker.

  Vanwaar jullie enthousiasme voor deze nieuwe rubriek van GSV?
  Zeker in deze aparte tijd is het belangrijk om de club levend te houden. Daar dragen we graag een steentje aan bij. We missen de club en de gezelligheid zelf ook, dat zal voor meer mensen gelden. Op deze manier is er toch weer verbinding. Ook de “blijf thuis” quiz is zo’n voorbeeld. Erg geslaagd initiatief, leuk opgezet. Dus we houden de moed er samen in!