• Hoe gaat het nu met... Filip Bollen

  Tijdens de Corona-periode was er op deze website de rubriek 'Hoe gaat het nu met...'. Deze rubriek werd goed ontvangen en daarom wordt vanaf nu deze rubriek voortgezet. In deze rubriek worden (oud-)leden of andere markante personen met een link naar GSV'28 geïnterviewd op een luchtige wijze. Vandaag de aftrap van deze nieuwe reeks met voormalig keeper van ons 1e elftal, Filip Bollen:

  1. Wat is je leeftijd? Prive situatie?
  Ik ben 34 jaar, vrijgezel en werk bij Labor groendienst in As.

  2. Ben je altijd keeper geweest of ben je op latere leeftijd keeper geworden?
  Vanaf mijn zesde stond ik in het doel en hier heb ik ook mijn hele voetbalcarrière gestaan.

  3. Waar heb je gekeept voordat je naar GSV'28 kwam?
  Ik heb zes jaar in de jeugdopleiding van KRC Genk gekeept. Vervolgens ervoor gekozen om te gaan keepen bij MVV Maastricht. Hier heb ik vier jaren gekeept om daarna de overstap naar vv Schimmert te maken. Hier heb ik één jaar in het eerste gekeept. Dit was een fantastisch jaar want we werden zeer verdiend kampioen.

  4. Hoe ben je precies bij GSV'28 terechtgekomen?
  Voordat ik naar GSV’28 kwam, heb ik dus één jaar bij vv Schimmert gespeeld. Ik wilde een stapje hoger gaan voetballen en kwam via mijn manager Hub Knops in contact met GSV’28, op enkele kilometers afstand van Schimmert. Samen met de zoon van Hub Knops, Steven Knops gingen we samen het avontuur aan bij GSV’28 in Genhout.

  5. Heb je nog leuke herinneringen aan je tijd bij GSV'28?
  Tijdens mijn periode bij GSV’28 heb ik een zwaar auto-ongeluk gehad. Dit is inmiddels tien jaar geleden maar nog steeds ondervind ik problemen door dit ongeval. Zo ook de mooie herinneringen die ik had aan mijn periode bij GSV’28. Tijdens de Will Wijnen memorial waren gelukkig meerdere oud-voetballers uit mijn tijd aanwezig zodat we nog oude herinneringen boven konden halen. Het was dan ook leuk om iedereen weer te zien. Revalideren doe ik helaas tot op de dag van vandaag.

  6. Heb je na het auto-ongeluk nog geprobeerd om te keepen of heb je andere sporten ontdekt die je leuk vindt?
  Ik heb nog meerdere jaren geprobeerd om te keepen, maar dit is helaas geen optie meer. Nu vind ik het leuk om te zwemmen en te fitnessen.

  7. Wat is je favoriete voetbalclub?
  Gedurende mijn jeugd heb ik zes jaar bij KRC Genk gekeept. Deze club zit in mijn hart en is dan ook mijn favoriete voetbalclub in België. In het buitenland kan ik genieten van Manchester City.

  8. Wie is je favoriete voetballer/keeper?
  Samen met Thibaut Courtois keepte ik bij KRC Genk in de jeugdopleiding. Ik heb hem dan ook van dichtbij meegemaakt. Hij is voor mij dan ook de beste keeper ter wereld.

  9. Favoriete vakantiebestemming?
  Vakantiebestemmingen zoals St. Tropez en Monaco spreken mij erg aan.