• Hoe gaat het nu met... Jos Nijsten

 • In deze rubriek gaan de GSV'28-verslaggevers langs bij markante personen uit de GSV'28 historie om te vragen hoe het nu met ze gaat. Het voetbal ligt stil en het Jean Nijsten Sportpark ligt er verlaten bij. Hoe krijgen deze mensen de tijd om zonder GSV'28? Vandaag in de 5e editie mag oud-voorzitter Jos Nijsten vertellen hoe het met hem gaat.

  Wat mis je het meeste van de club in deze Corona-tijd?
  Tja wat mis ik het meeste... de “men” (de mannen in het ABN) gewoon de gezelligheid met iedereen. Normaal komen we op dinsdagavond samen en leggen we een kaartje. Dan “foetele” veer get en drinke unne pot beer. Dat mag/kan nu allemaal niet. De weekenden zijn ook anders nu.

  Dus je bent nu wel lekker veel thuis, bij Gonda, dat heeft misschien ook z’n voordelen?
  Nou ja of Gonda daar zo blij mee is dat weet ik niet... Ik ben ook wat minder op kantoor nu dus ik heb meer tijd om opa te zijn en thuis heb ik alles geverfd. Het heeft zelfs opgeleverd dat ik nu ook weet wat “lunchen” (door Jos uitgesproken als lunsje) is. Er is meer tijd voor dat soort dingen.

  Wie heb je het meeste gemist in de tijd dat GSV’28 ook “stil” was?
  Dat is natuurlijk Marcel van de Keul! Met hem blijf je lachen, zeker met die scherpe analyses van hem na de wedstrijden, haha!

  We zien dat jullie het klussen weer opgepakt hebben, dat kon natuurlijk ook lange tijd niet?
  Klopt inderdaad. Aanvankelijk was het sportpark natuurlijk geheel dicht en konden we als “klusteam” geen werkzaamheden verrichten. Overigens bestaat het klusteam uit Piet Henssen, Frans Feron, Huub Swelsen en tegenwoordig mag ik ook meedoen. Elke maandagochtend staan we paraat. Hoewel als we op het tempo van Piet moeten klussen... die wil het liefst veel koffiepauzes houden... (zegt hij lachend en met een knipoog).

  Heeft Corona jullie persoonlijk geraakt?
  Voor zover ik weet hebben we het er in Genhout nog redelijk goed er vanaf gebracht. Natuurlijk zijn er wel de mindere berichten geweest maar mogen we nog dankbaar zijn dat we er nog doorheen gekomen zijn zoals we hier staan nu.