• Hoe gaat het nu met... Marcel van Mierlo

 • In deze rubriek gaan de GSV'28-verslaggevers langs bij markante personen uit de GSV'28 historie om te vragen hoe het nu met ze gaat. Het voetbal ligt stil en het Jean Nijsten Sportpark ligt er verlaten bij. Hoe krijgen deze mensen de tijd om zonder GSV'28? Vandaag in de 4e editie mag scheidsrechter Marcel van Mierlo vertellen hoe het met hem gaat.

  Wat merk je van de Corona-crisis?
  Mijn werk gaat “gewoon” door. Wij werkten altijd al goed beschermd (met mondkapjes) en dat is nu uiteraard niet anders. Binnen de bedrijven waar we komen zien we uiteraard wel aanpassingen in aantallen mensen in één ruimte. Voor wat betreft voetbal is alles weggevaagd helaas! Toevallig is nu het Duitse voetbal weer gestart, dat volg ik dan nu. Mijn weekenden zien er totaal anders uit de laatste tijd. Normaal gezien zitten ze vol met voetbal en GSV’28, nu ben ik veel meer thuis bij mijn vrouw.

  Misschien wen je snel aan deze nieuwe invulling van je weekenden en wil je dadelijk niet meer anders....
  Nou dat zal wel meevallen hoor. Thuis is het ook fijn maar het voetballen én de Formule 1 mogen van mij weer van start gaan! 

  Formule 1, is dat naast voetbal een passie van jou dan?
  Absoluut, ik ben een trouwe fan van Max Verstappen. Voorheen volgde ik zijn pa, Jos, al overal maar nu zijn zoon dan. Hoewel ik al verschillende races bijgewoond heb blijft thuis voor de buis de beste plek om alles goed mee te krijgen. De sfeer op zo’n circuit is daarentegen wel weer geweldig! 

  Hoe vinden je vrouw en kinderen het nu dat “jouw clubje” boven op de berg gelegen is?
  Haha, ze plagen me er soms wel mee. Zeker als ik het heb over “bij ons”, waar ik dan uiteraard GSV’28 mee bedoel. Dan krijg ik wel commentaar. Maar eerlijk is eerlijk, ik voel me er thuis en op mijn gemak. Men heeft iets voor elkaar over en staat open voor iedereen. Dat is heel prettig. 

  Maar er zit je nog iets dwars, iets over een belofte die nog ingelost moet worden?
  Dat klopt inderdaad! Nadat ik van Beek naar Genhout ben gekomen zou ik een spelersshirt van GSV’28 ontvangen. Echter daar wacht ik nog steeds op, bij deze dus. Haha!