• IJzersterk GSV'28 1 stelt klassenbehoud veilig

  Na twee grote overwinningen op rij (Simpelveld 1-5 en Haelen 5-0) mocht een goed gestemd GSV’28 afreizen naar Bocholtz met één missie: op eigen kracht zorgen voor handhaving in de 2e klasse G. Daarvoor was een gelijkspel voldoende. Ook positieve resultaten op de andere velden in Beek en Brunssum konden hiervoor zorgen. Zover hoefde het gelukkig niet te komen, want onze mannen speelden opnieuw een bijna foutloze wedstrijd.

  GSV’28 kwam met een sterk bezet middenveld uit de kleedkamers en forceerde meteen al na 3 minuten een grote kans. De kopbal van Rick Pijls werd knap gered door de doelman van Sportclub’25. Enkele minuten later werd ook Tim Wouters voor het eerst op de proef gesteld. Het bleef echter 0-0.

  In de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet veel. GSV’28 leek het betere van het spel te hebben en was dichterbij de 0-1 dan dat Sportclub’25 bij de 1-0 was. Zo konden de gastheren 5 minuten voor rust een inzet van GSV’28 maar net van de doellijn verwerken. Toch moesten onze mannen de kleedkamers in met een brilstand op het scorebord.

  Na rust ging ons vlaggenschip het tempo verder opvoeren. Vroege kansjes in de 2e helft voor onze topscorers Rick Pijls en Tim Booten waren een voorbode voor wat komen ging.

  In de 57e minuut was het Rick Pijls die na een goede actie van Djordy Zaicsek en Tim Booten een echte ‘frommelgoal’ op zijn naam schreef. De doelman van Sportclub’25 greep maar half in en ook de verdediging kon de inzet van Pijls niet verwerken. Grote vreugde aan Genhouter zijde. Te meer omdat concurrenten Eijsden (inmiddels op ruime voorsprong tegen Caesar) en Heksenberg (salonremise in Brunssum) ook op een goed resultaat stonden.

  GSV’28 bleef heer en meester en liet Sportclub’25 amper aan de bal. Er kwam nog 1 kansje voor de zwart-witten uit Bocholtz. Een schot uit de 2e lijn kon de gelijkmaker worden, maar doelman Tim Wouters bracht redding en hield zo voor de 2e week op rij de 0.

  Twee minuten later kwam de genade klap voor Sportclub’25. Na een goed uitgespeelde aanval kreeg Tim Booten de bal. Die wist er wel raad mee en scoorde fraai: 0-2. Dit werd tevens de eindstand.

  Na 93 minuten vond de jonge leidsman Van der Ven uit Mill het goed geweest. GSV’28 is veilig en speelt ook volgend seizoen weer in de 2e klasse G. Na weken van magere resultaten en onzekerheid hebben onze mannen een ontzettend knappe prestatie neergezet door de rug te rechten en vertrouwen te houden. Met 3 opeenvolgende overwinningen waarin we 12 keer scoorden en slechts 1 tegentreffer incasseerden, is het klassenbehoud verdiend.

  Volgende week kunnen we feest compleet maken als ons tweede elftal haar kampioenswedstrijd tegen VV SCM 2 wint. GSV’28 1 gaat dan thuis nog een keer aanleggen voor de altijd drukbezochte derby tegen De Ster uit Stein.

  Sportclub'25 1 - GSV'28 1: 0-2 (0-0)
  57' 0-1 Rick Pijls
  67' 0-2 Tim Booten

  Gele kaarten:
  Sportclub'25: Frank Kamps

  Scheidsrechter:
  Ko van der Ven