• In memoriam: Will Wijnen

 • Met grote verslagenheid hebben wij eergisterenavond, maandag 3 februari 2020, tijdens de eerste bestuursvergadering van dit jaar kennisgenomen van het overlijden van ‘onze reus’ Will Wijnen. Hij heeft slechts 53 jaar mogen worden. Will streed al jaren vol goede moed, kracht en positiviteit tegen zijn ziekte die hem uiteindelijk de baas werd. In die strijd kreeg hij altijd steun uit de betrokkenheid voor zijn situatie van zijn club GSV’28, scheidsrechters, (oud-)spelers en bestuursleden van andere verenigingen waarmee hij de afgelopen jaren zo’n goede band opbouwde.

  Will is bijna 30 jaar actief geweest als lid van GSV’28. Hij startte als speler van lagere elftallen. Aan het begin van deze eeuw trad Will toe tot het bestuur van GSV’28 waar hij de voetbaltechnische zaken beheerde. In die periode floreerde onze rood-witten in de 1e klasse D. Een uitzonderlijke prestatie waar zijn inzet zeker een belangrijke bijdrage toe heeft geleverd. Will raakte zo ook als leider/assistent-coach betrokken bij ons vlaggenschip en had deze functie tot de dag van zijn overlijden. Ondanks dat hij niet meer in staat was continu aanwezig te zijn, bleef zijn betrokkenheid ontzettend groot. Dat gold ook voor de Mansluuzitting en het zaalvoetbal bij GSV’28. Twee initiatieven waarin hij jarenlang de kar trok en samen met een team van vrijwilligers GSV’28 een warm hart toedroeg.

  We zullen Will’s aanwezigheid ontzettend gaan missen. Een echt voetbaldier die altijd punten wilde pakken en met zijn menselijkheid bijdroeg aan een positieve stemming in de groep en vereniging. Veel (oud-)spelers, (oud-)leden van de technische staf, bestuurders en amateurvoetballiefhebbers zullen met mooie herinneringen terugkijken naar een te korte periode waarin we samen mochten leven met ‘onze reus’. Will, het ga je goed. Hopelijk blijf je GSV’28 volgen.

  We wensen iedereen die dichtbij Will staat en natuurlijk in het bijzonder Natascha en kinderen veel kracht toe bij dit grote verlies.

  Bestuur en leden van GSV’28

  NB: De afscheidsdienst van Will vindt plaats op 7 februari 2020 om 18.30 uur in Crematorium Nedermaas te Geleen.