• 'Jappie goal' helpt mannen van 2 aan belangrijke overwinning!

    Afgelopen zondag stond op sportpark Neerhagerbos in Bocholtz de uitwedstrijd tegen WDZ 2 op het voetbalmenu. In de thuiswedstrijd had deze tegenstander ons het vuur al aan de scheenbeschermers gelegd dus waarschuwde coach Hub van te voren voor deze sterke tegenstander.

    Toen de wedstrijd begon bleek dat er nog een tegenstander aan de aftrap stond: de moeilijk bespeelbare grasmat. De bal sprong en danste naar hartenlust en omdat er door de week op ons prachtige kunstgras wordt getraind was het weer even wennen voor onze manne. In het begin van de wedstrijd leek het erop dat WDZ het initiatief aan ons wilde overlaten. Deze tactiek werkte prima want het was een speler van WDZ die na 6 minuten spelen al vrij voor doelman Roy verscheen. Door een prima redding wist hij een vroege voorsprong van de thuisploeg te voorkomen. Na 22 minuten spelen kreeg Roy na een kopbal hulp van de dwarsligger, anders was WDZ alsnog op voorsprong gekomen. Na een halfuur spelen moest spits Dean met een blessure de arena verlaten en moest Hugo ondanks een lichte blessure aan de bak. Na 34 minuten spelen was het Max die na een lange bal van Jeroen goed doorliep op de keeper en de bal na een carambolage beheerst kon binnentikken. Vanaf nu was het GSV die de bovenliggende partij was. Voor rust was Hugo enkele keren dicht bij een treffer. Een schot ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal en een keer wist de paal voor WDZ redding te brengen. Met een 0-1 voorsprong kon tevreden het kleedlokaal worden opgezocht.

    Na rust hetzelfde speelbeeld. Behalve enkele kansen in het eerste kwartier na rust gebeurde er niets. Opmerkelijk was dat ondanks het lichte veldoverwicht Max pas in de 63e minuut mocht aanleggen voor zijn 1e corner van de wedstrijd. Met nog een kleine 10 minuten op de klok sloeg het noodlot opnieuw toe en moest Hugo geblesseerd het veld verlaten. Dat je alleen kunt winnen met z’n allen bewees invaller Jasper in de resterende minuten. In de 83e minuut haalde hij na goed voorbereidend werk van Remy zelf de trekker over en gaf WDZ met deze treffer het laatste duwtje. 0-2 voor de manne van 2. Of het al nog niet mooi genoeg was mocht Max in de slotminuten na prima voorbereidend werk van dezelfde Jasper vertrekken vanaf links en aanleggen voor zijn 2e treffer. Met een 0-3 voorsprong blies de scheids na 90 minuten op zijn fluit en was ook deze hindernis op weg naar iets moois genomen.

    De manne van 2 mogen langzaam gaan dromen van de platte kar. Of dromen geen bedrog zijn zal de komende spelrondes blijken. Volgend weekend kan worden gebruikt voor het helen van de pijntjes en op zondag 7 mei is thuis op het Jean Nijsten sportpark Hellas 2 onze volgende tegenstander. De manne van 2 gaon d'r veur en verder gein nuuts.