• Kansrijke wedstrijd zonder doelpunten voor GSV'28 1

  Op een heerlijke zonnige herfstzondag in Genhout was het weer eens ‘super-sunday’. Beide vrouwenteams en het 4e mannenelftal gingen ons vlaggenschip voor waardoor het de hele dag gezellig druk was op ons Jean Nijsten Sportpark. Om 14.30 uur was het tijd voor de aftrap van GSV’28 - LHC. Insiders weten dat dit altijd duels zijn die dichtbij elkaar liggen. Dat zou ook zondag weer zo zijn.

  LHC kreeg in het eerste kwartier al drie grote kansen om op voorsprong te komen in Genhout. In de 4e minuut keurde scheidsrechter Tissingh een doelpunt van de mannen uit Eygelshoven af voor vermeend buitenspel en in de 12e minuut bracht doelman Marvin Janssen tot twee keer toe goed redding. In de 1e helft kreeg GSV’28 maar één grote kans. Verdediger Aaron Wijns kwam oog-in-oog met de uitstekende doelman van LHC, schoot, maar stuitte op hem. GSV’28 had het vervolgens moeilijk. Onze mannen mochten blij zijn dat bij de thee de brilstand nog op het scorebord stond.

  In de 2e helft zagen bijna 200 toeschouwers een duidelijk ander spelbeeld. GSV’28 was feller en kreeg steeds meer kansen. Zeker in het 1e kwartier na rust had een Genhouter treffer moeten vallen, maar het was telkens weer sluitpost Kerris van LHC die een doelpunt voorkwam. In de 2e helft kwam er ook nog een hele grote kans voor LHC. Een kwartiertje voor tijd kopte de kleinste man van het veld een corner snoeihard in. Het was Djordy Zaicsek die bij de 2e paal redding bracht. Ondanks alle kansen bleef het maar wachten op de 1e doelpunt van de wedstrijd. Tien minuten voor tijd knalde de ingevallen Dean Essers nog een bal vol richting het LHC-doel. De rebound kwam voor de voeten van Rick Pijls die schrok van de op het oog niet te missen kans maar miste wat geluk bij zijn contact met de bal. Naast.

  Na 93 minuten vond scheidsrechter Tissingh het wel welletjes. Beide ploegen hadden de ‘neutrale supporter’ verwend met een mooie pot voetbal. Helaas eindigde de wedstrijd zonder doelpunten wat met name lag aan het uitstekende keeperswerk aan beide kanten.

  Het puntje houdt zowel GSV’28 als LHC in de kopgroep van de 2e klasse G. Koploper BSV Limburgia won opnieuw, pakte de 1e periodetitel en behoudt zo de voorsprong van 6 punten. Op zondag 18 november mogen onze rood-witten naar Brunssum. Hopelijk kunnen onze mannen de eerste punten afsnoepen van de ongeslagen koploper BSV Limburgia. Nu eerst een weekje rust.

  GSV'28 1 - Laura/Hopel Combinatie 1: 0-0

  Gele kaarten:
  GSV'28: Steef Nijsten en Menno Aarts
  Laura/Hopel Combinatie: Donovan Janssen

  Scheidsrechter:
  Luc Tissingh