• Kleurrijk GSV'28 verliest opnieuw op vreemde bodem

Op de 1e ‘witte’ zondag van deze winter was het even afwachten of er überhaupt wel gevoetbald ging worden. De gevallen sneeuw verdween echter voor het 1e fluitsignaal in Maastricht. GSV’28 kwam kleurrijk uit de kleedkamers. De wit-rode tenues van Scharn hadden ervoor gezorgd dat onze mannen in een geel shirt, rode broek en blauw-zwarte sokken het veld betraden.

In de 1e helft had GSV’28 het overwicht en merendeel van het balbezit. Het niveau van de wedstrijd was typerend voor twee ploegen die niet lekker in hun vel zitten. GSV’28 kreeg in de eerste 20 minuten 2 grote kansen op de openingstreffer. Tim Booten had pech in de afronding en raakte de lat. Jordi Janssen’s inzet miste scherpte. Hij was in stelling gebracht door een schitterende dieptepass van Ken Schattenberg. Na 38 minuten sloeg het noodlot toe voor onze rood-witten. De eerste grotere kans voor Scharn was meteen een treffer. 1-0. Even voor rust mochten de Genhoutenaren van geluk spreken dat het niet 2-0 werd. Een fraaie aanval van Scharn eindigde met een schot op de paal.

Na de thee ging GSV’28 direct op zoek naar de gelijkmaker. Minimaal een punt zou en moest meegenomen worden uit Scharn. Er werden dan ook meer en meer risico’s genomen. Daar maakte een zeer afwachtend en counterend Scharn gebruik van door in de 60e minuut een fout op het middenveld van GSV’28 af te straffen en om te zetten naar een doeltreffende aanval. 2-0. Ondanks de nieuwe tegenvaller bleef ons vlaggenschip strijdbaar en kwamen er kansen. Een mooie actie van Ken Schattenberg luidde de aansluitingstreffer in. Jordi Janssen kon bij de 1e paal binnentikken: 2-1.

Trainer Meulenberg wisselde vervolgens aanvallend door Tom Meertens in te brengen voor Djordy Zaicsek. Enkele minuten later profiteerde Scharn opnieuw uit een counter. Uitgerekend oud-GSV’er en invaller Jasper Moonen scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen: 3-1. De wedstrijd kreeg een rare wending toen scheidsrechter Peeters een minuut later de bal op de stip van Scharn legde. Marco Thoma schoot de bal resoluut binnen: 3-2.

In het laatste kwartier was GSV’28 niet bij machten om de verdediging van Scharn te kraken. Het niveau werd richting het einde van de wedstrijd minder en de creativiteit ontbrak om een mooie aanval op te zetten. Scharn bleef de lange ballen van GSV’28 goed verdedigen waardoor er uiteindelijk geen kans op een gelijkmaker meer kwam. Sterker nog, GSV’28 kwam in de laatste 5 minuten nog tot 3 keer toe goed weg door grote missers van de Maastrichtenaren.

Een teleurstellend resultaat zo vlak voor de winterstop. GSV’28 lijkt dit seizoen een bijrol te gaan spelen in de 2e klasse G. Er zijn nog twee ‘prijzen’ te winnen waar onze ploeg zeker voor zal knokken: de ongeslagen status in thuiswedstrijden en de 3e periodetitel. Laten we hopen dat onze mannen met meer vorm en energie de winterstop uitkomen. Zondag 20 januari spelen onze rood-witten thuis tegen Eijsden.

Scharn 1 - GSV'28 1: 3-2 (1-0)
    38' 1-0 Glenn Biesmans
    60' 2-0 Guillermo Kroon
    63' 2-1 Jordi Janssen
    71' 3-1 Jasper Moonen
    72' 3-2 Marco Thoma (strafschop)