• Kostbaar puntje voor GSV'28 1 voelt ook als gemiste kans

GSV'28 en fusieclub RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie mochten afgelopen zondag eindelijk de degens gaan kruisen. Na een periode van twee maanden zonder officiële wedstrijd was dit affiche voor beide teams een belangrijke met het oog op het vervolg van de competitie. Een driepunter op deze zonnige maar ook winderige zondag zou beide teams voor even 'uit de zorgen' halen. Het werd een gelijkspel waar beide teams feitelijk niet veel mee opschieten. GSV'28 mocht zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen met een punt, maar wist achteraf ook dat dit een gemiste kans was om drie punten bij te schrijven.

GSV'28 begon de eerste helft met de zijwaartse wind in de rug. Iedere lange bal kreeg extra snelheid mee. Lindenheuvel-Heidebloem had daar moeite mee. Na 9 minuten nam GSV'28 de 1e hoekschop van de wedstrijd. Een korte combinatie tussen Steef Nijsten en Marco Thoma zorgde voor een gevaarlijke voorzet. De gasten kregen de bal niet weggewerkt waardoor Stijn Winkens een grote kans kreeg. Die aarzelde niet en knalde de bal tegen de touwen: 1-0. Een goede start voor onze mannen.

Na de aftrap van Lindenheuvel-Heidebloem werd de bal direct weer veroverd. Een lange pass van Marco Thoma kwam uit bij Roel Hendriks die veel sneller was dan het centrale duo bij de Geleners. Hendriks kwam 1-op-1 met Erik Thorissen, maar wist zijn lobje over de doelman te weinig kracht mee te geven. Een 100% kans die GSV'28 op rozen had moeten brengen. Dit moment bleek ook typerend voor het vervolg van de 1e helft. GSV'28 kreeg een aantal goede mogelijkheden en zag de bal tot twee keer toe van de doellijn verwerkt worden. Het leidde echter niet tot een tweede treffer. Gezien het spelbeeld van de 1e helft onverdiend. Lindenheuvel-Heidebloem bleef op twee hachelijke momenten waarbij een pass voorlangs het doel van Van Goethem raasde, ongevaarlijk.

Na de thee zorgde een goede actie van Roel Hendriks voor een grote kans voor Steef Nijsten. Zijn schot vanaf randje 16 meter ging over. Opnieuw een grote kans om de voorsprong uit te breiden. De aloude voetbalwet bleek vervolgens ook van toepassing op deze wedstrijd. Lindenheuvel-Heidebloem ging een nog niet getoond wapen het arsenaal halen wat zorgde voor twee treffers. Twee minuten na de misser van Nijsten was het Calvin Römer die van 30 meter de bal vol de kruising in pegelde. Zijn schot zeilde (door de harde wind) om doelman Van Goethem heen: een wereldgoal.

Zes minuten later was het opnieuw Römer die (te) veel ruimte kreeg van de verdedigend ingestelde spelers van GSV'28. Deze keer schoot de middenvelder de bal van 20 meter hard tegendraads in de andere lange hoek. 1-2. GSV'28 kon zich dit alleen maar zelf aanrekenen, want op basis van het veldspel waren onze rood-witten tot dat moment beter. Met nog een dik half uur op de klok ging rode lantaarn Lindenheuvel-Heidebloem hun tweede overwinning van dit seizoen over de streep proberen te trekken.

Het spel werd er absoluut niet beter op en duidelijk was dat GSV'28 de Geleners met 'werkvoetbal' niet zou aftroeven. De wedstrijd leek te gaan doodbloeden tot er opeens in de 82e minuut een blunder van jewelste werd gemaakt. Een lange bal, die tot dan toe in de 2e helft niet gevaarlijk was geweest, werd totaal verkeerd ingeschat door de Geleense defensie. Invaller René Thoma was er als de kippen bij en verschalkte doelman Thorissen. Opnieuw een zeer belangrijk doelpunt van de routinier.

GSV'28 ging geloven in een overwinning en werd met 3 opeenvolgende corners zeer gevaarlijk. Er was niemand in staat om de beslissende zet tegen de bal te geven, waardoor het 2-2 bleef. In de laatste 5 minuten mocht GSV'28 echt nog van heel veel geluk spreken dat de gasten niet alsnog met de volle buit naar Geleen vertrokken. Drie harde schoten waarvan één keihard op de lat misten maar net het Genhouter doel.

Na 94 minuten bleef het bij 2-2 en gingen beide ploegen toch wel ontgoocheld naar de kleedkamers. GSV'28 vergat zichzelf (net als de laatste competitiewedstrijd van 2021 tegen Eijsden) te belonen in de 1e helft en begin van de 2e helft en kreeg daarvoor een dure rekening gepresenteerd. Lindenheuvel-Heidebloem leek de overwinning te gaan stelen, maar moest toch toezien hoe onze rood-witten nog een doelpunt maakten. Beide teams schieten er weinig mee op, maar zagen verschillende concurrenten ook verliezen. Zo ook Heer, waar GSV'28 aanstaande zondag op bezoek gaat. Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor ons vlaggenschip.

2e klasse G | inhaalwedstrijd 9e speelronde
    GSV’28 - RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie: 2-2 (1-0)
    9’ 1-0 Stijn Winkens
    49’ 1-1 Calvin Römer
    55’ 1-2 Calvin Römer
    82’ 2-2 René Thoma