• Leuke, geslaagde oefenpot van VR1 tegen de buren!

  Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. GSV'28 vrouwen 1, kom maar gauw! Een vrije zondag zit er, na onze nederlaag van vorige week, vandaag niet in. Tijd om bij te schaven tijdens een oefenwedstrijd tegen de dames van VV Schimmert. Ivo maakt hier gebruik van en heeft flink gehusseld qua basisplekken en posities om vanalles te kunnen uitproberen. De TV hebben we niet, want "Ich bin ein bietje vergaetechtig" (nog geen seconde later: "Ivo, is dit dien vest?"). We beginnen al vroeg aan de warming-up. Na de laatste aanwijzingen en laatste toiletbezoekjes ("Die geit nog aeve taege zichzelf zeike...", "Nao drie keteer höbs ste toch ouch velle veur de auge?") is het weer tijd voor onze yell. Deze week toepasselijk: "D'r op en d'r euver!". Auf geht's, v'r gaon de wei in!

  Kopiëren, plakken van de vorige verslagen: 'Het eerste kwartier zijn wij wederom erg onze draai aan het zoeken.' Tijdens de eerste helft spelen wij voornamelijk op eigen helft. Het samenspel verloopt redelijk, vooral aan onze linkerkant, en de doeltrappen van Anique zijn douze points vandaag. Sjeet-'m-erin-Lynn heeft genoeg energie en rent de hele wei over: Die geit nao links, die geit nao rechs, die sjuuf bie, die sjleet aan, die pak trök, die geit nao de sjpits. Dahnee komt even later ook aangekakt (ha-ha). 'T begint bie de 0 en de 1 volg vanzelf, maar aan de verkeerde kant. Want helaas zijn het de dames van VV Schimmert die zo ongeveer hun eerste kans gelijk weten te scoren middels een lobje over onze keepster: 0-1. We laten ons niet kennen en al vrij snel na het doelpunt geeft Indra een steekpass op Lynn waardoor we de dreiging iéts opvoeren. Helaas loopt deze aanval op niets uit. Onze 'gek dae zaet dat er bewaert dat er Ivo is' coach aka showkeepertje Ivo vangt voor de dug-out (of schrijf je dukout, Eline?). Maar onze keepster steelt pas écht de show, wanneer ze even later de bal knap uit de korte hoek weet te vissen en voorkomt dat de stand 0-2 wordt.
  Opnieuw ontstaat een kansje voor GSV wanneer Maud haar tegenstandster uitkapt, Kiki langs de lijn opdribbelt en de bal voorgeeft maar helaas niemand deze bal in de goal weet te prikken. De verste bal van de wedstrijd staat vandaag op naam van de keepster van Schimmert, intussen gelokaliseerd op De Aks. Showkeepertje zorgt natuurlijk direct voor een nieuwe bal, waarbij hij zich bijna blesseert. Bis de jongste neet mieër, hè?!
  Bianca is goed op dreef, maar moet helaas de strijd staken wanneer haar hamstring roet in het eten gooit. Het is maar goed dat we nog genoeg verdedigsters op de reservebank hebben zitten om in te vallen, want dat is waar deze wedstrijd de focus vooral op is komen te liggen: Verdedigen. Op die bank is het vandaag trouwens erg gezellig, want Donny heeft vandaag vanwege pijntjes een dagje vrij als grensrechter. We zijn benieuwd of dit volgende keer verholpen is, want we hebben zo het vermoeden dat hem dit wel prima bevallen is! Ondertussen kopt Ilya zich een bloedneus en wanneer gevraagd wordt of iemand zakdoekjes bij de hand heeft, roepen 11 dames in koor "Kiki!" en als de Hans Klok van Genhout tovert ze wonderdoekjes uit haar sok. Lynn maakt een panna en ook basisdebuntant Maud speelt een top wedstrijd!

  In de rust wordt her en der gewisseld en geschoven in de opstelling en het vertrouwen uitgesproken dat een gelijkspel haalbaar is. Met die oppepper gaan we dan ook verder. Maar eerst genieten we uiteraard weer van zeutigheid die deze week gemiddeld een 8,5 scoort in het ranja-klassement! Klasse, Rini Kantini!

  Vrijwel direct na het fluitsignaal na rust, volgt er een kans van Eline die eindigt in het zijnet. Ook nemen wij een vrije trap, maar aangezien niemand deze weet te raken rolt deze langzaam de handen van de keepster in. Hoewel er in het veld dus genoeg te zien is, gaat desondanks de aandacht van de bankzitters vooral uit naar Lonne haar warming-up, die besloten heeft dat pro-actief warmlopen niet nodig is in de op-één-na-kelderklasse. Wat haet de trainer gezag jonges?! Domme nog aan toe! Gelukkig hebben onze supporters een betere focus. Over supporters gesproken... Vandaag stonden er maar liefst 38 mensen langs de kant! We waren dan ook een beetje 'van de wap', maar willen jullie bedanken voor de mentale steun (we lopen niet te hard van stapel hoor, maar de volgende stap is spandoeken). Inclusief Quincy trouwens, waarvan we hopen dat ze snel weer met ons óp het veld mag staan in plaats van er naast.
  Met nog 20 minuten te spelen is Donny de gelukkigste man van de wereld wanneer de geheimsjriever wordt gewisseld. Ze is nog geen seconde uit het veld of ze krijgt de telefoon al in haar handen geduwd zodat hij het noteren van steekwoorden kan laten voor wat het is en zich weer volledig kan richten op zijn roeping vandaag: Entertainer en motivator op de bank.
  Er worden nog een aantal goede acties opgezet. Bijvoorbeeld de steekpass van Dahnee op Kiki (sjtaeke mot 'r 'm, sjtaeke), die daarna net te kort komt, of de voorzet van Eline vanaf de zijkant waarna de bal langs de goal doorvliegt. Gina zelf eindigde wél in het net. Nu de volgende keer met bal en dan zijn we er! Ook vanuit de kant van Schimmert ontstaat nog wat gevaar, maar de door hen genomen hoekschop wordt door ons uitverdedigd. Ons hertje Sjieuwke pikt de bal op en knalt lekker gelijk door naar de achterlijn van de tegenpartij. Helaas wordt de voorzet vervolgens onderschept. Onze aanvallende linie weet nogmaals door te breken, maar staat dan buitenspel. Kleinigheidje. Dahnee krijgt een bal "vol in de fraes" en zal met dubbel beeld gezien hebben hoe Lonne een steekbal geeft op Eline, waarna de keepster van Schimmert haar team redt van het vallen van de 1-1.

  De wedstrijd eindigt dus in 0-1. Een gelijkspel was op zijn plek geweest, maar al met al was het een heel sportieve wedstrijd waarin alle speelsters van beide ploegen genoeg minuten hebben kunnen maken en de coaches verschillende opstellingen hebben kunnen uitproberen om in de competitie nog beter uit de verf te kunnen gaan komen. Doel bereikt dus en 't DOUCHE verdeend! Scheids Marcel trouwens ook, al zal hij gebaald hebben dat hij zich niet écht een euro per scheldwoord heeft gevraagd. Misschien een volgende keer toch maar serieus overwegen, want ook vrouwen kunnen er wat van! Dan had hij nu nog lekker aan de pilsjes gezeten met die pot geld.

  Over pilsjes gesproken: Waar het Oktoberfeest bij Frenske in Klein-Genhout altijd in september plaatsvindt, is dat in Sittard in oktober (motte toch altied get speciaals he, die sjtadsluu). Daar hebben we een attractie overleefd, de derde helft wel dik gewonnen en de dag gezellig afgesloten! Fijn gevalletje HUMPA HUMPA.
  Volgende week zullen jullie ons moeten missen, want dan hebben we geen wedstrijd. Extra spanningsboog voor het volgende verslag... Tot over twee weken, auf wiederschnitzel!