• Mannen van 1 beginnen beker met nederlaag

Het nieuwe seizoen is nu echt begonnen. Na 2 gewonnen oefenwedstrijden tegen Spaubeek (1-0) en FC Geleen-Zuid (1-4) stond afgelopen zondag de 1e officiële wedstrijd op het programma. SSS’18 uit Overloon kwam op bezoek in Genhout. Op papier leek het een pittige tegenstander.

Dat voorgevoel bleek ook uit te komen, want de geel-zwarten uit Noord-Brabant wonnen met 2-3. GSV’28 was vooral in de 1e helft erg slordig. De wedstrijd begon wel uitstekend voor GSV’28. Na 50 seconden lag de bal al in het net van SSS’18. Een schitterende aanval werd afgerond door Dean Essers. Nog geen 100 seconden later was het al 1-1. Slecht uitverdedigen zorgde ervoor dat SSS’18 op leeg doel kon scoren. GSV’28 kreeg vervolgens een aantal goede kansen op de 2-1, maar het was SSS’18 dat eerder het 2e doelpunt liet noteren. Na 22 minuten stond het 1-2 voor de geel-zwarten. Even later kwam GSV’28 goed weg, want scheidsrechter Huijs had kunnen/moeten fluiten voor een strafschop voor SSS’18. Enkele minuten later kregen de Genhoutenaren wel een strafschop. Terecht, want het was een duidelijke handsbal. Aanvoerder Marco Thoma knalde de bal vol in de kruising. Een schitterende strafschop van de ervaren rot.

Na de thee liet GSV’28 SSS’18 veel aan de bal. De Brabanders wisten er eigenlijk geen raad mee, maar GSV’28 creëerde ook weinig. SSS’18 bleek uiteindelijk net wat effectiever te zijn, want de 1e en enige echte grote kans in de 2e helft was raak. De 2-3 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, waardoor GSV’28 helaas met lege handen stond.

Geen slechte wedstrijd van GSV’28, maar het was duidelijk het team nog niet helemaal op elkaar is ingespeeld. Aanstaande zondag mag het team van Bart Meulenberg op herkansing in Venlo. Tegen 1e klasser Venlosche Boys is een goed resultaat nodig om nog een rondje door te kunnen bekeren.