• Mannen van 2 als koploper naar de winterstop!

    Zonder centrale verdediger pappa Jeroen, die samen met Maud afgelopen weekend de trotse ouders werden van hun zoon Fen, begonnen de manne van 2 aan hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Het was nat en guur op het Jean Nijsten sportpark. Door de aanhoudende regenval kwamen er langzaam kleine vijvers in het 16 meter gebied. Door vakkundig dweilwerk van onze reservespelers vooraf en tijdens de rust kon de scheids zijn goedkeuring geven aan het speelveld.

    Onze tegenstander uit Heer kwam goed uit de startblokken. Door een dekkingsfoutje in onze verdediging kwamen ze na 7 minuten spelen al op voorsprong, 0-1. Na een kwartier spelen zorgde Glen er met een prima redding voor dat de achterstand niet werd vergroot. Langzaam maar zeker werd Heer teruggedrongen op eigen helft maar duurde het  ruim een half uur voordat de manne van 2 hun 1e 100% kans kregen. Na een prima aanval over de vleugel kreeg Luc de bal op een presenteerblaadje. Zijn schot werd echter door de verdediger aangeraakt en ging via de dwarsligger over. Het restant van de 1e helft bleef GSV’28 de betere ploeg maar lukte het nauwelijks om kansen te creëren voor de het scoren van de gelijkmaker.

    Tijdens de pauze was het weer tijd voor de ranja en het pauzepraatje van Hub. Met veel vertrouwen werd er begonnen aan de 2e helft. Nu weer hetzelfde spelbeeld als voor rust. Na 7 minuten spelen in de 2e helft kwam de beloning. Op onverklaarbare wijze zorgde Stef ervoor dat de bal in het net belande en de 1-1 op het scorebord kon worden opgetekend. Op de bank werd door de jarige Wendel het doelpunt kort samengevat als “wat een k....goal”. Hierna gingen de manne van 2 op zoek naar de overwinning. Met nog een klein kwartier op de klok prikte Luc zoals hij van te voren had beloofd na goed voorbereidend werk van Koen de bal in het net. Nog geen minuut later was het Hugo die werd aangespeeld. Zijn dieptepass werd door Luc goed aangenomen en koelbloedig afgerond. Met zijn 2e van de dag kon de 3-1 op het scorebord en werd de uitverkiezing van de speler van de week een formaliteit. In het laatste gedeelte maakte onze sportieve tegenstander het ons niet meer moeilijk en blies na 90 minuten spelen de goed leidende scheids voor de laatste keer op zijn fluitje.

    Door deze overwinning blijven de manne van 2 koploper en kunnen met een goed gevoel richting de feestdagen. In het nieuwe jaar moeten de manne door trainer Hay en een aantal oefenwedstrijden worden klaargestoomd voor de 2e competitiehelft. Komen de manne van 2 samen met prins Max goed door de carnaval en eindigt dit seizoen met een feest? Fijne feestdagen, de beste wensen voor 2019 en verder gein nuuts.