• Mannen van 2 blijven koploper na overwinning op WDZ

    Op het koude Jean Nijsten sportpark was middenmoter WDZ 2 uit Bocholtz onze tegenstander. Al snel in de wedstrijd werd het al duidelijk dat het geen makkelijke middag zou gaan worden voor de manne van 2. Het duurde bijna 20 minuten voor dat de eerste corner mocht worden genomen en er waren aan beide kanten nauwelijks goede mogelijkheden. In de 33e minuut was het Luc die na goed voorbereidend werk van Roy met een prachtig schot in de rechterbovenhoek de doelman van WDZ verschalkte. Tot het rustsignaal waren er aan beide kanten nog enkele kleine mogelijkheden die voor geen gevaar zorgden. Met een 1-0 voorsprong kon het warme kleedlokaal worden opgezocht. De stemming in de kleedkamer was beduidend beter dan de vorige keer in Chevremont en coach Hub had zijn donderspeech dan ook aangepast aan het spelniveau in de eerste helft.

    Na de thee stond er een ander WDZ op het veld. Vanaf de aftrap nam onze tegenstander het initiatief geheel over. Na een kwartier stond voor WDZ echter tot verbazing van iedereen nog steeds de nul op het scorebord. Een kopbal op de paal, een prima redding van Tim en 2 reddingen van onze verdedigers op de doellijn hadden hiervoor gezorgd. Vooral de speler met rugnummer 11 was met zijn prima spel een ware plaaggeest voor onze verdedigers. Na een uur spelen kwamen de manne van 2 weer beter in hun spel. Tot grote kansen kwam het echter niet. Ook WDZ wist niet meer voor gevaar te zorgen. Na 90 minuten spelen blies de scheids voor de laatste keer op zijn fluitje en kon de 6e overwinning van het seizoen in de boeken worden bijgeschreven.

    Na 9 wedstrijden spelen staan de manne van 2 nog steeds bovenaan. Voor komende zondag staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Hellas 2 op het programma. Blijft het rustig in de kleedkamer en gaan de punten mee naar Genhout? Antwoord zondag a.s. en verder gein nuuts.