• Mannen van 2 hebben titel voor het grijpen!

    Met nog 2 wedstrijden op de wedstrijdplanning beginnen de manne van 2 komende zondag weer als koploper aan hun 17e competitieduel. Voordat het zover was moest eerst thuis op het Jean Nijsten sportpark Sportclub Jekerdal 2 worden verslagen.

    Na een prima tactische training achter gesloten deuren was het begin van de wedstrijd twijfelachtig en was het door de prima tegenstand even zoeken naar de juiste spelpatronen. De eerste goede kans was dan ook voor Jekerdal. Gelukkig was het doelman Roy die na zijn eigen uittrap in de voeten van de tegenstander prima redding bracht. Nog geen minuut later bracht Max zijn linker in stelling en kon Tom na een mooie versnelling aanleggen voor de openingstreffer. 1-0 na 10 minuten. De gedroomde vroege treffer werd werkelijkheid. Een kleine 10 minuten later was het topscoorder Hugo die na een prachtige steekpas van Max alweer zijn 15e treffer liet aantekenen. 2-0 na 20 minuten. Had er deze week niet nog een ploeg uit Amsterdam met 2-0 voorgestaan? Het was dus zaak om snel de 3e en beslissende treffer te maken. Dit lukte want na goed voorbereidend werk van Hugo kon Max de bal binnentikken. Voor de rust waren er nog enkele prima mogelijkheden maar lukte het niet om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Met een 3-0 voorsprong kon de ranja worden ingeschonken.

    Na het fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Stan N. werd goed begonnen aan de 2e helft. De schoten van Brandon en Remy leverden echter geen 4e treffer op. Het enige wapenfeit van Jekerdal was een kopbal die naast ging na een corner. Een kwartier voor het einde kwam gelegenheids spits Stef binnen de lijnen. Wilde de coach hiermee Hugo onder druk zetten? Zover zal het waarschijnlijk niet komen. Verder dan een mooie struikelpartij zou de van oorsprong verdediger Stef deze middag (nog) niet komen. Met nog 5 minuten op de wedstrijdklok schoot Max na goed voorbereidend werk van Hugo de 4-0 binnen. Het slot van de wedstrijd was voor Jekerdal. Scheids Stan N. legde de bal, ondanks enig commentaar en gevloek vanaf de zijlijn, op de witte stip. De doelman van Jekerdal schoot hierna onberispelijk de eretreffer binnen. Na het eindsignaal stond een verdiende 4-1 overwinning op het scorebord.

    Met nog 2 wedstrijden voor de boeg ligt het kampioenschap in de 2e klasse voor het grijpen. Als komende zondag de uitwedstrijd tegen Bunde winnend wordt afgesloten kunnen op de laatste speeldag 26 mei 2019 thuis tegen SCM 2 uit Maastricht de champagnekurken gaan knallen. De manne van 2 gaon d’r veur en verder gein nuuts.