• Mannen van 2 tegen DESM klaar na een kwartier

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen DESM2 uit Weert op het programma. In de strijd om het kampioenschap staan zij er op basis van verliespunten het beste voor dus kon op een zonnig sportpark in Weert de borst worden nat gemaakt. Vanwege het vrijgezellenfeest van lijnrechter Stan moest de opstelling op enkele plaatsen worden aangepast maar stond er op papier een prima elftal in het veld.

De start van de wedstrijd was desastreus... Na 3 minuten legde de scheids de bal onterecht op de stip. Vanaf 11 meter maakte DESM geen fout en de 1-0 stond op het scorebord. Vooraf had coach Hub gewaarschuwd voor de lange inworp. In de 8e minuut was de inworp een feit en lag de bal na enkele seconden aan de verkeerde kant van doelman Tim in het net. 2-0 na 8 minuten... Enkele minuten later werden onze verdedigers nog 2 keer verrast en stond na nog geen 15 minuten speeltijd 4-0 op het scorebord. Na deze slechte start wisten de manne van 2 langzaam maar zeker onder de druk uit te komen van de fysiek sterkere tegenstander. Het gevolg waren een 3 tal prima mogelijkheden maar lukte het niet de "anschlusstreffer" te maken. In de 35e speelminuut scoorde DESM uit een prima onhoudbare vrije trap ook nog de 5-0. Met een zo grote achterstand waren de manne van 2 nog nooit aan de rust begonnen.

Voor de 2e helft werd de reservebank in een keer leeggemaakt en maakte de 4 van Kƶln hun opwachting. Ondanks weinig slaapuren en de nodige alcoholische versnaperingen wisten zij na rust samen met hun teamgenoten te voorkomen dat de tegenstander niet meer scoorde. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde Dean nog de verdiende eretreffer.

Na deze 5-1 nederlaag kan de doelstelling voor een top 3 notering definitief in de ijskast. De 4e plek is nog haalbaar en levert waarschijnlijk nog deelname op aan de nacompetitie. Of deelname aan de nacompetitie in de huidige vorm haalbaar en realistisch is kunnen alleen de manne van 2 beantwoorden. Zondag is de laatste thuiswedstrijd tegen Panningen. Hierna nog 2 uitwedstrijden tegen kampioenskandidaten EVV en Veritas. Gaan de manne van 2 nog voor verrassingen zorgen of gaat deze voetbaljaargang uit als een kaars? Het antwoord volgt komende zondag en verder gein nuuts.