• Mariëlle en Daniëlle wandelen naar Santiago de Compostela

  Mariëlle en Daniëlle wandelen naar Santiago de Compostela

  7 tot en met 20 juni staat voor Mariëlle Wouters en Daniëlle Brands een langverwachte wandeltocht op het programma. En wat voor één. De Camino Portugues van Porto naar Santiago de Compostela is een serieuze uitdaging voor de gemiddelde wandelaar. In 11 wandeldagen lopen 'onze dames' de komende weken deze pelgrimstocht langs typische Portugese en Spaanse wijngaarden en kastanjebossen. Ruim 260 kilometer lang.

  Vlak voor hun vertrek vanuit Genhout spreken de ijverige en enthousiaste dames, bij GSV'28 steevast aanwezig bij wedstrijden van ons vlaggenschip om al onze gasten te voorzien van een lekkere kop koffie, GSV'28-voorzitter Stan Nijsten. Samen wandelen ze het Ommetje Genhout. Een peuleschilletje voor Mariëlle en Daniëlle die wekelijks zo'n 50 kilometer trainen ter voorbereiding op hun tweede Pelgrimstocht op het Iberisch Schiereiland.

  Tweede tocht
  Mariëlle en Daniëlle vertellen vol overgave over hun wandelavonturen. In 2018 beleefden zij al een geweldig avontuur door naar het figuurlijke einde van de wereld te wandelen. Vanuit Santiago de Compostela volbrachten zij de Camino Finisterre. Een schitterende wandeltocht naar Finisterre (betekent einde van de wereld) en Muxia bekend om haar mythische kerkje gelegen aan de voet van de kliffen waar meters hoge golven op de kust inbeuken.

  Ultiem doel
  Nu staat de door, u weet wel, uitgestelde pelgrimstocht op het programma. De tweede voor Daniëlle, alweer de vijfde voor Mariëlle die geïnspireerd door haar vader jaren geleden haar wandelschoenen aantrok. Hij liep al een keer vanuit Limburg naar Santiago de Compostela. Voor velen een ultieme wandeltocht die hij in 90 wandeldagen (2.300 kilometer) volbracht. Daniëlle en Mariëlle weten van elkaar dat dit ook voor hen een ultiem doel is.

  Rust tijdens inspanning
  Komende week vertrekken de dames naar Porto. De Portugese haven- en wijnstad is de startlocatie van de Camino Portugues. Daar gaan Mariëlle en Daniëlle op zoek naar een intense periode van volledige rust. Even geen 'alledaagse zorgen' en tientallen vragen die je jezelf stelt. Er zijn slechts drie vragen écht belangrijk: Hoe lang gaan we wandelen? Waar gaan we eten & drinken? En waar gaan we slapen? De drie basisbehoeften van een wandelaar die Pelgrimroutes volbrengt.

  Volle stempelkaart
  Dat doe je trouwens niet zomaar. Na de voorbereiding (waarbij je goed moet nadenken over een hoop praktische zaken) streeft iedereen het doel na om thuis te komen met een officieel getuigschrift van Camino de Santiago. Dat ontvang je alleen als je met een volledige stempelkaart aankomt in het centrum van de Pelgrimsroutes.

  Slapen en eten
  In de 11 dagen dat Mariëlle en Daniëlle onderweg zijn, overnachten zij telkens in albergues, typische Spaanse en Portugese herbergen. De een is nog primitiever dan de ander. Voor ontbijt zorg je altijd zelf. Ook meteen de tijd om een lunch voor te bereiden voor in de 10 kilo zware rugzak. Want de kans dat je onderweg een luxe terrasje met lunch tegenkomt, is vrijwel nihil. Mariëlle en Daniëlle zijn al blij als ze een goede bank tegenkomen waarbij ze 'eenvoudig' (zonder bukken) hun tas kunnen laten rusten.

  Van stad naar stad

  Op het einde van een wandeldag, na een uur of 6 in de benen (vaak door heuvelachtig en ruig gebied), is het tijd om af te wegen hoe ver nog. Ter illustratie: Kelmond is een stad met enkele albergues. Het is dan kiezen tussen uitrusten en slapen in Kelmond of nog een stuk doorlopen. Om daar een verantwoorde keuze in te maken, maken Mariëlle en Daniëlle gebruik van de officiële routeboekjes waarin deze informatie beschikbaar is. Telefoons zijn 'uit den boze', want dan krijgen ze weer de 'alledaagse sleur' mee.

  GSV'28 wenst Daniëlle en Mariëlle heel veel succes, plezier en 'rust' toe. We hopen dat jullie weer gezond en met net zoveel energie terugkeren in Genhout. Dan weten we zeker dat we jullie ook komend seizoen weer zien bij de 'koffiecorner' op wedstrijddagen, langs de lijn en tijdens evenementen op ons Jean Nijsten Sportpark.

 • Op de foto van links naar rechts: Stan Nijsten (voorzitter), Daniëlle Brands, Mariëlle Wouters en Frank Graman (initiatiefnemer Koffiecorner polo's)