• Moeizame overwinning genoeg voor achtste finale

  Op een zeer koude zondagmiddag wisten onze rood-witten afgelopen zondag hun eerste officiële wedstrijd van het kalenderjaar 2024 te winnen: een zesde zege op rij. Het spel was niet om naar huis te schrijven en ons vlaggenschip mocht zich gelukkig prijzen dat de Kerkraadse aanvalslinie niet met scherp schoot. Twee snel opeenvolgende doelpunten in het tweede bedrijf waren voldoende voor een plek in de achtste finale van het bekertoernooi.

  GSV’28 was voetballend duidelijk beter, maar creëerde in de 1e helft vrijwel niets. De meegereisde supporters moesten zich opwarmen met één schamel schot op doel en enkele standaardsituaties. FC Kerkrade-West miste vlak voor rust nog 2 dotten van kansen, dus onze rood-witten mochten blij zijn met een brilstand bij rust.

  Na de thee speelde GSV’28 haar beste fase van de wedstrijd. Binnen 1,5 minuut scoorden onze mannen via Raymond Frijns en Per Hendrix twee keer. Zeker het tweede doelpunt liet de potentie van onze aanvallers zien: een keurig uitgespeelde aanval vanuit de opbouw van GSV’28.

  Toch drukte GSV’28 niet door en zagen we FC Kerkrade-West blijven knokken. Het leidde tot een aansluitingstreffer van de snelle spits Ibrahima Baldebah. GSV’28 liet zich niet van de wijs brengen en opnieuw op zoek naar een goal. Die had er zeker moeten komen in het laatste kwartier. Met name Mark Hoedemakers, Jeroen Gerets en Steef Nijsten hadden een doelpunt moeten maken en daarmee de wedstrijd in het slot kunnen gooien.

  In de slotfase ging de thuisploeg nog met één slotoffensief een strafschoppenserie proberen te forceren. Daarbij had GSV’28 echt vrouwe Fortuna op haar schouder. FC Kerkrade-West miste 3 behoorlijke kansen en moest daardoor na 94 minuten enigszins teleurgesteld het veld verlaten. Complimenten voor de organisatie en strijdlust van FC Kerkrade-West, zelfs bij een 0-2 achterstand lieten zij zich niet uit het veld slaan.

  GSV’28 bekert weer door: een derde (moeizame, maar toch goede) overwinning op rij in een uitwedstrijd tegen een 4e klasser. Daardoor gaan onze rood-witten zich nu opmaken voor een wedstrijd in de achtste finales. Daarin treffen onze mannen Spaubeek of Helden. Opnieuw in een uitwedstrijd, op 18 februari, de zondag na de carnaval. Wie onze tegenstander wordt, wordt als het weer het toelaat donderdagavond in Spaubeek bepaald.

  Districtsbeker KNVB Zuid II | 4e ronde (laatste 32)
  FC Kerkrade-West 1 - GSV'28 1: 1-2 (0-0)
  56' 0-1 Raymond Frijns
  58' 0-2 Per Hendrix
  62' 1-2 Ibrahima Baldebah

  Gele kaarten:
  Geen

  Scheidsrechter:
  Brett van Ool

  Uitslagen andere teams uit competitie GSV'28 (2e klasse F):
  BSV Limburgia/Kamerland 1 - RVU 1: 2-3
  Eijsden 1 - Merefeldia 1: 2-5

  Uitslagen andere wedstrijden 4e ronde:
  NWC 2 - FC Uden 1: 3-0
  SV Laar 1 - Eikenderveld 1: 8-1
  Wittenhorst 1 - SV Someren 1: 3-2
  Festilent 1 - DAW Schaijk 1: 0-3
  Blerick 1 - ZSV 1: 1-2
  SHH 1 - De Leeuw 1: 4-0

  Nog te spelen wedstrijden die later waren gepland of zondag werd afgelast:
  EVV Echt 1 - RKSVO 1
  Vianen Vooruit 1 - UDI'19/CSU 1
  Mariahout 1 - Margriet 1
  WEC 1 - Olympia'18 1
  IVO 1 - SV Milsbeek 1
  RKSV Minor 1 - Neerkandia 1
  Spaubeek 1 - Helden 1