• Moeizame zondag levert GSV'28 1 een puntje op

  Na een ruime overwinning op Sparta'25 en een doordeweekse vriendschappelijke zege op Voerendaal reisden onze wedstrijdselectie, technische staf en een handjevol supporters afgelopen zondag af naar Vianen (bij, maar zeker niet in Cuijk). GSV'28 leefde in de wetenschap dat een tweede bekerzege voldoende was voor plaatsing voor de knock-out fase van het bekertoernooi.

  Tegenstander Vianen Vooruit pakte vorige week een punt in en tegen eersteklasser Deurne en had zelfs lang zicht op de volle buit. Voor aanvang bleek dat Vianen Vooruit en GSV'28 opvallend veel overeenkomsten hebben. Beiden afkomstig uit een dorp van 1.250 inwoners, beiden rood-wit, beiden met vier mannenteams, een vrouwenteam, 7x7 en veteranenvoetbal en een gezamenlijke jeugdopleiding met een buurdorp. Waar Vianen Vooruit zich door onderscheidde was de fanatieke aanhang. Vanuit de kantine en vanaf het opgehoogde terras lieten tientallen supporters flink van zich horen.

  Dan naar de wedstrijd. Op een zwaar veld, zeer ongelijkmatig. Vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge arbiter Ulijn was duidelijk dat dit geen theatervoorstelling zou worden. De bal hobbelde en bobbelde over het Viaanse natuurgras. GSV'28 ging gretig in de aanval, maar stuitte telkens op het fysieke verdedigende 6-mans blok van de wit-rode gastheren. In de beginfase was Marco Thoma nog het dichtst bij een openingstreffer. Zijn poging in de korte hoek was niet gevaarlijk genoeg om doelman Verbiesen te verschalken.

  Vianen Vooruit bleef defensief spelen en loerde op kleine kansen. Behalve een schot uit de tweede lijn dat net langs het doel van Van Goethem ging en een vrije trap die ruim over en naast geschoten werd, creëerden zij weinig. Ondanks het rommelige, fysieke spel was het dan ook wachten op een eerste doelpunt van GSV'28. Die kwam er door een lange inworp vanaf rechts die met het hoofd verlengd werd door Ruud van Kempen. Middenvelder Steef Nijsten dacht niet lang en haalde de trekker voor zijn doen beheerst over: 0-1 voor de mannen in zwart-grijs.

  GSV'28 wilde Vianen Vooruit haar geweldige strijdlust afnemen met een tweede doelpunt en was vlak voor rust ook dichtbij. Een scherpe voorzet van Roel Hendriks werd hard ingekopt door Ruud van Kempen. Doelman Verbiesen plukte de bal uit de linker bovenhoek en hield zijn ploeg zo op de been. 0-1 met rust. Geen vlaai, want we waren de provinciegrenzen gepasseerd. Wel oprechte Brabantse gezelligheid en hartelijkheid. Dat is ook wat waard, maar vult de maag toch net wat minder goed.

  De tweede helft werd qua niveau niet beter dan de eerste. Hard werken, veel duels en een bal die alleen door de lijn zijn lijn behield. Vianen Vooruit deed een ferme poging om een gelijkmaker te forceren. Er kwamen kansen en het was dan ook niet volledig tegen de verhouding in dat de Brabanders de 1-1 scoorden. Eerst kon Van Goethem nog een één-op-één-situatie redden. 9 minuten later was het wel raak. Aanvoerder en de man die voorop ging in de strijd(lust) Rik Willemsen scoorde uit een rebound van een schot dat eerder de onderkant lat raakte.

  1-1. Nog niets aan de hand. De mannen van Bart Meulenberg wisten dat er nog kansen zouden komen. Zeker met de inbreng van vier verse krachten die de nodige drang naar voren hebben. Helaas was GSV'28 niet bij machte een tweede doelpunt te maken. Vooral Roel Hendriks, Rowan Vanwersch en Maikel de Groot waren in de slotfase nog dichtbij, maar misten oog-in-oog met uitblinkende doelman Verbiesen. Vianen Vooruit hield stand en mocht zo net als vorige week een puntje bijschrijven. GSV'28 verliet met gemengde gevoelens het Brabantse veld.

  Na twee speelrondes is GSV'28 nog steeds koploper in poule 1-23. Sparta'25 en Deurne speelden namelijk ook met 1-1 gelijk in Beek en Donk. Daardoor zijn de kaarten nog niet geschud, maar heeft GSV'28 wel de beste kansen om door te bekeren. Een gelijkspel aanstaande zondag thuis tegen Deurne is voldoende. Zelfs bij een nederlaag kan GSV'28 nog door.

  Op de website van voetbal-shoot is een mooi foto-album terug te vinden van deze wedstrijd:
  http://voetbal-shoot.nl/wedstrijden.php?wedstrijd=2020_09_06_05_86_50_0_5602_50_0_5

  KNVB Beker District Zuid II | poule 1-23, 2e speelronde
  Vianen Vooruit - GSV'28: 1-1 (0-1)
  37' 0-1 Steef Nijsten
  59' 1-1 Rik Willemsen

  Gele kaarten:
  Vianen Vooruit: Nils Goertz
  GSV'28: Guido Rutten en Steef Nijsten

  Scheidsrechter:
  Aron Ulijn