• Nederlaag zonder gevolgen voor GSV'28 1

  Na de heerlijke opsteker van afgelopen donderdagavond, mocht GSV'28 zondag aantreden voor haar voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen. RVU uit Rothem kwam op bezoek met de intentie om drie punten mee te nemen en zo mee te blijven doen voor het kampioenschap. GSV'28 kon zichzelf zo goed als veilig spelen en zelfs een goede stap in de richting van de top-6 zetten. GSV'28 moest vandaag echter haar meerdere erkennen in RVU dat niet persé beter was, maar wel beter profiteerde op de perfecte momenten.

  GSV'28 wilde vanmiddag gaan voetballen en kwam al vrij snel in de wedstrijd gevaarlijk voor het doel van RVU. Een gretig GSV'28 zag Thom Brinkhof net niet hoog genoeg komen om gevaarlijk te worden met zijn hoofd. De volgende kans kwam er voor Mike Willems. Zijn schot werd gekeerd door Randy van Goethem. Schoten van Milan Koetsier, René Thoma, Steef Nijsten en Testimony misten net de juiste richting om beide doelmannen uiterst te testen.

  Het was wachten op een eerste moment waarop één van beide ploegen een foutje afdwong. Dat gebeurde door de gastheren. Een afstandschot bleef na een ingreep van Van Goethem voor het doel van GSV'28 hangen. Youp Poper was scherper dan de Genhouter defensie en had de bal voor het inschieten: 0-1. Licht tegen de verhouding in gezien het balbezit en aantal doelpogingen. Drie minuten later dwong GSV'28 op haar beurt bijna een fors fout van de RVU-goalie af. In eerste instantie leek hij de bal los te laten en achter zijn eigen doellijn te werken. Dat voorkwam hij maar ternauwernood.

  Het vervolg van de 1e helft werd gekenmerkt door een aantal schitterende passes van Bas Poper. De stond ook aan de basis van het tweede doelpunt van de gasten. De geslepen spits Mike Willems kwam gevaarlijk voor het doel en had geen moment nodig om zijn doelpunt mee te pikken. Een heel slecht moment voor een tweede tegendoelpunt, één minuut voor rust. GSV'28 leek zichzelf daarmee zelf een draai om eigen oren te geven. Nog even leek het erop dat GSV'28 een doelpunt ging scoren voor rust, maar de inzet van Stijn Winkens werd nog knap gekeerd door de Rothemse defensie.

  Na rust ging GSV'28 met de goede instelling het veld op: vechten voor een resultaat. Toch leek er ook emotie in het spel te komen die onnodige gele en zelfs rode kaarten veroorzaakten. In een duel om de bal kwamen Tom Meertens en Kenneth Schenk vervelend met elkaar in contact. Dat leidde tot frustratie over en weer waardoor beide mannen met rood moesten inrukken. Enkele minuten later trakteerden ook Patrick van Holten (RVU) en Steef Nijsten zichzelf op een onnodige gele kaart.

  GSV'28 herpakte zich en zag René Thoma een bal vol op de lat knallen. Pech voor onze rood-witten die deze middag net niet scherp genoeg waren in de afronding. Een kwartier voor tijd kreeg GSV'28 een grote kans. De bal bleef in het strafschopgebied hangen, maar ook hier was GSV'28 net niet op tijd om de bal in te tikken. Het leek er vanmiddag, ondanks de goede inzet, net niet in te zitten. Ook een schot van Koetsier en kopbal van Brinkhof gingen net over. De bal wilde niet tussen de palen. Bij een allerlaatste poging kwam Djordy Zaicsek knap vrij bij de tweede paal, maar ook daar belandde de bal aan de verkeerde kant van het zijnet.

  In de slotminuten oogde GSV'28 opgebrand. Onze rood-witten probeerden wel, maar lieten daardoor ook veel ruimtes achter. RVU kwam nog tot vier keer toe gevaarlijk voor het doel van Randy van Goethem. Ons vlaggenschip mocht uiteindelijk blij zijn met de inzetten van de Rothemse aanvalslinie. Alleen Guy Went was succesvol. Hij gooide twee minuten voor tijd het slot op deze wedstrijd: 0-3. Helaas een nederlaag voor GSV'28.

  Onze mannen waren natuurlijk teleurgesteld over het resultaat, maar zagen tegelijkertijd 'goede uitslagen' op de andere velden. Met het oog op lijfsbehoud zag GSV'28 concurrenten punten verspelen en is er weer een wedstrijd minder te spelen. Naar boven kijkend kan GSV'28 nog altijd in het linker rijtje eindigen. Dan zijn wel driepunters nodig in de laatste drie wedstrijden tegen respectievelijk Scharn, LHC en FC Geleen-Zuid. Alle drie ploegen die de punten nog harder nodig hebben dan onze rood-witten.

  2e klasse G | 23e speelronde
  GSV'28 - RVU: 0-3 (0-2)
  24' 0-1 Youp Poper
  44' 0-2 Mike Willems
  88' 0-3 Guy Went

  Gele kaarten:
  GSV'28: Steef Nijsten en Thom Brinkhof
  RVU: Patrick van Holten en Youp Poper

  Rode kaarten:
  GSV'28: Tom Meertens
  RVU: Kenneth Schenk

  Scheidsrechter:
  Frank Engelen

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  Geusselt Sport 1-3 Eijsden
  Sportclub'25 5-0 FC Geleen-Zuid
  Caesar 3-2 Heer
  VV Schaesberg 4-1 Laura/Hopel Combinatie
  Bekkerveld 5-0 Scharn
  RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie 2-2 Sporting Heerlen