• Niet verliezen is soms ook winnen

  Met twee opeenvolgende overwinningen in de rugzak, startte GSV'28 op Paasmaandag met het nodige vertrouwen aan de belangrijke wedstrijd tegen Heer uit Maastricht. De rood-groenen beleven net als GSV'28 een wisselvallig seizoen, vooral ook veroorzaakt door blessureleed bij een grote groep spelers, en moet zich nu zien te redden in de 2e klasse G. Beide ploegen hadden punten hard nodig en wilden persé niet verliezen. Dat deze wedstrijd in een gelijkspel eindigde, was dan ook geen verrassing en terecht gezien het verloop van de wedstrijd.

  GSV'28 kwam zoals wel vaker dit seizoen fantastisch uit de startblokken. De aanwezige supporters waren nog amper de kantine uit of er werd al gejuicht voor een fraai doelpunt. Marco Thoma speelde zijn vrije trap in op broer René die met een kaats uitgerekend oud-Heer speler Milan Koetsier van een assist bediende. Koetsier knalde de bal vanaf 20 meter op doel. Een te machtig schot voor de doelman van Heer: 1-0.

  Ook de volgende kansen waren voor GSV'28. Waar Roel Hendriks met een vrije trap al voor gevaar zorgde was de inzet van Thom Brinkhof (volley uit hoekschop) écht gevaarlijk. Dit keer greep Heer-doelman Huynen wel goed in. Na een goede fase van GSV'28 zag Heer ook haar kans schoon om op zoek te gaan naar een doelpunt.. Vooral Maxim Lümpens was dichtbij. Hij maaide over de bal, anders was dit een vrijwel zeker doelpunt geweest.

  Vlak voor rust kwamen er nog twee gevaarlijke doelpogingen. Eerst was Danny Goessens van Heer dichtbij de gelijkmaker. Hij kopte de bal uit een voorgezette corner maar net over. Aan de andere kant van het veld was het Roel Hendriks die met een bekeken schot bijna 2-0 liet noteren. Waar de bal voor Heer net de hoog was, draaide de bal hier net te laat in: naast en 1-1 met rust.

  Bij aanvang van de 2e helft wist GSV'28 dat het met een overwinning vandaag uitstekende zaken deed om lijfsbehoud in de 2e klasse G. Heer was getergd om ten minste een punt te pakken en speelde vol op de aanval. Het was dan ook geen verrassing dat er ruimtes ontstonden. Milan Koetsier was dicht bij zijn tweede treffer, maar kwam net te vroeg om een goede inzet op doel te produceren. Aan de andere kant was het Heer wat wel wist te scoren. Scott Ropers had de bal voor het inkoppen op leeg doel: 1-1.

  GSV'28 moest zich even verbijten, want de meeste duels werden inmiddels gewonnen door Heer en het balbezit was ook vooral voor de gasten uit Maastricht. De wedstrijd leek te gaan kantelen. Zeker toen de Genhouter defensie een paar keer slecht uitverdedigde. Gelukkig bleef het bij 1-1 en wist GSV'28 het spelbeeld zelfs weer om te keren.

  Met goede strijdlust en enkele goede aanvallen in de slotfase, kwamen de mannen van Bart Meulenberg nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Huynen. Michael de Groot, Stijn Winkens en Milan Koetsier waren alle drie heel dicht bij een tweede Genhouter doelpunt. Zeker de inzet van Koetsier die bij de tweede paal eerst de paal raakte en daarna bleef hangen, was een ongelukkig moment voor GSV'28. In de absolute slotfase kreeg Michael de Groot nog één keer de kans om te doen wat hij ook tegen Geusselt Sport en LHC deed: scoren in de slotfase. Het lukte net niet, want zijn inzet ging rakelings voorlangs.

  Het bleef bij 1-1. Gezien de volledige wedstrijd wel een terechte eindstand, ondanks dat de meeste gevaarlijke doelpogingen wel van Genhouter zijde kwamen. Voor zowel GSV'28 als Heer was een remise geen slechte uitslag. Zeker gezien de uitslagen op de andere velden. Alle concurrenten lieten punten liggen. GSV'28 behoudt zo een voorsprong van 4 punten op de Maastrichtenaren. Komende zondag staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Dan tegen rode lantaarn Lindenheuvel-Heidebloem uit Geleen.

  2e klasse G | 18e speelronde
  GSV'28 - Heer: 1-1 (1-0)
  5' 1-0 Milan Koetsier
  51' 1-1 Scott Ropers

  Gele kaart:
  Heer: Maxim Lümpens

  Scheidsrechter:
  Paul de Kleine

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  FC Geleen-Zuid 0-1 Eijsden
  Bekkerveld 1-1 VV Schaesberg
  RVU 5-1 Sporting Heerlen
  Caesar 2-1 RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie
  Sportclub'25 6-1 Laura/Hopel Combinatie
  Geusselt Sport 3-1 Scharn (gespeeld op zaterdagavond)