• Nieuwe staf, nieuwe spelers en veel plezier maar geen punten voor VR1

  Goeeeeeeeeeeeedemorgen! Wéér geen Gaston te bekennen in Genhout. De 10e kan het gebeuren'... De groeten. Máár, de 11e kan nog alles gebeuren! Want met een nieuwe coach, nieuwe assistent coach, onze vertrouwde toptrainer en vlagger Donny, drie nieuwe hoofdsponsors én nieuwe speelsters hebben we alle ingrediënten in huis om er een 'fijn seizoen' van te maken!

  Aangezien Geulsche Boys zich heeft teruggetrokken in de beker, verviel de wedstrijd van vorige week. Vandaag spelen wij onze eerste bekerwedstrijd! Om klokslag 8.30 verzamelen we (of laten we zeggen, de meesten) fris en fruitig in ons net zo fris en fruitige, opgeknapte kleedlokaal! De wedstrijdbespreking van Ivo is kraakhelder en iedereen weet wat haar te doen staat.

  Tegen Meerssen hebben wij al een flinke tijd niet meer gespeeld. Afgelopen vrijdag zijn drie van onze dames alvast sfeer gaan proeven in 't dörp, prima voorgevoel. Deze ochtend komen we gelukkig nét wat sneller op onze plek van bestemming. Na de warming-up zijn er een paar gespjanne köpkes te zien. Tijd om Rowwen Hèze weer er bij te roepen. We hebbe mar ien plan, ELKE WEDSTRIJD WINNE!

  Tijdens de zomerstop, en zelfs nog afgelopen vrijdag, hebben flink wat voetbalsters zich bij ons team aangesloten. WELKOM! Dit brengt alleen nog maar meer gezelligheid in de kleedkamer en derde helft. Het brengt echter ook meteen wat uitdagingen met zich mee. Geen één, geen twee, maar drie Lis(z)a's. Dat krijgen wij coaching-technisch gewoon niet zo goed geregeld binnen het veld, dus daar moest een oplossing voor komen. Scheelt dat één van de Lisa's nog zwakkere enkelbanden heeft dan een pasgeboren bambi, geblesseerd raken voordat het seizoen begonnen is is ook een kunst, dus er kon vandaag rustig geoefend worden met Klaos en Prup. Het moet nog even automatisme gaan worden en er zijn vandaag nog wat variaties te horen in de bijnamen, maarrrr komt goed! (En als we nu een team tegen gaan komen in de competitie wat dit gelezen heeft en denkt 'wij gaan 90 minuten lang gewoon Lisa roepen met z'n allen om de boel te ontregelen'? Doe je ding, dan weten wij tenminste dat ons verslag eens gelezen wordt.)

  Wanneer we het veld op lopen zegt Ivo: 'Hie zeen de dug-outs sjus wie in Ingeland, zoa in de tribune'. Ja, in de tribune maar vooral: half in de grond. Alles leuk en aardig, maar het had maar vijf centimeter gescheeld of ondergetekende had niet eens over het randje kunnen kijken en dan wordt een wedstrijdverslag knap lastig.
  Maar: Direct na het fluitsignaal is boven dat randje te zien dat de eerste aanval van GSV al meteen uitmondt in een schot van Liza (Klaos) op goal. De toon is gezet, want binnen drie minuten volgt ook het tweede schot. We moeten 'alleen nog maar' even scherpstellen. Ondertussen concludeert Charles \"Het renpaerd is ouch weer van sjtal gebrach\". Sjieuwke was inderdaad weer lekker meters aan het maken en aan het opruimen. Ivo lijkt enigszins even zenuwachtig te worden wanneer een corner genomen wordt door Meerssen, want hij struikelt bijna over de waterzak. Ach, was die in elk geval dichtbij als hij verzorging nodig had gehad.

  Het eerste kwartier van de wedstrijd is gelijkwaardig. Sjieuwke maakt nog een lekkere sliding, Anique een mooie redding en Eline? Eline geeft ons team even feedback: \"Ger sjtaot ech kut\".
  Er volgt een strakke aanval van de dames uit Genhout en een kans van Lonne. Ook Esmée dribbelt er lekker op los, alleen volgt een counter van Meerssen en hebben we het eerste tegendoelpunt te verduren in de 21e minuut: 1-0.
  Ondanks dat, blijven we combinaties maken, elkaars 'menkes' overnemen, druk zetten en vindt het spel nog steeds vooral op de helft van de tegenstander plaats. De eerste trainingen en nieuwe tactiek hebben zichtbaar hun vruchten afgeworpen! 100% zeker dat Mark van Bommel ons vanuit zijn bed aan het scouten is. We hebben drie (corners) op een rij en de eerste kopkans van Sjieuwke dit seizoen is een feit. Helaas blijft het 1-0, ook als Lonne een vrije trap mag lossen en de keeper de bal knap uit het doel weet te houden. Na 35 minuten worden we eindelijk beloond. Bianca geeft een voorzet, waarna Sjieuwke de bal in het doel schiet. 1-1!
  Het scheelde niks, of het had al snel 1-2 gestaan. Esmée creëert namelijk een kans op lege goal, maar in gedachten ook een hele (te) grote goal. Zonde, maar Ivo telt tot 5 en zegt heel rustig \"Maak neet oet, dalijk zit 'r....\". Over positieve coaching gesproken! ;) Dit lijkt wel een kantelpunt te zijn in de eerste helft. Want langzamerhand komt er steeds meer druk vanuit Meerssen. Saved by the bell, of de fluit. Tijd om even bij te tanken met een tussenstand van 1-1!

  In de rust geeft Ivo aan dat we vandaag goed voetbal laten zien en wordt besproken hoe we de tweede helft verder gaan. Lynn krijgt nog even geleerd wat links en wat rechts is (en in de wedstrijdspanning is links ouch geweun de andere rechts, höbs geliek Lynn!).

  Na rust is Kinderopvang 'Naeve 't Weike' weer geopend, dus moeten jullie het met een zeer beknopte samenvatting doen. Excuses voor de fans die dit geneuzel op maandagochtend in de baas zijn of haar tijd lezen.
  Meerssen komt sterk uit de kleerkamer en heeft slechts 2 minuten nodig om te scoren: 2-1. In het kwartier dat hier op volgt, scoren ze nog twee keer en staat het 4-1. GSV laat zich echter niet uit het veld slaan, de köpkes blijven omhoog, en zetten een heel aantal aanvallen op. Helaas zonder succes. Klaos is aan het shinen en dochtertje Liene zit apetrots toe te kijken, maar vindt wel dat de bal de andere kant op moet want dan kan er straks een feestje gevierd worden door de rode truitjes. Dahnée heeft dit verzoek met haar linkeroor gehoord en weet het net te vinden! 4-2 met nog ongeveer 20 minuten te gaan. Nadat Meerssen er 5-2 van weet te maken, krijgt Eline een kans één op één met de keepster maar eindigt de bal naast het doel. Meerssen maakt als antwoord de 6-2. De laatste vijf minuten zijn er bij beide teams nog verschillende aanvallen en rappe omschakelingen te zien.

  Hoewel de eindstand misschien iets anders zegt, hebben we vandaag een mooie start gemaakt met dit deels nieuwe team en de nieuwe staf! Er is heel veel samen gespeeld, gecoacht in het veld, opgebouwd en we zijn positief gebleven. Ilya, Indra en Prup: Top begin!
  Schijnbaar zijn we een inspiratiebron, want ook de andere twee spelende teams van GSV'28 hebben vandaag 6 tegengoals geïncasseerd. Gebeurt dus de besten (*kies hier je favoriete team*)! Volgende week gaan we 'alles gaeve' om tegen Bunde weer goed voetbal te kunnen laten zien om 10.00 in Genhout. De warming-up zal plaatsvinden bij de voorstelling (en afterparty) van Toneelvereniging Ons Genoegen. Daar maakt u ook kans op VIP-kaarten voor onze wedstrijd zondag. Komt dat (allebei) zien!

  P.S. Klaos, es dien dochter opins opvallende (sjeld)weurd in häör vocabulaire bliek te höbbe of mansluu op de naas wilt toeke, bel gerös Eline.