• Onnodig puntverlies op super sunday in Genhout

  GSV’28 heeft in de 1e speelronde van de laatste periode onnodig punten laten liggen op eigen Jean Nijsten Sportpark. Net zoals eerder dit seizoen in Maastricht waren onze rood-witten veelvuldig aan de bal en in de aanval, maar lukte het onze mannen niet om het vizier voor het Heerder doel op scherp te zetten. Na 90 minuten stond een teleurstellende 1-1 eindstand op het scorebord. Zo voelde Heer, dat op dit moment nog op een rechtstreeks degradatieplek staat, zich de morele winnaar van dit duel in Genhout.

  GSV’28 trad zondag met dezelfde basiself aan als in de gewonnen thuiswedstrijd van vorige week zondag tegen Geusselt Sport (4-2). Daardoor moest aanvoerder Djordy Zaicsek (vorige week afwezig) genoegen nemen met een plek op de bank. Hij kon echter al snel zijn trainingspak uit doen na een warming-up tijdens de eerste helft. Ruud van Kempen bleek toch niet volledig wedstrijdfit en werd na 26 minuten gewisseld voor Zaicsek.

  Intussen waren de Genhouter supporters onder de indruk van de energie die Heer vanaf het eerste moment in de wedstrijd legde. Vooraf was gedacht dat zij net als in Maastricht vooral zouden inzakken en wachten. Niets was minder waar, want in de eerste 10 minuten waren het vooral de rood-groenen uit Maastricht die het eerste gevaar stichtten. In de 3e minuut moest Geoffrey Jacobs al een keer rennend ingrijpen op een hard schot van Jordie van der Schoot. Even later kreeg Heer haar tweede hoekschop. Deze leverde geen gevaar op.

  GSV’28 had moeite om het initiatief in de wedstrijd te pakken en creëerde tot de 29e minuut vrijwel niets. Het was Julien Rompelberg die maar net op tijd bij de pinken was om een nieuwe mogelijkheid voor topschutter Van der Schoot af te wenden. Na dit moment werd duidelijk dat Heer dit geen 90 minuten zou gaan volhouden. GSV’28 voetbalde voor de eerste keer echt goed door de Heerder verdediging via rechts. Tom Meertens passte de bal hard op Per Hendrix die met een half schot/voorzet Yves Jamin bereikte die op zijn beurt nét niet goed bij de bal kwam bij de 1e paal.

  GSV’28 kreeg vervolgens een mogelijkheid via links waar met een harde voorzet Jesper Prosje bereikt werd. Zijn bal ‘achter het standbeen’ kon doelman Vervisch niet verrassen. Een minuut later scoorde ons vlaggenschip dan wel. Via een combinatie op het middenveld kwam de bal bij Jeroen Gerets die Per Hendrix de diepte in stuurde. Die bleef rustig en passeerde doelman Vervisch die door de schijnbewegingen van Hendrix al op de grond lag. Heer protesteerde nog voor buitenspel, maar scheidsrechter Lopes uit Oisterwijk wilde daar niet aan.

  Dit moment tussen scheids- en grensrechter zou wel nog een staartje krijgen, want zeven minuten later scoorde GSV’28 opnieuw en besloot de grensrechter opnieuw te vlaggen. Er waren twijfels over de geldigheid van het 1e doelpunt, het 2e doelpunt (van Jesper Prosje) leek verdacht veel op ‘onside’. Helaas voor GSV’28: het bleef bij 1-0. Onze rood-witten konden helaas niet doorduwen in de 1e helft en moesten zo genoegen nemen met een minimale voorsprong bij rust.

  In de 2e helft was het een kwartier wachten tot het eerste gevaar. Een hoekschop vanaf links bleef hangen in het Heerder strafschopgebied. Een deja-vu met de uitwedstrijd in Maastricht toen Jeroen Gerets in een vergelijkbare situatie op doel schoot en een reflex van doelman Vervisch op zijn pad vond. Zo ook nu, een schot wat door het been van Vervisch geblokt kon worden. Geen 2-0. Halverwege de 2e helft was Gerets opnieuw dichtbij een treffer. Zijn schot miste net de juiste richting en ging zo naast. De allergrootste kans kwam echter 2 minuten later toen Per Hendrix met twee fraaie acties de verdediging van de gasten te kijk zette en alleen nog Vervisch hoefde te passeren. Dit lukte helaas niet: de doelman verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Een 100% kans.

  Heer verraste door weinig spelers met (extra) aanvallende intenties in het veld te brengen. Het gevaar in de slotfase van de wedstrijd moest (ook) gaan komen van invaller Joni Lassouw die met een volley zo’n 10 minuten voor het laatste fluitsignaal dichtbij de gelijkmaker was. GSV’28 kreeg in het laatste kwartier nog twee kleine mogelijkheden na goede acties over rechts via Steef Nijsten en links via Djordy Zaiscek. De verdediging van de gasten bleef echter gesloten waardoor nog steeds 1-0 op het scorebord in Genhout stond.

  Bleef het daar dan bij? Helaas niet, want in de 83e minuut kreeg Thom Brinkhof een inzet van Heer tegen zijn bovenarm wat voor scheidsrechter Lopes voldoende aanleiding was om de bal op de penaltystip te leggen. Een ongelukkig moment waar goalgetter Jordie van der Schoot wel raad mee wist. Hij stuurde Geoffrey Jacobs de verkeerde hoek in en scoorde dus de gelijkmaker: 1-1. Dit was tevens de eindstand in Genhout. Balen, want met een overwinning hadden onze mannen voor het eerst dit seizoen op de 2e plaats gestaan. Het goede nieuws is echter dat GSV’28 opnieuw bij vlagen goed voetbal liet zien en we met een punt ‘lekker blijven meedraaien’ in de top-5 van de 2e klasse F.

  2e klasse F | 18e speelronde
  GSV'28 1 - Heer: 1-1 (1-0)
  35' 1-0 Per Hendrix
  83’ 1-1 Jordie van der Schoot (strafschop)

  Gele kaarten:
  Geen

  Scheidsrechter:
  Manuel Lopes

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Inhaalwedstrijd woensdagavond: VV Maastricht West 1 - Venlosche Boys 1: 8-0 (3-0)
  Zaterdagavond: RVU 1 - VV Maastricht West 1: 3-0 (2-0)
  Geusselt Sport 1 - Haslou 1: 3-1 (2-0)
  VV ALFA Sport 1 - VV Schaesberg 1: 2-0 (1-0)
  Venlosche Boys 1 - Sittard 1: 2-1 (1-1)
  Veritas 1 - Bekkerveld 1: 1-3 (1-2)
  Eijsden 1 - Caesar 1: 1-3 (1-2)

  Programma 19e speelronde (zondag 24 maart 2024):
  Bekkerveld 1 - GSV'28 1
  Heer 1 - Geusselt Sport 1
  Haslou 1 - Eijsden 1
  Sittard 1 - RVU 1
  VV Schaesberg 1 - Veritas 1
  VV Maastricht West 1 - VV ALFA Sport 1
  Caesar 1 - Venlosche Boys 1