• Overtuigende zege zorgt voor 1e prijs sinds 2018

  GSV'28 heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan in de 2e klasse F: door Geusselt Sport met 4-2 te verslaan pakten onze rood-witten voor het eerst sinds 2018 een periodekampioenschap in de 2e klasse. Een geweldige prestatie van ons vlaggenschip dat de afgelopen weken met beperkte bezetting (door de vele blessures) over de juiste portie teamgeest bleek te beschikken. Zo ook tegen Geusselt Sport waar GSV'28 twee keer een flinke tegenvaller kreeg te voorduren, maar uiteindelijk duidelijk de betere ploeg was in Genhout.

  Onze mannen startten deze zondag tóch met Ruud van Kempen en Julien Rompelberg in de basiself. Tot aan het einde van de warming-up was het onzeker of zij beschikbaar zouden zijn. 2e elftal-speler Brandon Wolters stond daarom tot aan de start van de wedstrijd standby om in te springen. Jeroen Gerets (vakantie) en Per Hendrix (schorsing) keerden beiden weer terug in de opstelling.

  GSV'28 begon wat gehaast en slordig aan deze belangrijke wedstrijd. Ze leefden in de wetenschap dat een overwinning altijd genoeg zou zijn voor het binnenhalen van de 2e periodetitel. Indien dat niet zou lukken, was het afhankelijk van RVU dat niet mocht winnen in en van VV Schaesberg. Zowel GSV'28 als RVU kregen in de beginfase van hun wedstrijden een flinke domper om de oren. Julien Rompelberg veroorzaakte een strafschop nadat hij Rene Bronckers met een licht duwtje tegen de grond werkte. De zeer ervaren captain Rick Sour schoot de strafschop meedogenloos binnen: 0-1. Op het andere veld kreeg RVU-doelman Quint Franssen al in het eerste kwartier een rode kaart en wist VV Schaesberg meteen de 1-0 te scoren.

  Terug naar Genhout. Daar zagen de suppporters een goed voetballend GSV'28 al direct terugkeren in de wedstrijd. Een inzet van de stofzuiger op ons middenveld Milan Koetsier werd nog net op tijd geblokt door Gianni Theunisz (kleinzoon van). Zes minuten later moest doelman Marko Antunic dan toch vissen. Een perfecte uitdraaiende vrije trap van Marco Thoma werd fraai in de verre hoek gekopt door Jeroen Gerets: 1-1.

  Uitstekende aanvallen over rechts via Per Hendrix en Tom Meertens brachten opnieuw Milan Koetsier en Ruud van Kempen in scoringspositie. Koetsier kwam net te laat bij de 1e paal, Van Kempen kreeg te maken met een blok van Wesley Westenberg waardoor het nog 1-1 bleef. Het kon echter niet meer lang duren voordat er een doelpunt zou vallen. Jeroen Gerets zorgde met een leep passje dat Per Hendrix de diepte ingestuurd werd. Hendrix wachtte nog heel even en besloot vervolgens op een verrassend moment uit te halen: de 2-1 in de verre hoek. Een heerlijk doelpunt!

  GSV'28 leek de 1e helft met verzorgd spel uit te gaan spelen, maar maakte toch nog één grote fout. Opnieuw in een uitbraak kwam Geusselt Sport via de voor hen linkerkant van het veld snel uit en stond de Genhouter defensie uit positie. Xavier Schoenmakers kreeg de bal op rand 16 en daar ook de nodige tijd om een hard schot voor te bereiden. Zijn inzet ging buiten bereik van Geoffrey Jacobs tegen de touwen: 2-2. Een tegenvaller voor GSV'28, dat zo toch wat teleurgesteld de kleedkamers op moest zoeken nadat vlak voor het laatste fluitsignaal in de 1e helft een volley van Ruud van Kempen nog over het Maastrichter doel was gevlogen.

  RVU had inmiddels de gelijkmaker gescoord, dus wist GSV'28 dat het in de 2e helft het zelf moest afmaken. Direct na de rust liep Jesper Prosje heel goed door toen de Maastrichtenaren in de opbouw in de problemen kwamen. Daardoor kreeg ons vlaggenschip een hoekschop die een nieuwe voorsprong inluiden. Thom Brinkhof kreeg de bal op zijn hoofd en besloot deze voor het doel te koppen. Daar stond Ruud van Kempen om zijn voet tegen de bal te zetten: 3-2.

  GSV'28 bleef drukzetten op de Maastrichter verdedigingslinie en zag hen even later al een grote fout maken. Een terugspeelbal op Antunic was te kort waardoor Per Hendrix met snelheid eerder bij de bal kwam. Zijn inzet kwam in eerste instantie nog tegen van alles en nog wat aan, maar de bal bleef hangen en kon daardoor ook niet meer gemist worden door onze topscorer. Een echte frommelgoal, afgedwongen door het hoge druk zetten.

  Geusselt Sport leek verslagen. GSV'28 probeerde de trekker nogmaals over te halen en zag Jeroen Gerets een grote kans missen. Zijn schot vanaf een meter of 15 ging net naast het doel. GSV'28 moest gaan wisselen en veranderde daardoor ook wat van spelwijze. Brandon Wolters en Steef Nijsten kwamen in het veld voor de moegestreden Ruud van Kempen en Jesper Prosje. Ook Julien Rompelberg ging een kwartier voor tijd van het veld. Hij werd vervangen door Rim Nijsten die als linksback zijn rentree maakte in ons vlaggenschip. Als laatste kwam ook topscorer van GSV'28 2 Raf Gijzen nog binnen de lijnen, hij mocht Jeroen Gerets vervangen.

  De wisselmomenten waren ook de belangrijkste karakteristieken van het laatste deel van de wedstrijd. Echte grote kansen kwamen er niet meer. GSV'28 probeerde wel nog wat af te dwingen, maar het leidde tot weinig echt gevaar. 4-2 was ook voldoende, dus uitvoetballen en niets meer oplopen was het devies. Dat lukte, want na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Van Riet uit Posterholt voor het laatst en was de periodetitel binnen.

  GSV'28 1 pakte zo haar eerste prijs sinds mei 2018. Toen was een 1-1 gelijkspel in en tegen SV Simpelveld voldoende om de nacompetitie te halen waar toenmalige 1e klasser Venlosche Boys vervolgens duidelijk te sterk was in de 1e ronde. Voor de seniorenelftallen van GSV'28 was dit tevens de eerste prijs sinds 26 mei 2019. Toen pakte GSV'28 2 het kampioenschap in de reserve 2e klasse A door VV SCM 2 met ruime cijfers te verslaan. De eerste prijs voor GSV'28 na de onzekere 'corona-periode' dus: loon naar hard werken van de afgelopen jaren. Proficiat!

  2e klasse F | 17e speelronde
  GSV'28 1 - Geusselt Sport 1: 4-2 (2-2)
  8' 0-1 Rick Sour (strafschop)
  18' 1-1 Jeroen Gerets
  31' 2-1 Per Hendrix
  45' 2-2 Xavier Schoenmakers
  47' 3-2 Ruud van Kempen
  49' 4-2 Per Hendrix

  Gele kaarten:
  Geusselt Sport: Givano Holzken (50') en Ivan Seegers (63')

  Scheidsrechter:
  Danny van Riet

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Bekkerveld 1 - VV ALFA Sport 1: 2-1 (1-0)
  VV Schaesberg 1 - RVU 1: 2-1 (1-1)
  Caesar 1 - Haslou 1: 1-1 (1-1)
  Heer 1 - Veritas 1: 4-1 (1-0)
  Sittard 1 - Eijsden 1: 2-2 (2-1)
  VV Maastricht West 1 - Venlosche Boys 1 wordt woensdagavond om 20.15 uur gespeeld

  Programma 18e speelronde (zondag 17 maart 2024):
  GSV'28 1 - Heer 1
  Geusselt Sport 1 - Haslou 1
  RVU 1 - VV Maastricht West 1
  VV ALFA Sport 1 - VV Schaesberg 1
  Venlosche Boys 1 - Sittard 1
  Veritas 1 - Bekkerveld 1
  Eijsden 1 - Caesar 1

  Tussenstand top-5 2e periodekampioenschap 2e klasse F:
  1. Bekkerveld 1 * | 9-27 (+36 / 41-5)
  2. GSV'28 1 + | 9-21 (+6 / 19-13)
  3. VV Schaesberg 1 | 9-16 (+8 / 18-10)
  4. RVU 1 | 9-16 (+2 / 22-20)
  5. VV Maastricht West 1 | 8-14 (+5 / 16-11)

  * Bekkerveld 1 won al de 1e periodetitel. De nummer 2 van de eindstand wint de 2e periodetitel.
  + GSV'28 1 wint de 2e periodetitel en mag samen met de vijf andere periodekampioenen en drie herkansers uit de 1e klasse F spelen om 2 plaatsen in de 1e klasse seizoen 2024/2025.

  Speelschema nacompetitie 1e klasse F - 2e klassen E & F:
  1e ronde (zondag 2 juni 2024):
  A) Laagste periodekampioen 2e klasse F - Laagste periodekampioen 2e klasse E
  Andere zeven teams zijn vrijgeloot in deze ronde

  2e ronde (zondag 9 juni 2024):
  B) Hoogste periodekampioen 2e klasse E - winnaar A (1e ronde wedstrijd)
  C) Nummer 9 1e klasse F - een na hoogste periodekampioen 2e klasse F
  D) Hoogste periodekampioen 2e klasse F - een na hoogste periodekampioen 2e klasse E
  E) Nummer 10 1e klasse F - nummer 11 1e klasse F

  Finales op neutraal terrein (zondag 16 juni 2024):
  Winnaar B - winnaar C
  Winnaar D - winnaar E

  Alle wedstrijden worden gespeeld over 2x45 minuten met bij gelijke stand na 90 minuten een verlenging van 2x15 minuten gevolgd door een strafschoppenserie indien de wedstrijd onbeslist is na 120 minuten.

  Hoogste, een na hoogste en laagste periodekampioen wordt bepaald aan de hand van de eindstand van de competitie. In de praktijk komt het het vaakst voor dat de nummer 2 van de eindstand van de competitie de hoogste periodekampioen is, nummer 3 de een na hoogste en nummer 4 (of lager) de laagste.