• Pijnlijke nederlaag voor offensief GSV'28 1

Het is een vreemde tijd. Het amateurvoetbal leidt zienderogen aan de gevolgen van de corona-crisis. Vorige week maandag maakte onze minister-president Mark Rutte bekend dat de komende drie weken geen toeschouwers aanwezig mogen zijn bij sportwedstrijden, ook bij de amateurs. Caesar en GSV'28 wisten vanaf dat moment dat hun derby van afgelopen zondag zonder publiek gespeeld zou moeten worden. Beide verenigingen konden zich daar maar moeilijk bij neerleggen.

Toch werd er alles aan gedaan om onze hunkerende supporters te voorzien van live-beelden en live-blog via Facebook. Dat verliep niet vlekkeloos en leidde tot de nodige hilarische momenten gedurende deze middag. Toch wisten we ruim 200 kijkers vanuit thuis, Gasterie Genhout Treft en CafƩ/Zaal Benelux te bereiken. Zij zagen scheidsrechter Stef Bogers uit Budel om 14.30 uur voor het eerst op zijn fluit blazen. De Beekse derby ging op een spookachtig Sportlandgoed de Haamen van start.

Een gehavend GSV'28 dat gelukkig wel kon beschikken over Ruud van Kempen startte fanatiek en speelde vol voor de winst. Caesar zakte het grootste gedeelte van de wedstrijd terug in een defensieve opstelling en brak een aantal keren gevaarlijk uit: het alom bekende wapen van de Keizerlijken. In de eerste tien minuten hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en kwam niet in de buurt van elkaars doel.

Dat veranderde in de 12e minuut. Binnen enkele tellen kregen beide teams hun eerste kans op een treffer. Eerst was het Caesar dat een grote kans miste. In een snelle counter maakte GSV'28 aanstalte om de openingstreffer te noteren. Het bleef 0-0. Caesar kwam meer aan de bal en loste nog enkele waarschuwingsschoten. Een harde vrije trap zeilde via de Genhouter muur maar nƩt voorlangs. Even later was het wel raak. Een misverstand in de Genhouter defensie zorgde ervoor dat Tom Peters een niet te missen kans kreeg. Hij kwam vrij voor het doel van oud-ploeggenoot Randy van Goethem en scoorde. 1-0. Het was voor Peters zijn zoveelste doelpunt in de Beeker derby: een knappe prestatie.

GSV'28 raakte niet in paniek en ging verder waar het gebleven was: aanvallend voetballen en kansen creƫren. Roel Hendriks zette de opgestoomde Menno Aarts oog-in-oog met oud-GSV'er Pim Gubbels: hij redde Caesar. GSV'28 bleef Caesar onder druk zetten en zag het geplaatste schot van Roel Hendriks onfortuinlijk op de lat landen. Een minuut later lag de gelijkmaker ook op de schoenen van de Genhouter aanvalslinie. Hun inzetten werden knap gekeerd door de Beeker achterhoede.

Aan Caesar-zijde waren het met name Jori Driessens en Tobias Tanger die gevaar veroorzaakten. Vijf minuten voor rust mocht GSV'28 opgelucht adem halen toen Randy van Goethem een keiharde kopbal van Ferry Janssen uit zijn doel sloeg. Een fantastische redding van de Genhouter goalie. Dit was tevens het laatste wapenfeit in de eerste helft.

De tweede helft ging van start met dezelfde 22 spelers in het veld. De beginfase van het tweede hoofdstuk van deze Beekse derby was zwak. Het eerste kwartier zagen de 30 aanwezigen matig voetbal van twee hardwerkende ploegen. Het bleef bij 1-0. Wat volgde was van een beduidend hoger niveau. GSV'28 kreeg een diverse kansen. Maikel de Groot, Tom Meertens Ć©n Roel Hendriks hadden een doelpunt kunnen of zelfs moeten maken, maar misten hun kansen.

GSV'28 bleef strijden voor minimaal een punt, maar bleef onvoldoende scherp in de afronding. Of andersom geredeneerd: de Beekse defensie speelde uitstekend en hield hun doel schoon. Een kwartier voor tijd kreeg Caesar hun enige kansen uit de tweede helft. Eerst greep Randy van Goethem goed in bij een snelle uitbraak van de gastheren. Even later was het invaller Levi ten Brink die had moeten scoren. Zijn schot ging naast.

De laatste 10 minuten bleef GSV'28 veel aan de bal. Er kwamen nog schoten van Erik Bruls, Marco Thoma en Roel Hendriks. Opnieuw was het de Beeker defensie die uitblonk in het verdedigen van hun doel. GSV'28 kon blijven aanvallen, maar scoorde niet. De wedstrijd bleef tot in de absolute slotfase razend spannend en zag ook enkele onderlinge frustraties ontstaan. Daardoor werd Levi ten Brink in de 89e minuut in de verleiding gebracht om op de Genhouter helft van het veld een harde overtreding te maken op Djordy Zaicsek. De rode kaart was terecht, ondanks deze verder sportieve wedstrijd.

De eindstand bleef bij 1-0. Een ongelofelijke eindstand als je het aantal kansen van beide ploegen analyseert. GSV'28 kan zichzelf enkel verwijten dat het niet wist te scoren. Daardoor bleef het bij een onverdiende overwinning voor Caesar dat nu met 6 punten in het linker rijtje staat. GSV'28 is 'best of the rest' en heeft pas 3 puntjes. Kan GSV'28 hetzelfde spel op de mat leggen als vanmiddag, dan gaat de ploeg van Bart Meulenberg nog veel mooie resultaten boeken. Het zat vanmiddag in alle opzichten ook niet mee. Hopelijk is dat zondag wel het geval, 'boven op de berg' in Genhout.

We willen onze 'aartsrivalen' van VV Caesar danken voor het prettige ontvangst, goede samenwerking (rondom de live-stream en verdere voorbereiding op deze wedstrijd) en sportieve en spannende wedstrijd. Veel succes in het vervolg van de competitie.