• Puntje voor GSV'28 1 na spannend duel

  De laatste wedstrijd voor de winterstop kon de mannen van Bart Meulenberg zondag de titel van ‘Herbstmeister’ gaan opleveren. Om die symbolische prijs binnen te hengelen was een overwinning nodig of uitglijders van meerdere concurrenten in de top van de 2e klasse G. Vlak voor het eerste fluitsignaal van leidsman Steve Janssen uit Reuver zag een bomvolle kantine Tess Wester en Lois Abbingh een heldenrol vervullen in de WK-finale van het handbal. Nederland werd in de ultieme slotfase wereldkampioen.

  Ongeveer 150 toeschouwers liepen vervolgens snel de kantine uit voor de wedstrijd op het Jean Nijsten Sportpark. Direct met de kop in een koude en straffe zuidenwind. Het spelbeeld in de eerste helft kenmerkte zich met (te) veel lange ballen en snel balverlies van beide ploegen. Het niveau was niet om naar huis te schrijven, maar de strijd was direct fel en sportief.

  Na 10 minuten maakte Tom Meertens zijn eerste goed actie, maar er stond geen GSV’er op de rand 16. Tien minuten later was het Ruud van Kempen die zich vrijspeelde middels een mooie een-twee met Jordi Janssen. De inzet van Van Kempen werd fraai gestopt.

  Lindenheuvel/Heidebloem, promovendus en nummer 7 van de ranglijst, drong aan het einde van de eerste helft voor het eerst aan. Met name Yoëll Henssen zorgde voor gevaar. Tot echte doelpogingen leidde het offensief echter niet. Vlak voor de thee klonk er een hard ‘ooooh’ over het Jean Nijsten Sportpark toen rechtsback Steef Nijsten met een snoeihard zondagsschot de paal trof. Dit had de goal van het seizoen kunnen worden.

  Rood-wit en groen-blauw ging vervolgens rusten met de brilstand. In de eerste minuut na rust leek GSV’28 op voorsprong te komen. De inzet van Tim Booten werd met het hoofd verlengd door Jordi Janssen: buitenspel. Het bleef 0-0, ook toen Randy van Goethem voor het eerst echt getest werd door de Geleense topscorer Connor Coward.

  Wat volgde was een zeer sterk kwartier van GSV’28 waarin ons vlaggenschip verschillende kansen afdwong. Met name Tim Booten, Jordi Janssen en Bram Hanssen (gekrulde vrije trap in zijnet) waren dichtbij een treffer. Het offensief werd uiteindelijk bekroond met de verdiende openingstreffer. Lindenheuvel/Heidebloem maakte een overtreding op Erik Bruls: strafschop die feilloos benut werd door Marco Thoma. 1-0.

  De Geleners legden zich absoluut niet neer bij een nederlaag en gingen er alles aan doen om minimaal een punt mee te nemen uit Genhout. Dit resulteerde 10 minuten voor tijd tot een fraaie gelijkmaker. Spits Connor Coward ontliep de GSV-defensie en kopte de bal hard en geplaatst in de linker kruising: 1-1.

  Rood-wit hield vervolgens haar hart vast toen Lindenheuvel-Heidebloem in de blessuretijd nog een vrije trap op rand 16 kreeg. De inzet werd in meerdere instanties onschadelijk gemaakt waardoor deze wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

  Concurrenten Sportclub’25 en Caesar speelden gelijk en verloren. FC Geleen-Zuid en Heer wonnen. Hierdoor is het razend spannend met 5 teams binnen 3 punten. In Heer aanstaande zondag de inhaalwedstrijd tegen Lindenheuvel/Heidebloem niet wint, is GSV’28 alsnog ‘Herbstmeister’. Een geweldige prestatie! De competitie gaat na de winterstop verder op 26 januari.

  2e klasse G | 12e speelronde
  GSV'28 1 - RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie 1: 1-1 (0-0)
  71' 1-0 Marco Thoma (strafschop)
  82' 1-1 Connor Coward

  Gele kaarten:
  GSV'28: Sander Janssen
  RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie: Randy Walraven

  Scheidsrechter:
  Steve Janssen