• Revanche voor GSV'28 na uitstekende 1e helft

  GSV'28 heeft alweer de 8e overwinning in 10 wedstrijden weten te noteren. Op ons eigen Jean Nijsten Sportpark werd VV ALFA Sport 1 met 2-1 verslagen. Nadat ons 2e elftal eerder in de middag al een enerverend potje met schitterende comeback (van 0-2 in 3-2 in de laatste 10 minuten) wist te winnen, trok ook ons vlaggenschip aan het langste eind. GSV'28 1 ging uitstekend van start en bleef de hele wedstrijd de betere ploeg: een verdiende overwinning dus die zeker groter had moeten uitvallen. VV ALFA Sport kon echter rekenen op de uitblinkende doelman Boyd Derksen.

  GSV'28 ging opnieuw van start met een nieuwe basiself. Waar de ene speler terugkeert van een blessure, valt de volgende speler weer af met een blessure. Het was dan ook des te knapper dat onze mannen uitstekend startten in de wedstrijd. Veel duels werden beslist in Genhouter voordeel en aan de bal werden weinig fouten gemaakt.

  Na iets meer dan een kwartier gaf VV ALFA Sport een hoekschop weg na goed drukzetten van de Genhouter aanvalslinie. Marco Thoma en Jeroen Gerets besloten een variant toe te passen waarvan Julien Rompelberg wist wat de bedoeling was. Hij schoof de bal beheerst in de verre hoek. Een schitterend doelpunt wat heel veel weg had van de allereerste competitiegoal van dit seizoen, thuis tegen RVU toen Rompelberg eveneens in dezelfde hoek van hetzelfde doel scoorde: 1-0.

  Een lange pass op Jeroen Gerets werd fraai meegenomen door onze aanvaller die vervolgens voor het eerst stuitte op Derksen die rustig bleef en de bal in de korte hoek keerde. GSV'28 bleef druk zetten en mogelijkheden creëren. Per Hendrix behield overzicht en zag de opkomende Ruud van Kempen vrij staan. Met een bekeken wippertje konden zowel doelman als twee verdedigers een tweede doelpunt van GSV'28 niet voorkomen: 2-0, vlak voor rust. Een perfecte timing van één van onze routiniers.

  Na rust deed VV ALFA Sport wat terug. Een harde vrije trap van Tristan Yigit ging via de muur van GSV'28 met een carembole in de hoek waar Geoffrey Jacobs vandaan kwam. Een onhoudbare bal dus die met het nodige fortuin de 2-1 opleverde. GSV'28 leek wat moeite te krijgen met de toenemende druk. VV ALFA Sport kreeg weer wat geloof in een resultaat, maar moest ook al snel zien hoe Jeroen Gerets voor de derde keer deze wedstrijd op een katachtige reflex van Boyd Derksen stuitte. Een vrije trap van Marco Thoma werd schitterend doorgekopt door Gerets, maar ook even zo fraai over de lat getikt door de ALFA-goalie.

  Ook twee minuten later kon GSV'28 de wedstrijd niet in het slot gooien. Weer bleef Derksen rustig. Dit keer had Mark Hoedemakers kunnen en misschien wel moeten scoren. VV ALFA Sport probeerde nog wel wat terug te doen, maar wist geen doelpogingen meer uit te spelen. GSV'28 daarentegen bleef goed voetballen en had nog een derde doelpunt moeten scoren. Dat bleek het enige smetje op deze verder foutloze zondag in Genhout.

  Vijf minuten voor tijd kwam doelman Derksen weer in de spotlights. Dit keer pakte het verkeerd uit. Bij het uitkomen buiten het zestienmetergebied kwam de bal, zij het wat ongelukkig, tegen de arm van de doelman. Hands en rood. En ook direct een uitdaging voor VV ALFA Sport dat al haar wisselmomenten al had gebruikt en daardoor een veldspeler in het doel moest opstellen. Het werd de man die 's ochtends nog een snoeiharde vrije trap binnenschoot Raf Hermans. Hij hield de 0.

  GSV'28 trok de 2-1 overwinning over de streep. Vooral over de 1e helft waren de Genhouter supporters erg te spreken. Daarmee neemt zowel ons vlaggenschip als 2e elftal revanche voor de slechte prestaties in Oirsbeek in oktober. Binnen 7 dagen 3 belangrijke overwinningen met een minimale marge. Een uitstekende week dus voor GSV'28 dat nu zowel in de competitie als beker alle kansen heeft om mee te spelen voor de prijzen. In het bekertoernooi treffen onze mannen SV Laar op Paasmaandag 1 april in Weert. In de competitie gaan onze mannen zich voorbereiden op een zeer lastige uitwedstrijd in Neeritter bij Veritas. De oranjehemden wonnen 6 van hun 7 thuiswedstrijden op natuurgras en zijn vast en zeker uit op revanche na de 6-1 nederlaag in Genhout in oktober.

  2e klasse F | 15e speelronde
  GSV'28 1 - VV ALFA Sport: 2-1 (2-0)
  17' 1-0 Julien Rompelberg
  44' 2-0 Ruud van Kempen
  50' 2-1 Tristan Yigit

  Gele kaarten:
  GSV'28: Tom Meertens (34') en Per Hendrix (90+3')
  VV ALFA Sport: Rik Janssen (78'), Raf Hermans (90+3') en Tijmen Dassen (90+4')

  Rode kaart:
  VV ALFA Sport: Boyd Derksen (85')

  Scheidsrechter:
  Mariusz Gil

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Bekkerveld 1 - Venlosche Boys 1: 7-0 (5-0)
  Veritas 1 - Geusselt Sport 1: 2-0 (0-0)
  Heer 1 - RVU 1: 1-3 (1-2)
  Sittard 1 - Caesar 1: 4-2 (2-0)
  VV Maastricht West 1 - Haslou 1: 0-0
  VV Schaesberg 1 - Eijsden 1: 1-1 (1-0)

  Programma 16e speelronde (zondag 3 maart 2024):
  Veritas 1 - GSV'28 1
  VV ALFA Sport 1 - Heer 1
  Venlosche Boys 1 - VV Schaesberg 1
  Geusselt Sport 1 - Caesar 1
  RVU 1 - Bekkerveld 1
  Haslou 1 - Sittard 1
  Eijsden 1 - VV Maastricht West 1