• Ruime zege GSV'28 1 na kansenfestival in Genhout

  GSV'28 speelde zichzelf vorige week zondag veilig. In Maastricht versloegen onze mannen rode lantaarn Scharn met 3-4. De druk was er dus eindelijk vanaf en we mogen hopen op een plek in het linker rijtje. Zelfs een 6e plaats, een week of 10 geleden als ondenkbaar betiteld, is in beeld. Zeker na een nieuwe driepunter afgelopen zondag in Genhout. In een volledig open wedstrijd scoorde GSV'28 6 keer: genoeg voor een 5-1 overwinning. Door nederlagen van Geusselt Sport en Eijsden staat ons vlaggenschip nu 6e en hebben onze mannen deze mogelijke eindpositie nog volledig in eigen hand.

  Voor tegenstander Laura/Hopel Combinatie was en is de situatie wel benauwd. Door hun knappe remise zondag tegen Caesar (3 keer op achterstand, 3-3 eindstand) heeft de ploeg van Elmar Choinowski FC Geleen-Zuid ingehaald. Een puntje voorsprong, maar wel een slechter doelsaldo wat na 26 wedstrijden doorslag geeft indien het puntenaantal gelijk eindigt. Ondanks dat LHC het Pinkstermaandag nog volledig in eigen hand heeft (thuis tegen Geusselt Sport), kijken de mannen uit Eygelshoven ook vragend naar GSV'28 in de hoop dat onze mannen net zo strijdbaar zijn als zondag.

  Dan naar de wedstrijd. In de basiself van GSV'28 was er weer een plekje voor Roel Hendriks. Hij verving de geblesseerde Jesper Prosje en drukte samen met de andere aanvallers zijn stempel op deze wedstrijd waarin de neutrale supporter zich vol ongeloof afvroeg: hoe is het mogelijk dat er in deze wedstrijd geen 10 doelpunten zijn gevallen?

  GSV'28 kreeg in de 1e helft 14 kansen binnen het strafschopgebied van Laura/Hopel Combinatie. Dat was het gevolg van goed en snel positiespel van onze rood-witten en de tijd die onze mannen gelijktijdig kregen van LHC. Toch waren er ook mogelijkheden voor LHC. In de 2e minuut kwamen de rood-zwarten zelfs op voorsprong. Rim Nijsten kreeg de bal volledig verkeerd tegen zijn lichaam terwijl doelman Randy van Goethem rekende op een bal om op te rapen. Het misverstand van de Genhouter 'jonge pin' zorgde voor een eigen doelpunt van Rim Nijsten. 0-1.

  Daarna kwam het offensief van GSV'28. In de 3e en 4e minuut kwam Stijn Winkens al gevaarlijk voor het doel. Een goed block van LHC en ongelukkig momentje hielden het LHC-doel schoon. Nog binnen de eerste 10 minuten kwamen er twee dikke kansen voor Milan Koetsier. Zijn schoten miste net de benodigde scherpte en gingen net naast en over. Het kon toch niet blijven duren? In de 12e minuut ging een touché van Stijn Winkens net voorlangs nadat Hugo de Geus ook al een treffer kon noteren.

  Nee, het bleef inderdaad niet duren, want in de 17e minuut was een fraaie steekpass van Steef Nijsten precies op maat voor Stijn Winkens die de uitkomende Marvin Janssen (die een half seizoen deel uitmaakte van de selectie van GSV'28) knap passeerde. Een mooi doelpunt waarvan LHC hoopte dat het buitenspel zou zijn, maar leidsman Steffanie uit Wessem zijn eigen waarneming volgde. LHC bleef in aanvallend opzet proberen om iets te forceren. In de 19e minuut was dat goed voor drie hoekschoppen waarbij hevig geappelleerd werd voor hands van Thom Brinkhof.

  Halverwege de eerste helft was een nieuwe snelle aanval van GSV'28 goed voor de tweede Genhouter treffer. Thom Brinkhof speelde nu in aanvallend opzicht een hoofdrol en bracht de bal met een slim balletje bij Roel Hendriks die vrijwel identiek als Stijn Winkens, maar dan vanuit de andere hoek, de uitkomende LHC-doelman Janssen versloeg. 2-1. Drie minuten later breidde GSV'28 de voorsprong uit naar twee doelpunten. Een harde en lage corner van Marco Thoma werd acrobatisch verlengd door broer René waarmee de broers voor de tweede week op rij zorgden voor een uitgekiende familiegoal.

  Nadat Marco Thoma een grote kans voor Ron Latten van de doellijn keerde, kreeg GSV'28 nog vier flinke mogelijkheden op meer doelpunten. Een kopbal van Hugo de Geus, een goede redding van Janssen op een schot van Hendriks en twee blocks met hak en punt van de voet hielden de voorsprong van GSV'28 beperkt. 3-1 bij rust.

  Laura/Hopel Combinatie kwam feller en strijdlustiger uit de Genhouter kleedlokalen. In de 53e minuut mocht GSV'28 zich gelukkig prijzen dan invallende spits Danny Latten een kans miste. Het bleef echter bij die ene grote mogelijkheid in de 2e helft. Wat volgde was een dubbel regenbui. Eén waarvoor de GSV-paraplu's opgetrokken moesten worden, en één waardoor GSV'28 nog twee keer ging scoren.

  Roel Hendriks zag zijn harde schot uit de hoek gekeerd worden door Marvin Janssen die daarbij ook hulp van binnenkant paal en onderkant lat kreeg. Een pegel van Marco Thoma zorgde voor een volgende hoekschop waarna GSV'28 uit een volgende aanval 4-1 scoorde. De harde voorzet van Thom Brinkhof werd zijn 2e assist doordat Milan Koetsier de bal onderkant lat erin schoot. De wedstrijd was definitief gespeeld. Zeker toen LHC twee keer langs de bal schopte en Stijn Winkens met een alert lobje Marvin Janssen passeerde: 5-1.

  De volgende kansen voor GSV'28 werden wat minder secuur genoteerd, maar één speler viel zeker nog op in de slotfase. Aanvoerder Djordy Zaicsek ging gretig op zoek naar zijn eerste doelpunt van het seizoen en moet daarvoor komende maandag nog een poging doen. De Genhouter strijdlust om meer doelpunten te maken mocht rekenen op een verdiend applaus na 90 minuten.

  Na precies 90 minuten was het tijd om naar binnen te gaan voor een kletsnatte race in Monaco. Daarnaast werd aandachtig gekeken naar de uitslagen op de andere velden. GSV'28 wist al gedurende de 2e helft dat het richting het linker rijtje zou stijgen. LHC wachtte voor de kleedlokalen in Genhout in spanning af en hoorde na een paar minuten dat Bekkerveld 3-1 en 4-1 scoorde tegen FC Geleen-Zuid. De situatie (zowel boven- als onderin) bleef zo ongewijzigd. Door de overwinningen van VV Schaesberg (52 punten), RVU (50 punten) en Sportclub'25 (49 punten) weet Bekkerveld zeker dat het nacompetitie gaat spelen en geen kampioen wordt. GSV'28 gaat Pinkstermaandag haar 6e plek verdedigen.

  Maar eerst tijd voor het XXL Feestweekend van GSV'28. Van donderdag 2 tot en met zondag 5 juni. Tot komend weekend!

  2e klasse G | 25e speelronde
  GSV'28 - Laura/Hopel Combinatie: 5-1 (3-1)
  2' 0-1 Rim Nijsten (eigen doelpunt)
  17' 1-1 Stijn Winkens
  22' 2-1 Roel Hendriks
  25' 3-1 René Thoma
  64' 4-1 Milan Koetsier
  66' 5-1 Stijn Winkens

  Gele kaarten:
  Geen

  Scheidsrechter:
  Rob Steffanie

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  Bekkerveld 4-1 FC Geleen-Zuid
  RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie 1-1 Heer
  VV Schaesberg 4-1 Scharn
  Caesar 1-2 RVU
  Sportclub'25 5-1 Eijsden
  Geusselt Sport 1-3 Sporting Heerlen