• Slechte 1e helft nekt GSV'28 in Brabant

  Na een goede voorbereiding zonder nederlaag (2 overwinningen en 2 gelijke spelen nadat onze mannen op achterstand kwamen) mocht GSV'28 zondag voor een Brabants bekeravontuur afreizen naar Goirle (ten zuiden van Tilburg). Klokslag 14.30 uur floot arbiter Martens voor het eerst op zijn fluit.

  Uw verslaggever was nog niet aangekomen op het sportpark van de oranje-blauwe gastheren of het stond al 1-0. GSV'28 kwam dus op een vroege achterstand en kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Het team van Bart Meulenberg was zoekende en had vaak geen antwoord op de snelle uitbraken van de Brabanders die vooral het eerste deel van de eerste helft op de counter speelden.

  Het was aan het slordige afronden van de VOAB-voorhoede te danken dat GSV'28 niet al vroeg in de wedstrijd op een grote achterstand kwam. 4 grote kansen werden gemist voordat de onvermijdelijke 2-0 op het scorebord kwam. Een beheerst schot uit de tweede lijn viel precies in het zijnet. Niet veel later moest debuterend doelman Randy van Goethem opnieuw (kansloos) vissen toen VOAB uitbrak en wel het net trof. 3-0 was tevens de ruststand in Goirle.

  Het handje vol Genhouter supporters had bij de koffie weinig hoop op verbetering in de tweede helft, maar kreeg (gelukkig) ongelijk. Verse krachten Ruud van Kempen en Steef Nijsten kwamen in het veld en GSV'28 werd direct in het begin van de tweede helft de bovenliggende partij.

  Dat leidde in de 53e minuut tot de verdiende tegentreffer. Een overduidelijke handsbal werd bestraft met een strafschop. Tim Booten benutte deze feilloos. Twee minuten later werd Aaron Wijns teruggefloten voor vermeend buitenspel en ook Tim Booten was even later dichtbij een aansluitingstreffer. Zijn schot raakte de lat.

  VOAB was duidelijk even de draad kwijt, kwam met een dubbele wissel en ging harder spelen. Onder andere dat leidde tot een nieuwe uitbraak uit een counter. De snelle VOAB-voorhoede kwam in een een-op-een-duel met de ingevallen Ken Schattenberg. Die trok aan de noodrem en zag scheidsrechter Martens een rode kaart uit zijn tenue halen.

  Even later, na opnieuw een goede redding van Van Goethem, scoorde VOAB toch de 4-1. Een mooie aanval over rechts werd fraai afgerond. Er kwamen nog een paar kleine kansjes voor VOAB, maar beide ploegen vonden het eigenlijk wel goed zo. Ruud van Kempen dacht daar nog even anders over en schoot in blessuretijd vanaf de middellijn nog op doel. De jonge VOAB-doelman Van Iersel was maar net op tijd bij de les om een wereldgoal te voorkomen.

  Zo bleef het bij 4-1 en keerden onze rood-witten puntloos terug naar Genhout. De Ster en Beerse Boys speelden (gelukkig voor GSV'28) gelijk, waardoor onze mannen nog kans maken op de volgende bekerronde. Dan moet de derby tegen kersverse 1e klasser De Ster uit Stein wel gewonnen worden. Deze wedstrijd wordt zondag om 14.30 uur gespeeld op ons Jean Nijsten Sportpark.

  Districtsbeker Zuid II | 1e speelronde groep L59
  VOAB 1 - GSV'28 1: 4-1 (3-0)
  4' 1-0 Maarten Immink
  34' 2-0 Ludo Brock
  41' 3-0 Pieter van der Heijden
  53' 3-1 Tim Booten (strafschop)
  77' 4-1 Joram Bogers

  Gele kaarten:
  VOAB: Stijn van Laarhoven en Ludo Brock

  Rode kaart:
  GSV'28: Ken Schattenberg

  Scheidsrechter:
  Teun Martens