• Sponsor van de Maand: BieNeeke

 • BieNeeke

  Sponsor van de maand – februari 2020
  Donderdag 16 januari 2020, Genhout

  Aangezien er in februari 2020 een bijzondere gebeurtenis gaat plaatsvinden, was het kiezen van de Sponsor van de Maand voor deze maand eenvoudig. BieNeeke Kinderopvang en BSO opent namelijk op zaterdag 29 februari haar derde (!) locatie in ons mooie Genhout. In dit interview vertelt de positief ingestelde kindervriend Renee Lucassen als ondernemer over haar bedrijf en haar connectie met GSV’28.

  Vertel kort over jouw bedrijf. Waarmee kun jij GSV-ers van dienst zijn?
  “BieNeeke is een dagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Op dit moment laten wij met een team van 9 medewerkers 105 kinderen (uit Genhout, de omliggende dorpen en zelfs Stein en Ulestraten) op een leuke manier de grote mensen wereld ontdekken. Dat doen we door kinderen samen te laten spelen, vrij (en veel buiten) te laten zijn, sociaal contact te stimuleren en gelijktijdig ook te leren. 

  Wij werken met een vast dagritme met verschillende activiteiten per dag. Bij BieNeeke gaan kinderen altijd minimaal twee keer per dag naar buiten. Bij goed weer organiseren we zoveel mogelijk programma’s buiten. Wat wij ook belangrijk vinden, is dat we ouders flexibiliteit bieden. Wil papa of mama hun kind(eren) om 16.30 in plaats van bijvoorbeeld 17.30 uur ophalen, dan kan dat. Bij ons heeft ieder gezin zijn eigen ‘breng- en haaltijden’. 

  We hebben drie groepen: baby’s (0-2 jaar), peuters (2-4 jaar) en kinderen die voor en/of na hun dag op de basisschool naar de BSO komen (4-12 jaar). Voor de groep peuters openen wij op zaterdag 29 februari een nieuwe locatie, namelijk de voormalige locatie ‘Duimelot’ in Openbare Basisschool De Kring. Iedereen is welkom om vanaf 10.00 uur een kijkje te komen nemen. Vanaf maandag 2 maart hebben we dagelijks plek voor 16 peuters. De baby’s blijven op onze locatie Geneind, de BSO blijft in het Gemeenschapshuis van Genhout. 

  Sinds de start van BieNeeke in oktober 2017 (pas tweeënhalf jaar geleden, ongelofelijk eigenlijk) is ons bedrijf heel erg gegroeid zonder dat onze kids daar echt iets van gemerkt hebben. Zelf heb ik een toekomstdroom waarbij ik een ‘kindercentrum’ bij onze (nieuwe) woning aan de Grootgenhouterstraat wil creëren met opvang en zorg voor alle kinderdoelgroepen waarbij er nog meer aandacht is voor persoonlijke (sociale) ontwikkeling en buitenleven. Vraag me maar eens naar de plannen…” 

  Renée bleef maar enthousiast vertellen over haar mooie dankbare werk, eigenlijk te veel om hier op te schrijven. Wilt u meer weten? Bezoek dan eens haar website (www.bieneeke.nl), volg de Facebook-pagina of kom op 29 februari vanaf 10.00 uur naar OBS De Kring (Hubertusstraat 70 in Genhout). 

  Wat is uw connectie met GSV’28?
  “Ik ben zelf jarenlang keepster geweest bij de vrouwenteams van GSV’28. Het was een geweldige tijd: alle meiden gingen voetballen. Het was een gezellige bende. We wonnen niet vaak en ikkreeg regelmatig een goal of 10 om mijn oren, maar ach ja… als we maar lol hadden, dan was de zondagochtend weer geslaagd. De feestjes bij GSV’28 waren en zijn ook altijd heel leuk. Voor de vrouwen was het vrouwenweekend natuurlijk hét hoogtepunt van het seizoen.

   Ja, ik voel me er altijd nog wel heel erg thuis. Ik ga regelmatig nog naar een evenement van GSV’28 (onlangs nog het Auw Wieverbal in de kantine en meestal naar de Vrouluuzitting en het Feestweekend). Daarnaast draag ik de GSV’28 Kids Fanclub een warm hart toe en ben ik ook kartrekker van dit initiatief. Op die manier proberen we met BieNeeke ook wat terug te doen voor het dorp. Zelf voetballen zit er voorlopig even niet in, het is gewoon te druk met mijn werk en de verbouwing van ons huis.” 

  Welke leuke anekdote kunt u vertellen over GSV’28?
  “Nouja, ik kan heel veel leuke anekdotes vertellen over de verschillende vrouwenweekends, maar dat kan ik maar beter niet hier laten opschrijven, haha. Ik zou vooral tegen meiden en vrouwen zeggen: ga zelf bij GSV’28 voetballen en doe mee met de verschillende activiteiten.” 

  En dan nog een aantal afsluitende vragen: 

  Favoriete club
  “GSV’28 natuurlijk, haha. Ik volg het profvoetbal totaal niet, dus ik heb verder ook geen favoriete club.”
   

  Favoriete speler
  “Anique Voncken, keepster van Vrouwen 1, ook een echte ‘clubvrouw’.” 

  Was ooit aanwezig bij … (voetbal evenement/wedstrijd)
  “… ‘de eerste overwinning van Vrouwen 2’. We hadden al een paar jaar geen enkele wedstrijd gewonnen en opeens (met een klein beetje hulp van Vrouwen 1) wonnen we verrassend met 5-4. We gingen natuurlijk hé-le-maal uit ons dak, maakten foto’s van gekkigheid en vierden nog een feestje in de kantine alsof we kampioen waren geworden.” 

  Speelde zelf ooit als … voor …
  “Keepster voor GSV’28. Mijn enige club. Ik heb in elftallen en in het 7-tegen-7 vrouwen team gekeept.” 

  Sponsorrugnummer
  1