• Sterk GSV'28 1 boekt verdiende overwinning

  De openingsspeelronde van het competitieseizoen 2022/2023 zit erop. GSV’28 mocht zondag afreizen naar RKSV Heer in Maastricht. Een echte volksclub uit het vroegere kerkdorp in het oosten van de Limburgse hoofdstad met een schitterende klassieke accommodatie. Na het succesvol afronden van de voorbereiding met een overwinning tegen eersteklasser BSV Limburgia (0-2) werd ook in het eerste competitieduel een puike prestatie geleverd. Heer, toch altijd een gevaarlijke tegenstander met veel aanvallende individuele kwaliteiten werd met 2-3 aan de kant gezet. Een geflatteerde uitslag op basis van het overwicht in het merendeel van de wedstrijd.

  De zondag startte met twee onbesliste Beeker derby’s. Zowel GSV’28 2 als 3 waren onfortuinlijk in de slotfase van hun wedstrijden tegen Caesar. Beide duels eindigden in 1-1. Ons vlaggenschip trapte traditiegetrouw om 14.30 uur af. De aanvallende intenties van interim-coach Bas Dullens en assistent Jean Maas waren direct duidelijk. Heer werd binnen 10 minuten zwaar onder druk gezet met een aantal gevaarlijke situaties.

  Mark Hoedemakers, Jeroen Gerets en Maikel de Groot doken al snel op voor het doel van de gastheren. De grootste kans kwam er voor opkomende back Thom Brinkhof die zijn inzet maar net langs de linkerpaal zag rollen. GSV'28 speelde goed en dwong daarna al snel 4 hoekschoppen af. Bij de laatste poging had Stijn Winkens wat pech met zijn harde volley. Die belandde op de lat.

  Na dit aandringen voor het Heerder doel, bleef GSV’28 zoeken naar het eerste doelpunt. Stijn Winkens kwam vrij voor doelman Brian Dodemont die onze topscorer van vorig seizoen moest vloeren om een doelpunt te voorkomen: strafschop. Ervaren rot Marco Thoma wist raad met deze nieuwe kans en knalde de bal onberispelijk tegen de touwen.

  GSV’28 bleef verzorgd voetballen en zag nieuwkomer Jeroen Gerets in aanvallend opzicht uitblinken met een aantal fraaie technische bewegingen. Toch konden onze rood-witten het initiatief niet het hele eerste bedrijf vasthouden. Halverwege de eerste helft brak Heer een paar keer gevaarlijk door. Tot echte kansen leidde het niet, maar met oud-hoofdklassers Lloyd Borgers en Jordie van der Schoot in de voorhoede bleef het altijd opletten. De laatstgenoemde moest net als linksback Nigaio Voorjans in de rust geblesseerd het veld ruimen.

  De rood-groenen uit Maastricht moesten vlak voor rust hun adem nog inhouden. Randy van Goethem hanteerde de lange bal die in een man-tegen-man duel sterk verlengt werd door Maikel de Groot. De bal ging richting het doel. Stijn Winkens kwam net te laat om de bal het beslissende zetje te geven.

  Na de theeloze pauze kwamen de beide ploegen strijdlustig uit de kleedkamers. Het was de thuisploeg van oefenmeester Ben Habets die de eerste mogelijkheid kreeg. Invaller Damiano Smeets vuurde uit stand een kanonskogel af op het Genhouter doel waar sluitpost Randy van Goethem een uitstekende redding verrichte.

  Ook in het vervolg van de tweede helft moest GSV’28 onder de druk van gastheren uit proberen te komen. Met name het winnen van de duels om de ‘tweede ballen’ en het goed rondspelen van de bal bleven even uit. De spanning liep op. Een gevaarlijke vrije trap van Danny Goessens werd gelukkig om zeep geholpen door de aanvalslinie van Heer.

  GSV’28 bleef hard werken en kreeg uiteindelijk ook verdiende loon naar werken. Het was Maikel de Groot die in een luchtduel de centrale verdediging van Heer de baas was en even later een fraaie assist op Stijn Winkens kon afleveren. Winkens kwam schuin voor het doel van Heer in positie en rondde beheerst af. 0-2. Een flinke tegenvaller voor de thuisploeg duidelijk aangeslagen was.

  Dat gevoel werd versterkt toen even later GSV’28 opnieuw een fraaie treffer wist te noteren. Vier Genhouter aanvallers waren betrokken bij de opzet van deze aanval waarbij Stijn Winkens de eindpass verzorgde richting Jeroen Gerets die zijn eerste officiële doelpunt voor GSV’28 scoorde. Even later mocht Heer zich gelukkig prijzen met goede reddingen van Dodemont die een tweede treffer van Marco Thoma voorkwam.

  Vrijwel uit het niets kwam er een treffer van de Maastrichtenaren. GSV'28 stond heel even uit positie in een aanval waarbij Lloyd Borgers slim achter de laatste Genhouter verdediger bleef staan en oog in oog met Van Goethem de bal tegen de netten schoof. 1-3. Heer ging alles of niets spelen en bracht nog een extra aanvaller. GSV'28 oogde wat paniekerig en moest nog een tweede tegentreffer incasseren. Daarbij zag de Genhouter defensie er niet best uit en was het opnieuw Lloyd Borgers die ditmaal op leeg doel mocht schieten. 2-3.

  Inmiddels was de blessuretijd ingegaan. Heer kreeg geen grote kansen meer en GSV'28 trok de driepunter over de streep. Een verdiende overwinning na een middag waar de Genhouter supporters hun mannen veel kansen zag creëren. Een uitstekende start van dit competitieseizoen. Zeker vanwege het feit dat GSV'28 volgende week geen punten op het bord kan zetten, omdat ons vlaggenschip dan vrij heeft (i.v.m. een competitie van 13 teams). Op zondag 9 oktober mogen onze rood-witten weer aantreden. Dan komt FC Geleen-Zuid op bezoek in Genhout.

  2e klasse F | 1e speelronde
  Heer - GSV’28: 2-3 (0-1)
  17’ 0-1 Marco Thoma (strafschop)
  72’ 0-2 Stijn Winkens
  77’ 0-3 Jeroen Gerets
  84’ 1-3 Lloyd Borgers
  90+1’ 2-3 Lloyd Borgers

  Gele kaarten:
  Heer: Nigaio Voorjans, Tim Gaemers en Danny Goessens
  GSV’28: Maikel de Groot, Milan Koetsier en Steef Nijsten

  Scheidsrechter:
  Niels Cremers

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  VV Maastricht West 2-1 RVU
  Sporting Heerlen 2-5 Laura/Hopel Combinatie
  Sportclub’25 1-0 Bekkerveld
  Caesar 2-2 Geusselt Sport
  Eijsden 1-2 Sittard
  FC Geleen-Zuid vrij

  Programma 2e speelronde | 1 en 2 oktober 2022
  Geusselt Sport - VV Maastricht West
  Bekkerveld - Eijsden
  FC Geleen-Zuid - Sporting Heerlen
  RVU - Heer
  Laura/Hopel Combinatie - Sportclub'25
  Sittard - Caesar
  GSV'28 vrij