• Strijdlust GSV'28 zorgt voor verdiende overwinning

  GSV'28 heeft de derde overwinning op rij geboekt in de 2e klasse F en kan aanstaande zondag de 2e periodetitel winnen als Geusselt Sport op bezoek komt. Het enige doelpunt van Raymond Frijns was voldoende om Veritas op eigen veld te kloppen. Op een zeer lastig te bespelen hoofdveld in Neeritter zagen de supporters een moeizame wedstrijd met veel strijd, maar weinig goed voetbal.

  De voorbode voor deze belangrijke wedstrijd tussen de nummer 5 en 4 van de 2e klasse F was Veritas 2 - GSV'28 2. Ook in deze wedstrijd werd maar één keer gescoord in de beginfase. In een rommelige en matige wedstrijd scoorde Veritas 2 het enige doelpunt wat voor hen zeer belangrijk was in de strijd tegen lijfsbehoud. GSV'28 2 kon weinig forceren en heeft daardoor de periodetitel waarschijnlijk niet meer in eigen hand.

  Om 14.30 uur werd afgetrapt voor Veritas 1 - GSV'28 1. De Genhouter formatie zonder Jeroen Gerets (afwezig) en Per Hendrix (schorsing) had moeite om zich aan te passen aan het natuurgrasveld. In de eerste 6 minuten werden inzetten van aanvallers Juul Kuijpers en Bowen Beurskens gevaarlijk. Tot een schot tussen de palen kwam het echter niet.

  De eerste en misschien ook wel enige echte goede aanval van de wedstrijd kwam in de 9e minuut. GSV'28 combineerde aan de rechterkant van het veld. Een inzet van Mark Hoedemakers werd vlak voor het doel nog verlengd door Raymond Frijns: 0-1. Een belangrijk doelpunt waarmee het initiatief in de wedstrijd bij de mannen uit Neeritter kwam te liggen. Ze konden echter maar weinig klaar spelen op eigen hoofdveld. Mark Hoedemakers en Yves Jamin waren daarentegen nog het dichtsbij een tweede doelpunt.

  Voor rust waren er bijna even veel doelpogingen als wissels te noteren. GSV'28 moest toezien hoe alweer twee spelers geblesseerd het veld verlieten en zich aansluiten in de ziekenboeg van onze rood-witten. Julien Rompelberg en Ruud van Kempen vielen beiden uit en werden vervangen door Jesper Prosje en Paul Odekerken.

  Het gevaarlijkste moment van Veritas kwam al 5 minuten na de rust. Ken Gommans kwam vrij voor het doel toen de Genhouter centrale defensie even helemaal uit positie stond. Gommans dribbelde richting Geoffrey Jacobs en besloot te passen naar het midden in plaats van zelf te schieten. Dat had de gelijkmaker voor Veritas moeten zijn, zo bleef achteraf. De enige doelpoging van Veritas nadien werd een afstandsschot met gevaarlijke stuit dat goed ingeschat werd door Geoffrey Jacobs.

  Vijf minuten later na deze kans van Veritas kon Jesper Prosje nét niet goed genoeg bij een lange bal. Doelman Micky Beurskens deed precies genoeg om Prosje niet op een leeg doel te laten schieten. Even later moesten ook Mark Hoedemakers en Raymond Frijns het strijdtoneel verlaten waardoor ook de 2e en 3e speler van GSV'28 2 binnen de lijnen kwamen. Brandon Wolters en Raf Gijzen gingen na 90 minuten in de ochtend nog ruim 30 minuten strijden om de drie punten mee te nemen naar Genhout.

  GSV'28 kon vanaf dat moment voetballend weinig meer creëren. Alle energie ging naar duelleren, de bal weg werken en zo veel mogelijk nog in de ploeg houden. Veritas rook een kans, ging hoger druk zetten en koos veelvuldig voor de lange bal in het strafschopgebied van GSV'28. Daarbij wuifde scheidsrechter Bexkens op 3 keer toe een moment weg waarvan Veritas dacht een strafschop of vrije trap op rand 16 te krijgen. Dat zorgde voor de nodigde frustraties.

  De slotfase van deze verder sportieve wedstrijd werd wat rommelig. Weinig voetbal, veel duels, veel momenten waarbij het spel stil lag. GSV'28 kon niet anders dan proberen met strijdlust de 0 te houden. Dat lukte: onze Genhouter mannen werkten zich te pletter om dat doel te halen. Onze rood-witten werden nog een handje geholpen door een rode kaart voor de gevaarlijkste Veritas-speler op het veld Bowen Beurskens. Het laatste kwartier werd het zo 10 tegen 11, al hinkten bij GSV'28 inmiddels ook enkele spelers met krampen en kwaaltjes.

  Vlak voor tijd kon GSV'28 nog één laatste keer uitbreken. Raf Gijzen kreeg de bal en kon richting doelman Beurskens. Beurskens was er net op tijd bij om onze jongeling af te stoppen. GSV'28 bleef strijden en was vaak ook beter in de duels. Grote complimenten voor onze mannen die echt op het tandvlees liepen deze middag. Na ruim 94 minuten was het dan terecht dat onze mannen de drie punten mee in de tas namen richting Genhout. Een zeer belangrijke overwinning: zowel kijkend naar de stand in de competitie als in de strijd om de 2e periodetitel. Concurrenten RVU en VV Schaesberg verloren namelijk.

  GSV'28 staat nog steeds 4e, maar heeft een gaatje richting de nummer 5 en heeft de 2e positie weer binnen handbereik (2 punten). Wint GSV'28 aanstaande zondag van Geusselt Sport, dan blijft de 2e periodetitel op ons Jean Nijsten Sportpark. Bij ieder ander resultaat is GSV'28 afhankelijk van de uitslag bij VV Schaesberg - RVU: een rechtstreekse confrontatie tussen de nummer 2 en 3 in de 2e klasse F. Wint GSV'28 niet en RVU wel, winnen de Rothemnaren de periodetitel. 

  2e klasse F | 16e speelronde
  Veritas 1 - GSV'28 1: 0-1 (0-1)
  9' 0-1 Raymond Frijns

  Gele kaart:
  Veritas: Mike Strous (74')

  Rode kaart:
  Veritas: Bowen Beurskens (76')

  Scheidsrechter:
  Ruud Bexkens

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  VV ALFA Sport 1 - Heer 1: 4-1 (2-1)
  Venlosche Boys 1 - VV Schaesberg 1: 3-2 (2-0)
  Geusselt Sport 1 - Caesar 1: 0-1 (0-0)
  RVU 1 - Bekkerveld 1: 1-6 (0-3)
  Haslou 1 - Sittard 1: 0-2 (0-0)
  Eijsden 1 - VV Maastricht West 1: 0-2 (0-1)

  Inhaalwedstrijd donderdagavond:
  Geusselt Sport 1 - VV ALFA Sport 1: 0-4 (0-4)

  Programma 17e speelronde (zondag 10 maart 2024):
  GSV'28 1 - Geusselt Sport 1
  Bekkerveld 1 - VV ALFA Sport 1
  VV Schaesberg 1 - RVU 1
  Caesar 1 - Haslou 1
  Heer 1 - Veritas 1
  Sittard 1 - Eijsden 1
  VV Maastricht West 1 - Venlosche Boys 1

  Tussenstand top-5 2e periodekampioenschap 2e klasse F:
  1. Bekkerveld 1 * | 8-24 (+35 / 39-4)
  2. GSV'28 1 | 8-18 (+4 / 15-11)
  3. RVU 1 | 8-16 (+3 / 21-18)
  4. VV ALFA Sport 1 # | 8-14 (+6 / 18-12)
  5. VV Maastricht West 1 # | 8-14 (+5 / 16-11)

  * Bekkerveld 1 won al de 1e periodetitel. De nummer 2 van de eindstand wint de 2e periodetitel.
  # VV ALFA Sport 1 en VV Maastricht West 1 kunnen de 2e plaats niet meer bereiken.